Teror vjecne mladosti

Tonci Provala

Buduća legenda
Poruka
28.769
Sa svih strana nam nude preparate, suplemente, lajfkoucing, kozmeticke i medicinske tretmane, epilaciju, izbjeljivanje zuba, fasete, elstenzije, modne savjete, planove ishrane, planove vjezbanja...sve u cilju da ostanemo sto duze mladi i samim tim zaposljivi, pozeljni...treba taj teror izdrzati s eklerom u jednoj i casom vina u drugoj ruci...paaa...
Izdrzavate li?
Utice li ova bjesomucna globalna potraga za fontanom mladosti i na vas zivot?
Da li ste se mozda suocili sa tzv starosnom diskriminacijom na poslu?
Da li vas to uopce brine?
Osjecate li uopce tu vrstu pritiska u svojoj sredini na poslu, u partnerskim odnosima i slicno?

Tema nije samo za zene vec i za sve ostale. Nemam pojma koliko nas sad ima, al svi su dobrodlosli.
Ako nista drugo da razmijenimo recepte za pokrivanje sijedih...koga zanima, naravno .

kome je sta teror...i sta je uopste vise normalno?

nije samo fizicki teror u pitanju...sve je vise onih u godinama koje jos oblace minice, ponasaju se i zive kao da im je 20...
opet...ja volim da igram igrice i igracu ih verovatno i sa 70...cisto sumnjam da cu ikada imati kratku kosu onako sa cubicom, ne znam kako da objasnim...kod nas vecina zena u godinama imaju tu kratku natapiranu ili u viklerima frizuricu...

da li odolevam? mislim da niko ne odoleva...na ovaj ili onaj nacin svi smo pod uticajem samo je neko svestan toga neko nije...

hoces ili neces, neces se zaposliti sa maramom na glavi u firmi a verovatno ni kao prodavacica u marketu...

neces da se zaposlis? hoces da te neko izdrzava? opet trebas da furas neki fazon...golotinja ili ovo ili ono...

rekla bih da jesam delimicno pod uticajem ali pokusavam da mi ne utice na psihu...cisto koliko je nuzno da se pliva u ovom (ne)svetu...

i da brine me...zbog posla...
zavisi ko se kakvim poslom bavi ali realnost jeste da se mnogo teze zaposljava posle 50te...
prvo tu su vec u potencijalu hronicne bolesti, drugi prioriteti u zivotu sem karijere...mislim mogla bih da nabrajam u nedogled...
naravno to se ne odnosi na privatnike, umetnike i tome slicno...mislila sam na radnike uopsteno, gde spada vecina...

meni djeluje, al mozda nisam u pravu
da je npr mojim roditeljima u socijalizmu bilo puno lakse i dostojanstvenije jednostavno ostariti
kad je za to vrijeme
sjecam se da se moj otac smijao kad mu je drug iz njemacke trazio broj farbe za kosu
ovaj nas se nikad nije farbao, dok je ovaj drugi zbog prirode posla bio doslovno prisiljen sto duze izgledati mlad i fit...kaze, niko ti to ne kaze, ali se nekako ocekuje...to je bilo pocetkom devedesetih
sad mi djeluje da je s liberalnim trzistem taj trend i kod nas stigao

meni djeluje, al mozda nisam u pravu
da je npr mojim roditeljima u socijalizmu bilo puno lakse i dostojanstvenije jednostavno ostariti
kad je za to vrijeme
sjecam se da se moj otac smijao kad mu je drug iz njemacke trazio broj farbe za kosu
ovaj nas se nikad nije farbao, dok je ovaj drugi zbog prirode posla bio doslovno prisiljen sto duze izgledati mlad i fit...kaze, niko ti to ne kaze, ali se nekako ocekuje...to je bilo pocetkom devedesetih
sad mi djeluje da je s liberalnim trzistem taj trend i kod nas stigao
i meni deluje...
gde ces u kasnim 50tim da se takmicis za posao sa nekim od 20, 30 god? nerealno...
i znam sada ce reci neki...trebala si dotle da vec imas svoje ovo, ono...pa...realnost je da vecina nema ovo ili ono...ali zato bi trebali imati moguncnost da zive

i meni deluje...
gde ces u kasnim 50tim da se takmicis za posao sa nekim od 20, 30 god? nerealno...
i znam sada ce reci neki...trebala si dotle da vec imas svoje ovo, ono...pa...realnost je da vecina nema ovo ili ono...ali zato bi trebali imati moguncnost da zive
eo ja u ranim pedesetim se ne takmicim ni sa kim, jer oni ne mogu da se takmice sa mnom. ali taki mi posao
verujem da je u manekenstvu drugacija situacija:))

eo ja u ranim pedesetim se ne takmicim ni sa kim, jer oni ne mogu da se takmice sa mnom. ali taki mi posao
verujem da je u manekenstvu drugacija situacija:))
jasno, rekoh da se odnosi na radnike ne specijaliste u bilo kakvoj oblasti gde je iskustvo i te kako vredno...
opet i tu uvek treba drzati korak sa vremenom i svetom...sada zavisi od coveka koliko hoce da se posveti poslu i karijeri u tim godinama...
nemam jos toliko godina da bih znala...
valjda ako radimo ono sto volimo...ta strast vecno traje :)

Нешто ћемо од трендова прихватити, нешто не.
Сада када посматрам девојке од 20 које раде на себи у том смислу :lol: па ј. ми све ако ми не делујемо млађе од њих. Ако ћемо баш грубо, тако физички. Не мислим на оне нормалне, природне девојке наравно.
Не могу рећи да ми до неких ствари није стало. Стало ми је да немам неки изражен вишак кг, и са тим бих се борила и са 70. Али да ме затежу као абажур за лампу како не бих имала боре- нека хвала.
Имам утисак да се људи враћају нормалном односу према себи и годинама. Да то лудило јењава. Ваде и силиконе, полако ће и све осатло да утихне.

Sa svih strana nam nude preparate, suplemente, lajfkoucing, kozmeticke i medicinske tretmane, epilaciju, izbjeljivanje zuba, fasete, elstenzije, modne savjete, planove ishrane, planove vjezbanja...sve u cilju da ostanemo sto duze mladi i samim tim zaposljivi, pozeljni...treba taj teror izdrzati s eklerom u jednoj i casom vina u drugoj ruci...paaa...
Izdrzavate li?
Osjecate li uopce tu vrstu pritiska u svojoj sredini na poslu, u partnerskim odnosima i slicno?

Tema nije samo za zene vec i za sve ostale. Nemam pojma koliko nas sad ima, al svi su dobrodlosli.
Ako nista drugo da razmijenimo recepte za pokrivanje sijedih...koga zanima, naravno .
kapitalisticka propaganda. Samo da nam pokupe pare sa ti tretmani.
Video sam tolko lepih zena u 50-tim bez ijedne sminke, farbe............i tolko nakaza u 20-tim omalterisane, napumpane sa silikoni, unakazene oci, nos...........uzas.

jasno, rekoh da se odnosi na radnike ne specijaliste u bilo kakvoj oblasti gde je iskustvo i te kako vredno...
opet i tu uvek treba drzati korak sa vremenom i svetom...sada zavisi od coveka koliko hoce da se posveti poslu i karijeri u tim godinama...
nemam jos toliko godina da bih znala...
valjda ako radimo ono sto volimo...ta strast vecno traje :)
pa vidi, ja sma pocela da radim ovaj posao 95god. od tad do danas, nema godine da nesto nije promenjeno..ko nije pratio, tehnicki, tehnoloski, zakonodavno, i kako god oces, on je ostao negde daleko u pozadini.
imas gomile devojaka sa 35 god koje se uzive u ulogu izvrsioca i ni mrd..

pa da budem 2.30 😆

Не утиче на висину код одраслих.

Tom-Kruz1-427x285.jpg

Izdrzavate li?

Imam utisak da kada se jednom započne sa tretmanima koji podmlađuju apetiti brzo prerastu stvarne potrebe pa situacija izmiče kontroli, tako da žena zaista mora imati premnogo vremena novca i ideja u šta bi se sve upustila zarad peglane kože.

Nisam na žalost iz te grupe koja ima na pretek sve pomenuto, vodim računa o sebi kao što sam radila pre nego je imperativ mladosti stupio na scenu.
Promenila sam dobavljača za kreme i sa loreal prešla na vichy zadovoljna sam kako me radi ali godine su tu na mom licu i vratu...
moji akvareli koje je naslikalo vreme, stresovi i deca ....

Mladolik sam.
Na seminarima sednem sa klincima i onda kao pričica, opšta mesta, pa sami kažu gde žive, jel mogu da guraju, obično pripravnici, juniori i tako.. pa kao imam sprat,.a dole ćale i keva i tako ili sami žive..i onda kažu koje su im roditelji godište..i tu dođe mojih 5 min.i ispada uvek da su im roditelji najviše 5 god. Stariji od mene i onda ja kažem....a oni..daj , ne zezaj ..pa ne .zezaš? Izgledaš mnogo mlađe. Tu se ja, bustovan Egom, zahvalim, al kroz teme se i vidi, konačno..pa onda kad me vide da držim govoranciju.. umesto u duksu.
Postoji sigurno starosna diskriminacija, al danas svako svoje dupe čuva, pazi...pa ako će to da bude adut, verujem da od njega neće prezati, ko što svi znamo...nisam osetio na svojoj koži, al takav mi je i posao
Inače, ja stalno volim da učim, nešto novo, pratim novine u svom poslu, volim svašta nešto...pa me i to drži dosta dobro. Mada crknem kad igram basket, odnosno sad već tropa za basket...nije to isto telo kao kad sam bio mlad.
I ne treba da bude isto.

Imam utisak da kada se jednom započne sa tretmanima koji podmlađuju apetiti brzo prerastu stvarne potrebe pa situacija izmiče kontroli, tako da žena zaista mora imati premnogo vremena novca i ideja u šta bi se sve upustila zarad peglane kože.

Nisam na žalost iz te grupe koja ima na pretek sve pomenuto, vodim računa o sebi kao što sam radila pre nego je imperativ mladosti stupio na scenu.
Promenila sam dobavljača za kreme i sa loreal prešla na vichy zadovoljna sam kako me radi ali godine su tu na mom licu i vratu...
moji akvareli koje je naslikalo vreme, stresovi i deca ....
meni je savrseno normalno da svoje bore nosim kako zelim
ako zelim peglacu ih, ako ne zelim necu
al da ih peglam po diktatu i nosim suknju do pola dupeta da dokazem da sam mlada u dusi pa tako i sposobna da radim jos deceniju preko pet banki
to mi bas i nije normalno
sta god da vristalo na mene s bilborda i ekrana
kome jeste, okej
nek radi sta hoce

No way,...prvo što imam fobiju od toga!
Bože sačuvaj, d'idem "pod nož" i to zarad lepote. Nije mi ni posao takav,...mogu slobodno da omatorim. "Za budalu posla ima i na svadbi"! 😁
Svesna sam određenih rizika i starenja, ofc. Trudim se koliko mogu i koliko mi vreme i okolnosti dozvoljavaju pravilnu negu, obzirom na godine i zdrav(iji) život.
Obzirom da sam pušač,...daleko sam ja od zdravog života.
Ko misli da teroriše starije persone, ne'k i sam sebe zapita,...do kada i po koju cenu, misli biti lep? Jer,... mladost sa ovim stvarno nema veze,...ko se kako oseća iznutra. Ipak sam mišljenja, da nas ovo drugo na kraju bolje okarakteriše. Čak i fizički.
P.S.Pišem k'o da već nisam matora! :hehe:

Poslednja izmena:
By the way,...nikad nisam ljude posmatrala na taj način, kao fizički lepe ili ružne.Sve ono za šta sam nisi sam odgovoran ili zaslužan,...jednostavno, kod mene ne važi! Pa tako i fizička lepota, kao bogom dana.
Nekome je dar, drugome prokletstvo.
Kao i novac,...veština i pravi dar je u tome, ko zna i ume biti srećan, sa onim čime raspolaže.

Back