JKP Zelenilo Beograd, sta i kako radi?

Odlična tema.

Ne, nisam zadovoljna. Mogu daleko bolje i više.

Pratim njihov sajt, povremeno, i kao prvo, uočava se nedostatak foruma. na kome bi gradjani iznosili svoje primedbe, utiske, predloge..ali, na kome bi njihovi stručnjaci davali,barem, sezonske savete za negu biljaka. I to bi bio veliki pomak ka unapredjenju ekološke svesti gradjana i veliki korak ka lepšem Beogradu.
Imaju na sajtu opciju za pitanja gradjana, samo što ta pitanja pišu oni sami, da se razumemo, nismo deca.

Ovako, kako rade do sada, uglavnom su poznati samo po seči starih stabala i jesenjem uredjenju krošnji, a kao JP svojim zalaganjem mogu da učine, kao što već rekoh, daleko više.

Sto se tice mog Dorcola... nije lose. Koliko publika prlja oni su jos i solidni.
Mala zamerka u jesenje vreme kada skupe opalo lisce na gomilu, pa ga ne odnesu dugo vremena. Trava ispod te gomile posle ne lici ni na sta.
Inace su bas skoro po mom kraju isli i kresali grane, pohvaljujem :)

Vidim da vise parkova renoviraju, eto bas do polovine novembra treba da bude napravljen park koji je kod Gsp pogona Dorcol. Nadam se da ce da bude lep.

Sto se tice mog Dorcola... nije lose. Koliko publika prlja oni su jos i solidni.
Mala zamerka u jesenje vreme kada skupe opalo lisce na gomilu, pa ga ne odnesu dugo vremena. Trava ispod te gomile posle ne lici ni na sta.
Inace su bas skoro po mom kraju isli i kresali grane, pohvaljujem :)

Vidim da vise parkova renoviraju, eto bas do polovine novembra treba da bude napravljen park koji je kod Gsp pogona Dorcol. Nadam se da ce da bude lep.

Ma, neću da mi bude nije loše ! Hoću da mi bude dobro,odlično.

Mi sad u kakvom smo stanju, razumljivo je da nas je baš briga da li gazimo preko kopriva ili ruža do posluga ili posla. Ali, sasvim drugačije se oseća čovek kad pogleda u koprive i korov, ili u lepotu rascetalih ruža.

I, koje to biljke sadi JP Zelenilo ? Sve jedno te isto žbunje, jednu istu vrstu drveća ! Ubija u mozak ta monotonija......Znaš li koliko ima novih vrsta prikladnih žbunova za parkove i kakvog sve drveća ! Da čoveku pamet stane ! Ima takvih sadnica i kod nas u Rasadniku Šumarskog fakulteta, samo nema ko da ih kupi i posadi.

Drvo sa cvetom, za drvored, kao soliterna biljka....Sadnica staje manje od 2 hiljade dinara....Evo, poslaću im lovu na žrn samo da ga kupe i posade negde.

liriodendronTulipifera_medium.jpg

Vidim da tema ide u pravcu postavljanja lepih slika! :D

Ali, nije mi to bila namera.

Povod za temu je ovo:

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=68222&kategorija=Beograd

U zgradi preko puta zivi moj brat i cesto sedimo u tom parku.

Park je sredjen prosle godine, koliko je kostalo i ostalo, znaju rukovodioci JKPZ.
Skoro sve sadnice drveca (nekoliko desetina) su se posusile odmah, proslog leta.
Zato sto ih JKPZ nije zalivalo, uopste i nikada.
Sada, pre nekoliko dana, posadili su nove sadnice drveca (u Septembru!) zbog slikanja.
Znate idu izbori, i to.... Prisustvovao je i dicni Direktor JKPZ.
I te sadnice ce se naravno osusiti i propasti, jer im nije vreme za sadnju.
Ali koga briga, sve to narod placa.

Inace, kao ljubitelj zeleneila, pratim vec godinama fuseraj sadnje po BG, bar 50%
sadnica koje se posade u kasnu jesen ili rano prolece, osuse se vec narednog leta.
Niko ih ne zaliva (osim ponekad retki savesni gradjani pored svojih zgrada).

Koliko to sve kosta, direktno i indirektno?

Poslednja izmena:
Da dodam i ovo, odavno sam svestan da Javna Preduzeca sluze za pljacku gradjana,
ilegalno finansiranje politickih stranaka i licno bogacenje stranackih funkcionera.

Ono sto me zaista zaprepascuje je nivo nehata, javasluka i besmislenog rasipnistva
koje se desava svakodnevno, godinama!

To mi zaista nije jasno, to nije normalno.
Da li ti ljudi - rukovodioci planiraju da zive ovde i da im ovde zive njihova deca?

Povod za temu je ovo:

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=68222&kategorija=Beograd

U zgradi preko puta zivi moj brat i cesto sedimo u tom parku.

Park je sredjen prosle godine, koliko je kostalo i ostalo, znaju rukovodioci JKPZ.
Skoro sve sadnice drveca (nekoliko desetina) su se posusile odmah, proslog leta.
Zato sto ih JKPZ nije zalivalo, uopste i nikada.
Sada, pre nekoliko dana, posadili su nove sadnice drveca (u Septembru!) zbog slikanja.
Znate idu izbori, i to.... Prisustvovao je i dicni Direktor JKPZ.
I te sadnice ce se naravno osusiti i propasti, jer im nije vreme za sadnju.
Ali koga briga, sve to narod placa.

Inace, kao ljubitelj zeleneila, pratim vec godinama fuseraj sadnje po BG, bar 50%
sadnica koje se posade u kasnu jesen ili rano prolece, osuse se vec narednog leta.
Niko ih ne zaliva (osim ponekad retki savesni gradjani pored svojih zgrada).

Koliko to sve kosta, direktno i indirektno?

da,upravo tako.ok je ograditi prostor za kucne ljubimce,ili ograditi prostor za decu,i to je jedino dobro po meni sto oni urade kad `preurede` neki park.ni Z od zelenila nema.na sta samo lici tasmajdanski park,prosto odbijajjuce,umesto da bude mala oaza.uvek sam se pitala zasto ne zalivaju travu,i ono malo sto je ima,neke je mrtve boje,a negde je i nema.dakle ćosav park.o drveću da i ne govorimo.retko se gde hladovina može uhvatiti.a klupe su posebna priča.naterala bih njihovog 'izumitelja' da za kaznu sedi na njima sat vremena.cirkulacija bi mu bila ugrožena,te klupe prosto 'seku' noge.
ovo je misaona imenica za naše parkove

Da dodam i ovo, odavno sam svestan da Javna Preduzeca sluze za pljacku gradjana,
ilegalno finansiranje politickih stranaka i licno bogacenje stranackih funkcionera.

Ono sto me zaista zaprepascuje je nivo nehata, javasluka i besmislenog rasipnistva
koje se desava svakodnevno, godinama!

To mi zaista nije jasno, to nije normalno.
Da li ti ljudi - rukovodioci planiraju da zive ovde i da im ovde zive njihova deca?
verujem da niko od njih ne planira da im deca zive ovde.oni verovatno da,ali verovatno imaju i svoje bajno uredjene vrtove u kojima uzivaju.

ko se od glavana jos brine za svoj narod i svoj grad?naravno niko.
na zalost

Back