Uglavnom se svi roditelji slažu da su đake torbe preteške (prvenstveno mislim na niže razrede osnovne škole).
Gledam neke đake prvake, čini mi se da su rančevi veći od njih.

Moja deca iz svakog predmeta nose po minimum tri knjige + svesku.
Kako rešiti ovaj problem?
Da li je bolje da učiteljica kaže šta da đaci ponesu za sutra,
ili da se knjige ostavljaju u školi, a da deca nose kući samo ono šta treba za domaći?
Mislim da je važnije ŠTA je u knjigama nego KOLIKO ih ima.
Dalje, deca će se vrlo brzo ugledati na trend ponašanja svojih starijih vršnjaka i naslediće njihove osobine - ponesi jednu svesku i to ako je ne zaboraviš a olovku pozajmi.
Treba što pre naučiti dete na neodgovorno ponašanje i totalnu nedisiplinu jer je celo društvo takvo.
Roditelji koji misle da maltretiraju dete nemačkom disciplinom u Srbiji mnogo greše.
Pogotovo ako ta deca neće posle otići za nemačku već saradjivati ili biti podredjena osobama koje nisu nosile knjige u školu.
Iako mali i krezubi, nemojte da Vas zavara njihov trenutni status.
Pogledajte ih dobro kad sednu u klupe.
Sada su zbunjeni.
Ali za koju godinu znaćete ko će od njih biti: političar, pandur, opštinar, stomatolog, pravnik, ološ, stečajni upravnik, bankar, zelenaš, direktor javnog preduzeća, sekretarica u javnom preduzeću, ubica, manijak, prostitutka (i konkretna i intelektualna), švercer, diler, propalitet bez veze za posao ...
možda medju njima bude i jedan neshvaćeni pesnik emotivac koji veruje u ljubav izmedju muškarca i žene i samim tim neopisiva budala
ali možda... to se rodi, doduše redje, ali to je feler... pričam iz iskustva
Naše babe i dede su pored knjiga morali i 12 kilometara da predju.
Svratite kod nas na politiku malo - mnogi od škole imaju samo kilometre.
Nećete dete za Nemačku nego u neodgovornu Srbiju pa prema tome ...
NAJVAŽNiJE je da branite svoje dete na roditeljskom!
Kada god nastavnik ili nastavnica kažu da dete "nije zaslužilo"
pričvrljite ih uz zid posle roditeljskog da ne bude svedoka
i recite im otvoreno "a ti si pa zaslužio-la to radno mesto, daj oglas da vidim"