Terra Nova 2011

Seshat

Početnik
Poruka
37
"Centers on the Shannons, an ordinary family from 2149 when the planet is dying who are transported back 85 million years to prehistoric Earth where they join Terra Nova, a colony of humans with a second chance to build a civilization."

Inace se daje ponedeljkom 22h, fox life serbia.
Da li neko gleda?

Meni je serija super. Ima dinosauruse i tu celu radnju let's save the humanty, thing, sa pitanjem da li je to stvarno kako su nam prikazali na pocetku (Who controls the past, controls the future). I naravno, sve to kroz zivote clanova porodice Shannon i dr. interesantnih likova npr. Commander Taylor, Mira....

Poslednja izmena:
Погледао сам пар епизода није лоше... мислим да су ове епизоде које још нисам гледао још боље јер се радња више закува...

Та серија је дефинитивно нешто ново... нешто што нисмо имали прилику да видимо бар не у већим серијама...

Evo konacno i ove teme....meni se bas bas svidela,ali sam propustio zadnju,moracu da jurim reprizu
Iznenadilo me je sto su tako brzo krenuli sa emitovanjem na Fox lifeu,mislim,serija je imala premijeru tek u septembru...:D

Ne svidjaju mi se glumci koje su odabrali i zato ne gledam. Steta, mislim da su mogli da naprave drugaciji izbor.

Za mene je ekipa odlicna.

Stephen Lang je odlican. Shannonovi su savrseni. Ostali su takodje na nivou.

Odavno nisam gledao neku americku seriju sa lepsim glumicama. Mira, Wash, Reilly, Maddy, Elizabeth, ne zna se koja je lepsa, ko da gledam izbor za mis a ne seriju.
z:lol:

Negativci su mogli biti malo zlocudniji. I mozda treba malo vise prostora dati 2149-toj godini. Ali sem toga serija je odlicna i bas sam uzivao u ovoj prvoj sezoni.

Preporuka.:ok:

Nije mi jasna radnja serije . Ako oni odu toliko u proslost i osnuju civilizaciju iznova , pretpostavljajuci da su preziveli onaj komet koji je zbrisao dinosauruse , doci ce u sukob sa nasim precima . Ako ih ne puste da se razviju evolucijom , ti ljudi nisu postojali :S
Paradox z;)
Edit.
Pod precima mislim na homo erectuse , sve pre toga i ranog homo sapiensa ...

Nije mi jasna radnja serije . Ako oni odu toliko u proslost i osnuju civilizaciju iznova , pretpostavljajuci da su preziveli onaj komet koji je zbrisao dinosauruse , doci ce u sukob sa nasim precima . Ako ih ne puste da se razviju evolucijom , ti ljudi nisu postojali :S
Paradox z;)
Edit.
Pod precima mislim na homo erectuse , sve pre toga i ranog homo sapiensa ...

Homo erectus je ziveo pre 2 miliona godina, a dinosaurusi pre 70 miliona. Tako da imaju vremena za zezanje. z;)

Ali koliko sam ja shvatio oni nisu na nasoj planeti u nasem vremenskom toku, vec u paralelnoj stvarnosti. Tako da ono sto urade nema uticaja na 2149-tu.

Homo erectus je ziveo pre 2 miliona godina, a dinosaurusi pre 70 miliona. Tako da imaju vremena za zezanje. z;)

Ali koliko sam ja shvatio oni nisu na nasoj planeti u nasem vremenskom toku, vec u paralelnoj stvarnosti. Tako da ono sto urade nema uticaja na 2149-tu.

Ovako da , ali nema veze sto je razmak nekih 70 miliona godina , ako oni ubiju vrstu koja je prethodila vrsti iz koje ce nastati homo erectus itd itd opet paradox :D
Sa svom tom tehnologijom mogli su bolje da se snadju , npr. odu na drugu planetu ili tako nesto ;)

to ko neki avatar film u delovima

Recimo da ima slicnosti. Stephen Lang ima slicnu ulogu. Zloce hoce da pokradu planetu, dobrice je brane. Nema toliko efekata. I prica je bolja, u smislu da je prica o ljudima, a ne o nekim plavicastim letecim vanzemaljcima. Terra Nova moze opusteno da se gleda, dok Avatar nisam bas siguran da bih izdrzao da gledam kao seriju.

Paradox
Edit.
Pod precima mislim na homo erectuse , sve pre toga i ranog homo sapiensa .
Objasnjeno je u prvoj epizodi da se radi o alternativnoj stvarnosti, tako da sta god da urade tamo ne utice na vremenski tok iz kog dolaze i na 2149 godinu. Nema butterfly effect - a.
Takodje, nalaze se 85 miliona godina u proslosti. Cak i da se nalaze u istom vremenskom toku i da taj asteroid udari u Zemlju i zbrise dinosauruse i dobar deo zivog sveta, oni imaju na raspolaganju 20 MILIONA GODINA. A do nasih prvih predaka imaju takodje jos mnogo miliona godina.... Dovoljno vremena da spasu civilizaciju...
Smatra se da svaka vrsta ima vek trajanja 500.000 - 1.000.000. god. (dok ne evoluira u neku dr. ili ne izumre)...

Poslednja izmena:
A има ли неко информацију колико је у плану сезона ?
Или ће то зависити од тих њихових истраживања гледаности...
Није лоша серија,има "мане" као и свака,али интересантни призори који се не виђају
превише често у серијама.

Cupavo za sada. Nesto se Fox usteze da kaze da li ce biti druge sezone. Ima i nekih kampanja od glumaca da se ubedi Fox da nastavi seriju. Nadam se da nisu toliki ludaci da ne nastave seriju. Meni se Terra Nova bas svidela. Najvise od svih novih jesenjih serija.

Back