Termostat

Burgija99

Početnik
Poruka
20
A4B8 2.0
Kad je u leru drzi na 90, a na otvorenom kad vozim padne na nekih 75, sve ukazuje da je ostao zaglavljen otvoreno, ali menjao sam pre pola godine termostat.Čitao sam negde kao da je tako fabrički napravljeno i da ovi u ovlascenom to potvrdjuju.

На претходном ауту сам имао иглу показивач температуре... Врло механички ауто... И свеједно је било као у уводној поруци - по граду температура овако и онако, а на отвореном путу (аутопуту) практично хладан мотор, казаљка једва изнад најмање ознаке.

Биће да је ствар у струјању ваздуха. По граду се не вози великом брзином и још се зауставља. Када се иде 80-100-120 сат времена просто ваздушно хлађење је многоструко веће, ефикасније.

Када се дуже стоји са упаљеним мотором (нпр. гужва у граду), повремено ће се палити додатно хлађење - вентилатори. Ко зна шта треба да чује, знаће да је то. Па и то у складу са спољном температуром.

Tri termostata sam promenuo dok nisam shvatio da su dizel motori jednostavno takvi.
Na mom autu čak i na manjem minusu grejanje izvlači temperaturu.
Jednom prilikom sam išao na duže putovanje na -17, nisam uspeo pošteno da se ogrejem.

Meni pokazuje malo nižu radnu temperaturu nego kada je auto bio nov, nisam menjao antifriz 12-13godina :mrgreen:
..evo da nesto naučiš zašto se menja antifriz osim iz razloga jer gubi svoju vrednost ..Stari antfriz stvara kristale u kanalima za hladenje motora koji ti dize pritisak a to je cest razlog zašto probije dihtung glave motora .. 😉

..evo da nesto naučiš zašto se menja antifriz osim iz razloga jer gubi svoju vrednost ..Stari antfriz stvara kristale u kanalima za hladenje motora koji ti dize pritisak a to je cest razlog zašto probije dihtung glave motora .. 😉
Nisam znao za to sve gađam 80 tkm da menjam i pumpu za vodu pa nikako. Znam da treba svakih 6 godina po hyundai bukvici jbg. Pokazuje uredno -40 na testeru.
Menja se jer izgubi i svojstva održavanja aluminijumskih delova ili gvozdenih pa kreće korozija. Ovaj fin zelen u hladnjaku.

Bobmine nema veze shvatili su poentu . Antifriz se menja do 3g neki idu do 5 long life a 13g e to za 3€ nije vredno...jer nije samo na koliko ledi

Poslednja izmena:
Nisu mi to zamenili u ovlašćenom ali kočiono jesu na 8 godina. Kažu mora i nije nešto bilo skupo cca 20 evra. Čudno da nisu i antifriz? Za kočiono me nisu ni pitali 🤣

Back