Терор позитивизма

Реч хејтер измислили су прави мрзитељи.

Mrzitelji mrzitelja... :lol:

A mogu li te pojave koje nam se ne sviđaju da se primete nekako
drugačije?
Jaooooo ružnog li parka. Bljak, fuj
ili
Ovaj park bi mogao da bude lepši. Kako bi mogao da izgleda?

Zašto uvek iz krajnosti u krajnost? Pozitivizam - negativizam.
Postoji bezbroj mogućnosti, uvek. A mi vidimo samo dve.

Podrazumijevam da imaš negativno mišljenje u smislu kritike koja se bazira na činjenicama.

Sasipati svima pozitivno i negativno u lice istinu nije baš pametno ne pije vodu, iz mog razmatranja takvi ljudi su manje inteligentni znam par komada. Misliš da ćeš biti faca sa takvim ponašanjem, ne. Inteligentni su kao političari, skloni lažima, licemjerju, kurtoaziji, namazani itd. treba znati kada i kome šta reći i pogledaj bože moj oni su takvi uspiješni u društvu. Nekada je neophodno kritikovati nekoga svidelo se to njemu ili ne, predočiti mu činjenice gde greši, recimo u poslu, ali i tu treba birati riječi, ne zna svako dobro da vaga. Ljudima se vrijeđa sujeta na taj način i onda će te oni mrzeti a i to ti nije baš u interesu, tako da treba biti pametan.

Treba težiti tražiti u ljudima ono dobro ako je moguće i to isticati. Kritika je kao bumerang oće se vrati i udari...

Имамо ли право на негативно мишљење а да нас не прозову хејтерима?
Хвалити оно што није за хвалу - па ко то може?

Naravno da imamo prava, ali bi najlepše bilo da to bude propraćeno nekim argumentom - pro et contra princip. Inaćenje i negativizam onako usput je odlika namćora.
Onaj koji može da "negativca" proziva bez razloga i upinje neku nepodobštinu je ograničen, .upelizac, podmićen, neinformisan, ili naprosto - štetočina.

Niko nikome ne oduzima pravo na mišljenje, kako će ko koga prozvati, ako ga uopšte prozove nebitno je..samo u slučajevima kada pojedinac očekuje velike aplauze od okoline ili velika zviždanja /jer mu je reakcija tuđa cilj, a ne sopstveno izražavanje mišljenja/ tada za pojedinca nastaje kurCšlus..nisam bio-la dovoljno pozitivna ili negativna, nema reakcije :lol:
obe krajnosti su kao i sve krajnosti samo želja pojedinca, koji ne želi da se stopi sa sredinom, tj ravnotežom, jer je ne postiže..i lakše mu ili joj je da zauzima sopstvenu krajnost, kao da je to nekome epohalno..

Негативно мишљење носи већи ризик па се зато кукавељи најрадије препуштају хвали - и кад треба и кад не треба.

Јао што си слатка (а оно баба опуштених капака)

Дивна ти је куца ( а оно распало дроњаво чудовиште)

Добар филм! (а оно лимунада добра за брзо заспивање)

Pre neki dan sam gledao neke svoje stare postove od pre 5-6 godina... jbt, koliko puta sam na onoj na temi slika na ljisu govorio ljudima da su skrndelji, da se svaki put smorim kad otvorim temu, da je ovde neki paralelni univerzum, jer lepi ljudi neće da se kače ili to rade retko, a ovi ružni onako baš insistiraju i slično :lol:

Sad zapravo brinem o osećanjima drugih ljudi jbt, ne mogu da verujem. Još uvek nisam došao do tog nivoa da budem ono otvoreni licemer, pa da kažem to "joj dete ti je preslatko", a zapravo me zabole ******, al sam naučio da to prosto iskuliram.

Негативно мишљење носи већи ризик па се зато кукавељи најрадије препуштају хвали - и кад треба и кад не треба.

Јао што си слатка (а оно баба опуштених капака)

Дивна ти је куца ( а оно распало дроњаво чудовиште)

Добар филм! (а оно лимунада добра за брзо заспивање)

ma to za fotke, kapiram..to je univerzalna pojava, mada lično mogu da se ogradim, nisam pohvalila nikoga ko mi nije zaista baš nešto, nevezano za pisanje, ovde ili u rl, drugim mrežama i slično..
meni mogu biti lepe i babe i dede, uzmem u obzir godine i vidim ekstra izgledaju za sopstvene godine, ne gledam to u takmičarskom duhu, jer mladost kao doba može biti lepo, mada mislim da je svima nama koji smo mlađi ustvari teže u odnosu na ljude koji su se izborili ili neizborili za sebe, ali mladost nikada ne znači obaveznu i lepotu, kao ni bilo šta..pamet, itd..
ovo za kučiće i filmove, hbg..imamo različite ukuse svi, neko se zaljubi u vrstu psa koja je meni smešna, ali šta sad..ne moram da ga hvalim
filmovi, književnost, umetnost generalno-jesu kategorije koje su skrajnute ne samo u našoj Serbii, nego svuda,a treba da postoje različita mišljenja, viđenja.. a to je najširi poligon za raspravu, ako izuzemo politiku koja je top1, a i tu se gložimo.

Samo onaj ko mora i samo onaj ko pristane na moranje.

trudimo se svi da u okruženju stvorimo utisak pristojnosti pa komentarisanje tuđeg ponašanja ili pojave što nije naša stvar zvuči kao nedostatak manira.
inače društvene pojave kritika i ne dotiče one se odvijaju stihijski pogubno za sve nas rekla bih nezaustavljivo.

Ljudi daju sebi na značaju pa iznose svoje mišljenje tamo gde ih niko ništa nije pitao. A mišljenje o nekoj stvari može lako da se promeni, podložni smo dosta i sugestiji i projekciji. Jaka stvar šta neko o nečemu u tom trenutku misli. Dobro ili loše.
Kad postane tendenciozno i nekritički, dobro ili loše, stvar bude još gora.

Ovde je to očigledno, kad neko digne staru temu pa moraš da pročitaš šta si tad pisao, da ne padaš sad u vatru braneći suprotan stav.

Ljudi daju sebi na značaju pa iznose svoje mišljenje tamo gde ih niko ništa nije pitao. A mišljenje o nekoj stvari može lako da se promeni, podložni smo dosta i sugestiji i projekciji. Jaka stvar šta neko o nečemu u tom trenutku misli. Dobro ili loše.
Kad postane tendenciozno i nekritički, dobro ili loše, stvar bude još gora.

Ovde je to očigledno, kad neko digne staru temu pa moraš da pročitaš šta si tad pisao, da ne padaš sad u vatru braneći suprotan stav.

Zašto ne bih promenuo stav o nekom pitanju ili temi za nekoliko godina?
Pametan menja misljenje (a mudar ljude!;)) kad uvidi bolje ili korisnije...

Back