...teske rijeci,-faraonn_a Tumnopoteh_a I.

Tačno tako faraone .....ali , smeće kao svako smeće , zase misli da je cveće - pa se oružjem brani - kao talibani , ekstremni muslimani i jošte mnogi organizovani svetski partizani.....ah to cveće, nikad za sebe neće reći da je obično, ili pak svetsko smeće !

...sreća tvoja Faraone , blizu su blagi dani !

Dragi prijatelju, treba ići samo onim putevima gde se vidi svetlost na njihovom kraju i treba zapamtiti samo jednu stvar, a to je da ne pričamo ono što ne znamo. Za početak, da ublažim tvoje teške reči, primi ovu visoko estetizovanu poetiku, kao vid izražavanja onih koji su takvi. Nadam se da ćeš uživati isto, ako ne i više od mene ovoj svetlosti na putu i znati da Nada ima razloga da postoji. :zpozdrav:.

faraonn;bt283386:
...svi smo dio Ovoga i oko sebe samo srediti,
dovoljno je ,-Ljikane...z:poz:

To se podrazumeva, bar što se mene tiče. Samo oko sebe i čistim kada me guši agresija, zloba, pakost, intriga, koji ne rade ništa osim destruktivnosti i egzibicionizma. Nisam agresor, imam averziju prema njoj, pomiritelj sam po prirodi i volim stvaranje a ne uma smaranje mračnim nastupima ega koje ljudi prečesto, u poslednje vreme, ne mogu iskontrolisati.

...pre neki dan čitam nekog amera , rekao bih prikriveni socijalista , koji veli u vezi ovih umotvorina tipa : u zdravom telu zdrav duh ; čistoća je pola zdravlja - i tako to , da u profitabilnom kapitalizmu to možda nešto i znači argatorima na društvenim marginama , ovakvim kao pribogu ja , da se teše....inače , profitabilni kopitalizam sve je uretdio na robno novčanim odnosima...oće reći sve može da se kupi...nemaš zdravlje , kupiš ga....nemaš telesnu lepotu , kupiš je...nemaš duhovnu lepotu , kupiš je ( možeš čak da kupiš svetovnu svetost za života ).....nemaš pravdu , kupiš je....nemaš društveni status , kupiš ga.....ma nema šta nema da se kupi....možeš da kupiš čak šetnju međ zvezdama....
....ma kupuju ljudi armade , gradove , cele države - ako im treba čistoća kupe ceo državni sistem komunalaca , higijeničara i pralja....kako to kaže ovaj mlađi svet , imaš love , nema frke - car si !

...možda sve ovo zvuči pakosno , zlobno - vređa anđeoske duše i sve one koji svud vide smeće....no istina je takva , vređa umišljene , patvorene , kukavice lukave i pritajene pokvarenjake....razotkriva tragove svakakvih zveri , kao sneg kad pokrije breg !

123loncar;bt283448:
...pre neki dan čitam nekog amera , rekao bih prikriveni socijalista , koji veli u vezi ovih umotvorina tipa : u zdravom telu zdrav duh ; čistoća je pola zdravlja - i tako to , da u profitabilnom kapitalizmu to možda nešto i znači argatorima na društvenim marginama , ovakvim kao pribogu ja , da se teše....inače , profitabilni kopitalizam sve je uretdio na robno novčanim odnosima...oće reći sve može da se kupi...nemaš zdravlje , kupiš ga....nemaš telesnu lepotu , kupiš je...nemaš duhovnu lepotu , kupiš je ( možeš čak da kupiš svetovnu svetost za života ).....nemaš pravdu , kupiš je....nemaš društveni status , kupiš ga.....ma nema šta nema da se kupi....možeš da kupiš čak šetnju međ zvezdama....
....ma kupuju ljudi armade , gradove , cele države - ako im treba čistoća kupe ceo državni sistem komunalaca , higijeničara i pralja....kako to kaže ovaj mlađi svet , imaš love , nema frke - car si !

...možda sve ovo zvuči pakosno , zlobno - vređa anđeoske duše i sve one koji svud vide smeće....no istina je takva , vređa umišljene , patvorene , kukavice lukave i pritajene pokvarenjake....razotkriva tragove svakakvih zveri , kao sneg kad pokrije breg !

eto...Lončar me podsjetio na zaboravljeno....pa rekoh da amenujem njegov komentar...ako dozvoljava naravno...:zgrudvanje:
watch

iamblond;bt283450:
eto...Lončar me podsjetio na zaboravljeno....pa rekoh da amenujem njegov komentar...ako dozvoljava naravno...:zgrudvanje:
watch

Hvala , poštujem ja ovu narodnu umotvorinu : "para buši gde burgija neće"...Kabare celu svoju priču vrti oko novca - burgije....Rokfelerovi su ceo II svetski trgovali sa nemačkom industrijom , na energetskom polju , preko banke čiji je direktor bio najstariji Buš...posle su sazidali zgradu ujedinjenih nacija , kupili čast , poštenje i poštovanje , status i učvrstili moć !...a sad jovo nanovo , hoće da okrenu još jedan krug !

Back