TERMINATOR: DARK FATE

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626
Pogledao sam film Terminator: Dark Fate. U osnovi ništa specijalno. Kopija drugog dela sudnji dan, odlične akcione scene. odlični specijalni efekti, ali tanka priča. Naravno ništa bez liberalne propagande. Glavni lik je meksikanka žena koja se udržuje da druge tri žene i biju muškaraca koji je takođe meksikanac i Arnold Švarceneger koji je belac, ali naravno loš momak.

Zanima me šta vi mislite o ovom filmu.

Филм као филм је добро одрађен када су специјални ефекти у питању, све остало је доста млако,чак и глума старе гарде.Међутим оно што је мени засметало је што се направила сасвим нова прича која отвара простора за безидејне наставке а некада је Терминатор поготово двојка представљао визионарску идеју за филм.Штета...
https://forum.krstarica.com/threads/gledali-obrazlozili-ocenili.521662/page-753

Филм као филм је добро одрађен када су специјални ефекти у питању, све остало је доста млако,чак и глума старе гарде.Међутим оно што је мени засметало је што се направила сасвим нова прича која отвара простора за безидејне наставке а некада је Терминатор поготово двојка представљао визионарску идеју за филм.Штета...
https://forum.krstarica.com/threads/gledali-obrazlozili-ocenili.521662/page-753

Gluma je dobra samo je priča tanka.

Film je odlican, pravi nastavak drugog dela a ne ona djubrad od treceg dela i sve ostalo sto je pratilo. Odlicna akcija, odlicne scene, solidna gluma. Daleko bolji nego sto su retardirani kriticari napisali. Bio sam vise engo prijatno iznenadjen. Jedino sto mi je islo na kuurac je ta politicka korektnost, al jbg toga ce biti samo vise. Daleko me je manje iznervirala od onog sranja gde vodja Asgard-a postaje zena crnkinja. mislim WTF!!!

Meni se nekako svidela hemija medju zenskim likovima, u smislu kako se kapiraju po tom osnovu, nekako to nije ni 100procentni feminizam, niti antifeminizam, uopste gledano - nikakvi -izmi i tome slicno, vec mozda samo najstarij princip zenske solidarnosti, sustinski vrlo malo oslikavan u medijumu filma, mozda tek vise literarno....U ovom Terminatoru to je prisutno kao neka nova snaga, nova `baterija` za ovu (staru testosteronsku) filmsku robotiku. Zenski pogled na musketarski duh `svi za jednoga - jedan za sve". To je mozda tacka dodira sa starom franchizom (prva dva dela), posto mi je tematika Terminatora uvek imala veze u sustini sa kapacitetom ljudske emocije i humanisticke sirine, u kojoj se polovi sustinski dodiruju i prozimaju, nalaze osnovu u razumevanju neceg treceg sto ih spaja, a sto je vece od njih, sovinisticko gledanih zasebno. Dotad, deluje, pak, zabavno kada, u senci ove spoznaje, svaki pol pokusava da dostigne sopstveni sovinisticki `pik` - dja Sara Konar, dja Arnold, dja klinac(2.deo) ili panki-fanki cale mu(1.deo):D - dogod ne prelazi crvenu liniju ugrozavanja tog ujedinjujuceg emo-ideala. Kad su svi nastavci kasnije to izgubili iz svog vida i sve sveli na golu robotsku akcionu epiku, uguravsi u nju mizogeno cak i zenski neprijateljski lik u 3.delu (licno, odbojne, pocetnicke greske jedne `mode` feministicke emancipacije s pocetaka 21.veka;)) , izgubili su onaj najvazniji okvir citave Terminator sage... Istina je da se prema tom jedinstvenom filingu te sage moze odnositi klinacko `placipickanski` i pateticno, sto je minus sa ove vremenske distance, a opet mozda isto pra-moda jedne stare grandz-epohe Terminatora2;) koja se danas pravilno ocitava kao `krindz`.;) i takodje predstavlja lose polaziste za svaki drugi hm..nastavak te sage. Ali to ne menja realizovano, ostvareno prisutstvo te ideje, tog ideala u prva dva dela.:) To je razlog zbog cega se zapravo voli ovaj filmski mit, gola robotika i goli efekti gube smisao bez duse, koja raste ne fonu fabuloznog i zaista divlje mastovitog prikaza sveta lisenog iste.;):)

Ma ko zena je neka,sama pomisao na njega mi gadi ceo film
Имао је сличну судбину као онај мали из "сам у кући".
Био је некада ултра популаран али премлад да прихвати славу , пази на шта сада личи.
Он је заправо одлична реклама за анти дрогу и алкохол.
composite-edward-furlong-landscape.jpg

povratak-kevina-mekalistera.jpg

Имао је сличну судбину као онај мали из "сам у кући".
Био је некада ултра популаран али премлад да прихвати славу , пази на шта сада личи.
Он је заправо одлична реклама за анти дрогу и алкохол.
composite-edward-furlong-landscape.jpg

povratak-kevina-mekalistera.jpg

Auuuu kako su se upropastili!

Back