Терор позитивизма

Ameriakanci prednjace u filozofiji optimizma i tupe o ideji kakve su ti misli, takav ti je zivot. Ako je zivot u datom momentum usrran, ne mozes da sebe ubedis da ti cveta cvece. Mene, recimo, trenutno yebe, pored ostalog, kucanje preko telefona i ne mogu da se pravim da sam pozitivac.

Gazio preko leševa, laktao se i sl...

Šta sam radio drugima, baš ništa. Video ih da kukaju kao u prethodnim porukama, krive ovog onog, sve znaju i najpametniji su (samo sebe ne krive, žrtve sopstvenog ega...), i rekao sebi, vidi oni se valjaju u prašini ne trude se da ustanu, a žale se, očekuju da drugi to počisti, ne ide to tako. E tu sam video šansu. Aktivno ulagao u sebe i imao želju za napretkom, vrlo vrlo vrlo prosto i jednostavno.

divim se Vašem strpljenju! :zcepanje:...Vi ste čovek zadovoljan sobom....

Gazio preko leševa, laktao se i sl...

Šta sam radio drugima, baš ništa. Video ih da kukaju kao u prethodnim porukama, krive ovog onog, sve znaju i najpametniji su (samo sebe ne krive, žrtve sopstvenog ega...), i rekao sebi, vidi oni se valjaju u prašini ne trude se da ustanu, a žale se, očekuju da drugi to počisti, ne ide to tako. E tu sam video šansu. Aktivno ulagao u sebe i imao želju za napretkom, vrlo vrlo vrlo prosto i jednostavno.

Zanimljivo... kakav je uspeh ako uspeš u takvom okruženju?

Ali bitno je da si ti zadovoljan...

Znam nekolicinu genijalaca,svaki od njih itekako ima smisla za humor!
To i jeste jedna od odlika inteligentnih-smisao za humor.

ne slazem se bas sa tim urbanim legendama

osoba talentovana za nesto moze biti ali ne mora biti talentovana za bilo sta drugo

fizicar moze svirati gitaru - ali ne mora , moze dobro pamtiti i pricati viceve - ali ne mora

te osobe koje znas verovano nisu bas genijalci , malo su ispod njih ,

sad ja uopstavam ali pravi genijalci imaju malo uvrnut smisao za humor

- - - - - - - - - -

lane sarkasticno govori , nije smesan na prvu loptu ,mogu ga razumeti malo razvijeniji mozgom.

Danas sam upoznala dvoje ''terorista'' koji se vazda svađaju sa narodom u redovima,
vuku šofere za uši ako je leti uključeno grejanje i slično...

Umesto da ih ja ''terorišem pozitivizmom'' nek do mile volje hejtuju u paru.

Al nešto se pitam, hoće li se pogledati u ogledalo i reći ''jao strašno s kim si ti mene
upoznala'' ili će se zgotiviti..
Sedim, kršim prste i čekam izveštaj sa sudara. :kafa:

Ima de Melo dobru knjigu o trendovima i masovnim događajima koje je razložio na nivo poruge, ali sa indivudualnog aspekta.... tipa: zašto slaviti Novu Godinu, čemu pridavanje važnosti lažnim euforijama bez obzira o kojem datumu, povodu je reč. Teror onog što je nametnutno kao važno, pozitivno i značajno...

Jeste on on što bismo nazvali popularnom psihologijom, al u odnosu na ove današnje je klasik. I u pravu je što se ovih teza tiče.

Back