Termin "Zapadni Balkan"

Americki i britanski termin za ono sto su pre toga zvali ("ex-Yugoslavia" - Sloveniju) + Albaniju.

Imam utisak da ono "Yugoslavia" vredja neke od navedenih zemalja pa je ovaj dosta besmislen pojam dat kao manje-vise adekvatna zamena.

wbalkans.gif

tachno. novija kovanica, zamenila jugoistochnu evropu. zapadni je tu da pokaze smer, i naravno, nije slucajni epitet.

istochni balkan, (shto nije u upoebi) bi bile rumunija i bugarska, mada se, iako tu nije, iz geopolitichih razlohga, gura i moldavija

Zapadni Balkan je zato jer nisu mogli nas nazvati Ex Yugoslavenske države kad nam se pridružila Albanija u regionu zemalja koje su jedine ostale van EUa u ovom dijelu Evrope, tj. Balkana

a i geografski smo ionako zapadni Balkan.... kad su dio Rumunjske i cijela Bugarska njen istočni dio

a Grčka južni

sjevernog dijela nema zbog graničnih konfiguracija zemalja Balkana

Slažem se. Kovanicu je izmislila EU da bi nas strpala u isti koš, kako bi praktičnije vodila politiku proširenja. A "zapadni" smo zbog Rumunije i Bugarske.

Izvini, ne bih hteo da pomisliš da napadam svaki tvoj post, ali ne misliš da bi po međunarodnom pravu trebali Italiji vratiti obalu do Zadra, a Janezi kompletno ono malo što imaju?
Mislim, Italija je tom obalom platila ratnu odštetu Jugoslaviji, pa pošto ste syebali Jugoslaviju bilo bi pristojno da im vratite njihovo.

Истра Италији Крајина Србији сваком своје :twisted:

.te članovi Obraza, Nacionalnog stroja, ustashkih fanatika koji se okupljaju na Thopsonovim koncertima, ...itd itd...)

:

могао би да почнеш да бринеш за фанатике јер они величају геноцид , и има их доста а и ближе ти је.

Образ и остали не одржавају концерте и не певају о убијању, не подржава их власт као код тебе.

могао би да почнеш да бринеш за фанатике јер они величају геноцид , и има их доста а и ближе ти је.

Образ и остали не одржавају концерте и не певају о убијању, не подржава их власт као код тебе.

:shock::roll::roll::roll::roll::roll:

jel tebi bitno da kucaš...pa makar to bilo lupanje bzvze ili šta....

a gle gle ko je fanatik

:arrow:
opste dobro
Registrovan korisnik

Informacije o forumu Kontaktne informacije
Učlanjen: 22.02.2008.
PorukeUkupno poruka: 2.354 (71,32 poruka dnevno) :shock: :shock:
Pronađi sve poruke koje je poslao opste dobro
Pronađi sve teme koje je započeo / započela opste dobro

ajme ako ovako nastaviš....do 11. maja ćeš da prestigneš i eremitu u broju postova:mrgreen:

много вам је нека фрка око 11. маја

да неће сеоба рвата да почне 11.маја.

П.С. од кад ти комуницираш са мном?

игнор листа хахахахахаахахаха....................

много вам је нека фрка око 11. маја

да неће сеоба рвата да почне 11.маја.

П.С. од кад ти комуницираш са мном?

игнор листа хахахахахаахахаха....................

kao što vidiš pod lokacijom da sam istu obrisao...dakle nisi bio na njoj više....jel baš sve bre treba da ti se crta:mrgreen:

ajd ti samo kucaj ...samo kucaj...nisi još ispunio dnevnu "normu" za danas:mrgreen::roll::roll:

ne daj se smesti:rolleyes::cool:

питање

одговор после два поста

kao što vidiš pod lokacijom da sam istu obrisao...dakle nisi bio na njoj više....jel baš sve bre treba da ti se crta:mrgreen:

ajd ti samo kucaj ...samo kucaj...nisi još ispunio dnevnu "normu" za danas:mrgreen::roll::roll:

ne daj se smesti:rolleyes::cool:

и како после да развијам нормалну комуникацију са Вама:roll:

Kovanice Bosanskih Muslimana:
Bosnjak---Bosanski Musliman
Namjestu rahat---namestu voljno
Hanuma zvrk---balerina

Kovanice Hr.:
Okolotrbusni pantalodrzac---kais
Cetveronozno zelenochehano zapikalo---bilijar
Runavo blekalo---ovca
Yebnik---otac
Nayebnik---ljubavnik
Namicatelj znanja---nastavnik
Namicateljka znanja---nastavnica
Milokliz--qurac
itd.

Hanuma zvrk---balerina

Kovanice Hr.:
Runavo blekalo---ovca
Yebnik---otac
Nayebnik---ljubavnik
Milokliz--qurac

itd.

:lol:

eh što su ti patriJote bolje vladaju novohrvatskim jezikom od mene koji živim ovde
eto ja jedino čuo za ovo
i
Milokliz--qurac
i to samo na telki...niko to ne upotrebljava

od riječi u novohrvatskom koje su se "primile" u masi su:
zrakoplov (avion) zračna luka (aerodrom), tipkovnica (tastature) i još neke
ove koje si ti pobrojala ni jedna nije našla mesto u svakodnevnom govoru...jer su preTRGIČNO smešne:mrgreen:...da ne kažem jadne:-(...al eto kao što više puta rekoh...:arrow::arrow::arrow:

o tome neka vam pričaju slavonija i klikk simpatizeri HDZa i njihovih "umotvorina":razz:...ja nit glasam za takvu nakardno-im8ecilsku politiku....nit to podržavam...:roll:

Hanuma zvrk---balerina

Kovanice Hr.:
Runavo blekalo---ovca
Yebnik---otac
Nayebnik---ljubavnik
Milokliz--qurac
itd.

немој да се трудиш имам два хр речника и две књиге о повијести

:lol:

eh što su ti patriJote bolje vladaju novohrvatskim jezikom od mene koji živim ovde
eto ja jedino čuo za ovo
i
Milokliz--qurac
i to samo na telki...niko to ne upotrebljava

od riječi u novohrvatskom koje su se "primile" u masi su:
zrakoplov (avion) zračna luka (aerodrom), tipkovnica (tastature) i još neke
ove koje si ti pobrojala ni jedna nije našla mesto u svakodnevnom govoru...jer su preTRGIČNO smešne:mrgreen:...da ne kažem jadne:-(...al eto kao što više puta rekoh...:arrow::arrow::arrow:

o tome neka vam pričaju slavonija i klikk simpatizeri HDZa i njihovih "umotvorina":razz:...ja nit glasam za takvu nakardno-im8ecilsku politiku....nit to podržavam...:roll:
Ispravka--------pobrojao! :mrgreen:

Има
Hanuma zvrk---balerina

Kovanice Hr.:
Runavo blekalo---ovca
Yebnik---otac
Nayebnik---ljubavnik
Milokliz--qurac
itd.

Има и:

Околокућно водопишало = олук

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

tachno. novija kovanica, zamenila jugoistochnu evropu. zapadni je tu da pokaze smer, i naravno, nije slucajni epitet.

istochni balkan, (shto nije u upoebi) bi bile rumunija i bugarska, mada se, iako tu nije, iz geopolitichih razlohga, gura i moldavija

moram priznati na svoju veliku zalost, da vas je mali koji je ocigledno svoje znanje pokupio sa nekog od "letnjih kampova socijaldemokratije" sve oduvao jednim ali vise nego tacnim odgovorom !
Jedino moram prigovoriti da si se malo pretrcao za "Istocni Balkan".......

e moji dragi nacionalisti, kako vi mislite da se sukobite sa protivnikom ciji razmisljanje i koncepte ni ne poznajete :roll:

Termin Balkan kao "Balkani" (mnoz.) je uveo pre negde 200 godina britanski moreplovac i geograf Dzejms Krok koji je dobar deo zivota proveo u britanskim utvrdjenjima na Crnom Moru - Dardanelima.

Njegova teza je da se navodno geografski balkanski venac planina prostirao od Zakavkazja, ispod Crnog Mora preko Rodopa do Dinare sto ih cini jedinstvenim "Balkanima"

Naravno u tom smislu anglosaksonski pojam "Balkani" upravo se odnosi na ovu celinu, kako geografski tako i geopoliticki.

Ace, mislite o tome ! Kupujte u Delta Sitiju ! :cool:

Back