Teška saobraćajna nesreća kod Novog Bečeja: Poginula devojčica, mladić u teškom stanju

đavolčić

Legenda
Moderator
Poruka
51.532

DEVOJČICA stara 16 godina poginula je u strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod sela Kumane između Zrenjanina i Bečeja.​

Prema prvim informacijama, ona je bila sa dečkom (19) u BMV-u, i kretali su se brzinom većom od 200 kilometara na sat.

U krivini su izleteli sa puta.

Devojčica je preminula, a mladić je prevezen u Beograd, i u teškom je stanju.

https://www.novosti.rs/hronika/nesrece/1063971/saobracajna-nesreca-poginula-devojcica

Šta reći? Tuga. Ali voziti 200 na sat...

I onda neki kukaju što oni iz EU hoće da ograniče brzinu na samim automobilima. Kao ne treba to. Treba, treba ...
Magarac je svakako znao da u toj zabiti nema radara i zato je dao gas.
Ne vec umlatiti roditelje koji klincima koji su tek dobili dozvolu daju da voze kola nocu. Ako je polozio po novom a jeste, mislim da ima ogranicenje na broj KS koje auto sme da ima kao i da posle 21:00 ne sme da upravlja vozilom. Uz prekoracernje brzine prekrsio je barem jos 2 zakona.

Ogranicenje brzine putem GPS-a i ostala sranja su glupost za medalju, zamisli da treba da obidjes kolonu, da treba hitno da dodjes u bolnicu gde je svaki sekund vazan ( porodjaj, obilno krvarenje usled presecanja neke arterije.... ) krene i onda te neko ogranici da 50km/h smes i to je to ( govorim o otvorenom putu ne u gradu ).

Bolje da svako novo kupljeno vozilo mora da ima obavezno konekciju sa policijom, neki program koji meri brzinu kretanja ( neka tolerisu 10% ), svaki put kada vozis moras da uneses SVOJU sifru, broj ili nesto slicno, dokaz da si ti za volanom ( svako deljenje/kradja sifre automatski zatvor od 10god ) i onda lepo,u realnom vremenu policija dobija notifikacije ko je vozio brzo, gde i koliko dugo.

Ne vec umlatiti roditelje koji klincima koji su tek dobili dozvolu daju da voze kola nocu. Ako je polozio po novom a jeste, mislim da ima ogranicenje na broj KS koje auto sme da ima kao i da posle 21:00 ne sme da upravlja vozilom. Uz prekoracernje brzine prekrsio je barem jos 2 zakona.

Ogranicenje brzine putem GPS-a i ostala sranja su glupost za medalju, zamisli da treba da obidjes kolonu, da treba hitno da dodjes u bolnicu gde je svaki sekund vazan ( porodjaj, obilno krvarenje usled presecanja neke arterije.... ) krene i onda te neko ogranici da 50km/h smes i to je to ( govorim o otvorenom putu ne u gradu ).

Bolje da svako novo kupljeno vozilo mora da ima obavezno konekciju sa policijom, neki program koji meri brzinu kretanja ( neka tolerisu 10% ), svaki put kada vozis moras da uneses SVOJU sifru, broj ili nesto slicno, dokaz da si ti za volanom ( svako deljenje/kradja sifre automatski zatvor od 10god ) i onda lepo,u realnom vremenu policija dobija notifikacije ko je vozio brzo, gde i koliko dugo.
Ja negdje pročitah da to i nije njegov auto. Da ga je pozajmio malo prije toga.

Nisi čitao pažljivo, daće ti sistem da pretekneš onog ko vozi po propisu, ali ti posle nekog vremena vrati brzinu. To bi u ovom slučaju značilo da možeš recimo minut da voziš 100, a posle opet 80. 200 svakako ne bi mogao. Novi Volvo sad da kupiš neće ti dati da ideš preko 180, a kažu da će smanjiti na 160. To ti je sasvim dosta da uradiš i preticanje na autoputu.

Nisi čitao pažljivo, daće ti sistem da pretekneš onog ko vozi po propisu, ali ti posle nekog vremena vrati brzinu. To bi u ovom slučaju značilo da možeš recimo minut da voziš 100, a posle opet 80. 200 svakako ne bi mogao. Novi Volvo sad da kupiš neće ti dati da ideš preko 180, a kažu da će smanjiti na 160. To ti je sasvim dosta da uradiš i preticanje na autoputu.
Opet glupost jer negira potrebu za kolima da imaju vise od 150ks I cak manje. Pogresan pristup problem, neces ga resiti tako sto ces ograniciti nesto vec tako sto ces saknkcionisati.
Ako imas system Koji te nadgleda 24/7 dok vozis, zna gde si bio, kuda jdes I kako si dosao onda je dalko lakse drzati ljude pod kontrolom.
Zamisli sistem koji onemogucava da se auto vozi bez sifre, sistem Koji ce upozoriti policiju ako je auto "otudjen", gde I u koliko sati. Koji nece dozvoliti da auto krene bez unosenja iste, sistem koji mozes da podesis dve sifre, jednu za uzbunu koja ce startovati auto al Recimo obavestiti da je auto ukraden...

I onda daš svoj auto nerazumnom klincu i eto belaja, džaba šifre i ostalo.
Sada ti nisi citao, svako ima svoju sifru ( recimo ) ja mogu sa mojom ( ako me autorizujes ) da vozim tvoj auto al pisace da ja vozim. Ako imam dozvolu manje od godinu dana ( recimo ) onda dolaze i ta opgranicenja, ne mogu posle 21:00, brzina i ostalo. Ako ti meni das tvoju i to se sazna ti dobijas automatski 10god zatvora. Mislim da je to fer....
Zamisli sta bi sve moglo takvim sistem ( koji prakticno postoji ). Da znas koliko se tacno koje vozilo kretalo prilikom sudara, ko je kriv i odredjenim situacijama.

Ali sve to hvatanje na vreme i ostalo ne ide u nedođiji gde nema policije u krugu od desetine km. Nema nikakvog opravdanja da kola mogu da idu preko 160. Recimo i to da se za početak limitira bez GPS praćenja već bi bio napredak. Pri 200 je put kočenja skoro upola veći.
Bitno je da javlja policiji i prati sve. Prekoraci se brzina ( drasticno ) i auto moze da se automatski uspori ( polako da se ne rizikuje ) obavesti obliznja policija i posalje na koordinatei a auto koji je napravio prekrsaj ugasi i zaustavi ( recimo ).

Mogu. Ali ćeš npr polo benzinac od 1200 kubika teško voziti 200 na sat. Pa i bilo koji auto od 60-70 kilovata.
200na sat ulični mit a gde su druge nesreće i pri manjim brzinama..
Dovoljno je da skrene u drugu traku i pokupi ga kamion ili traktor..
Opet kažem vozač je problem u ovoj priči a ne auto.

200na sat ulični mit a gde su druge nesreće i pri manjim brzinama..
Dovoljno je da skrene u drugu traku i pokupi ga kamion ili traktor..
Opet kažem vozač je problem u ovoj priči a ne auto.
Ovaj iz uvoda je vozio 200 na sat. Naravno može se poginuti i pri normalnoj ili čak i niskoj brzini. Ali će se pri takvim brzinama mnogo teže izgubiti kontrola nad vozilom.

Back