Terzić: ''Sećam se one utakmice Partizan - Vojvodina... To su bile pljačke...''

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.283
1718263857520.png

Šest uzastopnih titula je osvojio Partizan u periodu od 2008. do 2013. godine, a taj niz je prekinula Crvena zvezda 2014, kada je u klub došao i Zvezdan Terzić.

Crveno-beli su tada bili u ogromnim finansijskim problemima, klubu je bila isključena i struja u vreme kada su predstavljali trenera Nenada Lalatovića, ali deset godina kasnije situacija je potpuno obrnuta.

Sada Zvezda ima apsolutnu dominaciju, Partizan je u dugovima, navijači bojkotuju upravu, a crno-beli su već sedam godina bez titule, pet bez ijednog trofeja.

Ali, u opširnom intervjuu za ''Telegraf'', Zvezdan Terzić se još jednom prisetio Zvezdinih teških dana, smatrajući da su u to vreme ''mnogi imali interes da se Zvezda razvali''.

Usput je kritikovao i rad tadašnjeg predsednika FSS Tomislava Karadžića.

''Tomislav Karadžić jeste partizanovac i on je došao u fotelju Fudbalskog saveza Srbije iz fotelje predsednika fudbalskog kluba Partizan. Ali ja iskreno kažem, nisam očekivao da će on toliko baš da zabrazdi. Tole kao čovek voli samo sebe. On nikog drugog ne voli, samo sebe voli i samo gleda svoj interes. I mislio sam da će, gledajući svoj interes, da bude tu neutralan. Da će biti predsednik i Zvezdi i Partizanu. Međutim, politička struktura unutar države je bila tada jako naklonjena Partizanu. I Tole Karadžić se sa tim ljudima družio privatno. I pod uticajem svega toga oni su zloupotrebljavali sudijsku organizaciju, zloupotrebljavali su i ceo fudbalski savez.

Mislim, te neke utakmice koje su se konkretno dešavale...

Ja se sećam, te 2008. ili 2009. godine, to polufinale kupa, recimo, Zvezda-Partizan kad su igrali, kad su oni poništili golove. Pa sećam se one utakmice Partizan-Vojvodina, kada je Vojvodina napustila teren. Mislim, to nije bilo suđenje, to su bile pljačke. To su bile pljačke, to su bile legalizovane pljačke.

I naravno da je to izazvalo ogroman otpor zvezdaške javnosti, navijača, zvezdaške zajednice. Mislim, njegov barjak se vijorio na južnoj tribini Partizanovog stadiona kao Al Kapone i Zvezda je prosto bila prepuštena sama sebi.

Zvezdu su razvaljivali, a mnogi su imali interes da se Zvezda razvali. Mnogi su imali interes da se Zvezda razvali jer Crvena zvezda sa svom svojom snagom, potencijalom, kapacitetom, severnom tribinom, navijačima, mnogima smeta. Mnogima je u tom momentu smetala. I negde su hteli da se Zvezda učini što slabijom. Negde im je to i godilo, negde im je to malo i imponovalo.

A Zvezda nije imala ko da je zaštiti u to vreme. Tako da, cela ta priča je počela mnogo pre mog dolaska u Zvezdu 2014. Ja sam se samo naslonio na to. Međutim, Tole je ubrzo otišao iz FSS. Mislim, posle godinu dana, on je 2015. napustio Savez po mom dolasku u Zvezdu'',
objasnio je Terzić.

Kompletan intervju možete da pročitate OVDE.

-------------------------------

Terza, magija :klap:

А ОФК-е се не сећа....па ни ја се не би сећао на његовом месту....

Кад видиш какве телеће главе обитавају у два највећа клуба потпуно ти постаје јасно зашто смо канта од лиге и репрезентације. А кад видиш да има народа који им тепају онда схватиш и да не заслужујемо боље.

Дабогда их Терза јахао доживотно. Нека им глуми мађију док клуб бауља по Европи као канта

А ОФК-е се не сећа....па ни ја се не би сећао на његовом месту....

Кад видиш какве телеће главе обитавају у два највећа клуба потпуно ти постаје јасно зашто смо канта од лиге и репрезентације. А кад видиш да има народа који им тепају онда схватиш и да не заслужујемо боље.

Дабогда их Терза јахао доживотно. Нека им глуми мађију док клуб бауља по Европи као канта

Prekinuo vam čovek Toletov niz titula .. imate pravo da se ljutite ;)

Prekinuo vam čovek Toletov niz titula .. imate pravo da se ljutite ;)
Има услове бре да сваке године игра четвртфинале, нема притисак лиге, има пун фокус на Европу, пара колико хоће...ма нек му аплаудирају бре, треба да му скандирају сваки меч ооо терзо мађијоо. Ако само се ви тешите тиме што смо ми у каналу уместо да гледате своје двориште мало, боље по нас, брже ћемо да вас срушимо кад дође опет наше време, а доћи ће:okok:

Има услове бре да сваке године игра четвртфинале, нема притисак лиге, има пун фокус на Европу, пара колико хоће...ма нек му аплаудирају бре, треба да му скандирају сваки меч ооо терзо мађијоо. Ако само се ви тешите тиме што смо ми у каналу уместо да гледате своје двориште мало, боље по нас, брже ћемо да вас срушимо кад дође опет наше време, а доћи ће:okok:
Čekamo i mi neku kompeticiju ... dosadno nam ovako da smo sami na vrhu već godinama ;)

Evo sad u nedelju, umesto da gledate EP i Srbiju, vi hoćete da srušite upravu baš tada tj. par sati pre utakmice. Umesto da sedite u baštama negde i da lepo uz pivo gledate početak EP, vi se skupljate da se rešite budala koji vas uništavaju već godinama.

Doduše, i nema vas na spisku repke pa što bi morali da gledate EP jel nije EP toliko važna stvar, zar ne ? ;)

Čekamo i mi neku kompeticiju ... dosadno nam ovako da smo sami na vrhu već godinama ;)

Evo sad u nedelju, umesto da gledate EP i Srbiju, vi hoćete da srušite upravu baš tada tj. par sati pre utakmice. Umesto da sedite u baštama negde i da lepo uz pivo gledate početak EP, vi se skupljate da se rešite budala koji vas uništavaju već godinama.

Doduše, i nema vas na spisku repke pa što bi morali da gledate EP jel nije EP toliko važna stvar, zar ne ? ;)

Партизан би с логистичком и финансијском подршком од државе какву има Звезда до сад био у топ 5 клубова источне Европе по свим параметрима. Партизан доведе нападача дупло јефтинијег од Звезде и на крају ће га прода дупло скупље него Звезда свог, а при том Салдања Европу видео није...хаха шта рећи брате мој, дела говоре. И резервни нападач Партизана кошта више од Недајеа. Толико о мађији

Партизан би с логистичком и финансијском подршком од државе какву има Звезда до сад био у топ 5 клубова источне Европе по свим параметрима. Партизан доведе нападача дупло јефтинијег од Звезде и на крају ће га прода дупло скупље него Звезда свог, а при том Салдања Европу видео није...хаха шта рећи брате мој, дела говоре. Толико о мађији
Džaba pare kad nema titula ... to samo govori o tome koliko uprava zna da unovči pare

Džaba pare kad nema titula ... to samo govori o tome koliko uprava zna da unovči pare
Титула је ирелевентна у данашње време.... Није мени проблем титула него пијавице у клубу због којих не можемо да урадимо ништа у Европи јер шта год спортски сектор да уради они то попишшају и зато је баш у недељу дан за две од три највеће српске спортске институције. Да смо ми на здравим ногама узели би ви опет титулу али би Европа и дерби били скроз другачија прича.... Стићи ће људи и на репрезентацију не секирај се, нема Звезда тапију на Српство и Србију, није то само њено.

Титула је ирелевентна у данашње време.... Није мени проблем титула него пијавице у клубу због којих не можемо да урадимо ништа у Европи јер шта год спортски сектор да уради они то попишшају и зато је баш у недељу дан за две од три највеће српске спортске институције. Да смо ми на здравим ногама узели би ви опет титулу али би Европа и дерби били скроз другачија прича.... Стићи ће људи и на репрезентацију не секирај се, нема Звезда тапију на Српство и Србију, није то само њено.
Živi bili pa videli ...

Zvezdu su razvaljivali, a mnogi su imali interes da se Zvezda razvali. Mnogi su imali interes da se Zvezda razvali jer Crvena zvezda sa svom svojom snagom, potencijalom, kapacitetom, severnom tribinom, navijačima, mnogima smeta.

Јел можеш да замислиш садасњег председника да ово изведе на ЈНА ?:mrgreen:

Pa nema povoda da vas poseti jer nemate nikakav razlog za godišnjicu i za neko slavlje ... ;)

A što se tiče Tadića i njegove politike, to nije uopšte tema
Па ко је онда то хтео да уништи Звезду ? Газпром са 5 милиона по сезони ? Јел ви стварно верујете у све што овај прича ?

Meni je najbolja stvar kod nas Srba to što smo toliko glupi, da smo spremni prigrliti i najgore ljude samo zato što nam to u tom trenutku pogoduje našem interesu.

Npr, meni se lično gadio i Tole i Đura frizura kad su bili u Partizanu i nikad mi nije bilo ok to što se radilo Zvezdi, ne kažem da neki nisu likovali... Ali kad vidim sad navijače Zvezde, koji likuju i govore Terza mađija, a čovek osuđeni kriminalac, bio u zatvoru, pobegao, plaćao kauciju, posle toga se slizao sa SNS i sredio sebi da mu zastari slučaj i da se sudi preko 11 godina, čovek bukvalno najgore dno koje možeš da nađeš i vi ga slavite samo zato što razvaljuju Partizan iznutra... Sramota.

Meni je najbolja stvar kod nas Srba to što smo toliko glupi, da smo spremni prigrliti i najgore ljude samo zato što nam to u tom trenutku pogoduje našem interesu.

Npr, meni se lično gadio i Tole i Đura frizura kad su bili u Partizanu i nikad mi nije bilo ok to što se radilo Zvezdi, ne kažem da neki nisu likovali... Ali kad vidim sad navijače Zvezde, koji likuju i govore Terza mađija, a čovek osuđeni kriminalac, bio u zatvoru, pobegao, plaćao kauciju, posle toga se slizao sa SNS i sredio sebi da mu zastari slučaj i da se sudi preko 11 godina, čovek bukvalno najgore dno koje možeš da nađeš i vi ga slavite samo zato što razvaljuju Partizan iznutra... Sramota.
Moj komentar na Terzu je bio sarkazam ... samo da pojasnim ;)

Moj komentar na Terzu je bio sarkazam ... samo da pojasnim ;)

Zvezda je jedini klub za koji znam sa ovih prostora koja je imala ponoćnu sednicu kluba koju je vodio lično predsednik, doveo vam je Terzića po komandi, a i sam si napisao prekinuo Terzić niz titula. Nije Terzić, nego Vučić, to pre svega.

Vidi se prosto da likujete na tome, a iskreno mene bi bilo sramota da mi se to dešava u klubu. Kao što sam mislio da je sramota bilo i kad su Zvezdi rasle pečurke na stadionu jer je to jedan od naših najvećih klubova, bez obzira za koga ja lično navijam.

Mislim da je iskreno svakog navijača Zvezde koji nije ostrašćeni bilmez sramota ovoga što se dešava, čak mi i okoreli Cigani šalju nekad snimke sa komentarima "brate, preteraše ga sad..."

Zvezda je jedini klub za koji znam sa ovih prostora koja je imala ponoćnu sednicu kluba koju je vodio lično predsednik, doveo vam je Terzića po komandi, a i sam si napisao prekinuo Terzić niz titula. Nije Terzić, nego Vučić, to pre svega.

Vidi se prosto da likujete na tome, a iskreno mene bi bilo sramota da mi se to dešava u klubu. Kao što sam mislio da je sramota bilo i kad su Zvezdi rasle pečurke na stadionu jer je to jedan od naših najvećih klubova, bez obzira za koga ja lično navijam.

Mislim da je iskreno svakog navijača Zvezde koji nije ostrašćeni bilmez sramota ovoga što se dešava, čak mi i okoreli Cigani šalju nekad snimke sa komentarima "brate, preteraše ga sad..."
Druže,

Sport u Srbiji je odavno postao sramota (kad se samo setim kad je pok. Petković zvao svog sina da ide na EP u fudbalu) ali makar ajde da se nešto dešava i da postoje klubovi pa kako god se oni vodili ...

Партизан би с логистичком и финансијском подршком од државе какву има Звезда до сад био у топ 5 клубова источне Европе по свим параметрима. Партизан доведе нападача дупло јефтинијег од Звезде и на крају ће га прода дупло скупље него Звезда свог, а при том Салдања Европу видео није...хаха шта рећи брате мој, дела говоре. И резервни нападач Партизана кошта више од Недајеа. Толико о мађији
Partizan je imao takvu podršku i dominirao je srpskim fudbalom, ali ništa od toga nije pokazao u Evropi.
Па ко је онда то хтео да уништи Звезду ? Газпром са 5 милиона по сезони ? Јел ви стварно верујете у све што овај прича ?
A što su sve srpske (jugoslovenske) firme, koje su sisale novac od države, bili "sponzori šampiona (Partizana)", to se ne računa, nego Rusi sa svojim parama?

Znaš koja je razlika između osuđenih i neosuđenih kriminalaca? Samo u tome ko odlučuje o suđenjima.
Druže,

Sport u Srbiji je odavno postao sramota (kad se samo setim kad je pok. Petković zvao svog sina da ide na EP u fudbalu) ali makar ajde da se nešto dešava i da postoje klubovi pa kako god se oni vodili ...
Ja mu čak i ne zameram toliko što je zvao sina, nego što se posle pravdao. Stisni m.da i kaži "da, zvao sam ga, on je fudbaler na toj i toj poziciji i treba mi". Ja mu više zameram na gubitničkoj "najvažnije je ne primiti gol" filozofiji. Najvažnije je da daš bar jedan gol više od protivnika. Pobeda je i 1:0 i 4:3 i 5:4. On na poluvremenu 3:0 od Argentine hteo da pojača odbranu? Šta braniš, poraz od 3:0? Pa 3:0 i 6:0 isti #$%&

Druže,

Jasno da je postao sramota, kao što je sramota i Vazura kog privedu jer su mu našli utoku u autu, kao i Vučela, kao i Vuletić, ali ja bar dođem i kažem da je to sramota. Kao što me bilo sramota i Toleta i one proslave Titule sa Toletom.

Ali jedno je kad priznaš kao čovek da je sramota, a drugo je kad Cigani danas viču Terza Mađija i to rade zdušno, a ono Ultra Kop registrovan na adresi Marakane, a ono slika Vučića u Terzićevom ofisu, a ono Vučić saziva ponoćne sednice, a ono Terzi zastareva suđenje itd, itd...

Partizan je imao takvu podršku i dominirao je srpskim fudbalom, ali ništa od toga nije pokazao u Evropi.

A što su sve srpske (jugoslovenske) firme, koje su sisale novac od države, bili "sponzori šampiona (Partizana)", to se ne računa, nego Rusi sa svojim parama?

Znaš koja je razlika između osuđenih i neosuđenih kriminalaca? Samo u tome ko odlučuje o suđenjima.

Ja mu čak i ne zameram toliko što je zvao sina, nego što se posle pravdao. Stisni m.da i kaži "da, zvao sam ga, on je fudbaler na toj i toj poziciji i treba mi". Ja mu više zameram na gubitničkoj "najvažnije je ne primiti gol" filozofiji. Najvažnije je da daš bar jedan gol više od protivnika. Pobeda je i 1:0 i 4:3 i 5:4. On na poluvremenu 3:0 od Argentine hteo da pojača odbranu? Šta braniš, poraz od 3:0? Pa 3:0 i 6:0 isti #$%&

Kako nije pokazao ništa u Evropi? Pa imali smo priliku one godine kad smo kažnjeni da odemo daleko, imali smo zaista sjajan tim sa Jovetićem kao predvodnikom i celom ekipom iza njega, dugo nećemo imati tako dobro ekipu opet.

To sve što si ti naveo je rađeno svima, pa kako se odjednom Zvezdi brišu dugovi i opraštaju im se dugovanja? Kako to da Zvezda ugasi košarkaški klub praktično i onda odjednom evo nove Zvezde, a svi trofeji ostali? Kako to? Daj druže, smešno je stvarno šta se radi iskreno... I to što kažeš koja je razlika između osuđenih i neosuđenih, pa Terzić je sam davao intervju u kom je pričao da je sasvim ok za čoveka da ode u zatvor, da je i to za ljude.

Pa evo i sin mu danas prebija ljude pištoljima po gradu u sred bela dana, malo radi u BIA, šta ga briga...

A da, Terza je mađija.

Наброј ајде те фирме од 2008 до 2013 и упореди износе са Звездиним у то време доминације Партизана. Да не идемо даље у прошлост и да се присећамо како је Звезда узела-отела Партизану Панчева и Савићевића..... Пријатељу, математика је егзактна наука, можеш ти да имаш дојам какав хоћеш који је развијен на бази ваше пропаганде али те егзактне чињенице оповргавају. Погледаш висину тих спонзорстава са обе стране, па погледаш звездина улагања у тим и Партизанова у том периоду 08-13, ставиш на папир и нема потребе много да размишљаш. Тако да можемо ми да се препуцавамо неким пристрасним мишљењима до сутра али бројке ни ја ни ти не можемо да негирамо

Овај случај је рецимо врло интересантан јер нема пандан на нашим просторима, а можда ни у историји фудбала

Партизан никад није имао такву подршку нити треба да има. Ниједан клуб не треба да има такав тип подршке јер ово што ви приказујете у периоду ваше доминације нема везе са спортом и много оних са којима делиш љубав према истом клубу се слажу са овим.

Poslednja izmena:
Партизан никад није имао такву подршку нити треба да има. Ниједан клуб не треба да има такав тип подршке јер ово што ви приказујете у периоду ваше доминације нема везе са спортом и много оних са којима делиш љубав према истом клубу се слажу са овим.

Ispade da ste vi sad jadni došli sa Marsa pa niste ništa dobijali niti vas niko nije gurao nego ste sve osvajali na čast i obraz.

Daj, majke ti

Ispade da ste vi sad jadni došli sa Marsa pa niste ništa dobijali niti vas niko nije gurao nego ste sve osvajali na čast i obraz.

Daj, majke ti

Ovako nije nikad niko, da se ne lažemo.

Pa, Zvezda ima pobednički niz koji nije imao otprilike niko nikad, opraštaju se dugovi, sređuju se tenderi, stadioni, Vučić bira predsednika na ponoćnoj sednici, Ultra Kop kranovi po Beogradu celom... Nema kraja, druže.

Back