Termin "silovanje"

Seksualno zlostavljanje je kada odrasla zdravorazumska osoba seksualno zloubotrebi maloletnu Ili osobu sa smetnjama u razvoju. Prema nekim psiholoskim istrazivanjima, kod silovanja je problem griza savesti silovane osobe, jer se neretko desi da telo uziva u samom cinu, jer telo reaguje na te nadrazaje...I onda grize savest, sto se desilo da dodje do orgazma...
Da se razumemo, ovo nije moje stanoviste, vec samo deo iz literature...

Naravno da postoji psihičko silovanje. Svaka prisila čoveka na nešto što on ne želi je vrsta silovanja. Postavljač je u pravu, to nije dobro razgraničeno, ili nije uopšte. Koren reči je u sili, nigde se ne nagoveštava sexualna, samo smo mi (?) odabrali da to tumačimo na jedan jedini način.

Seksualno zlostavljanje je kada odrasla zdravorazumska osoba seksualno zloubotrebi maloletnu Ili osobu sa smetnjama u razvoju. Prema nekim psiholoskim istrazivanjima, kod silovanja je problem griza savesti silovane osobe, jer se neretko desi da telo uziva u samom cinu, jer telo reaguje na te nadrazaje...I onda grize savest, sto se desilo da dodje do orgazma...
Da, samo ne vidim kakve to veze ima s pitanjem, koje je podjednako jezičko koliko za ovaj pdf. Da su vremena normalnija, bilo bi čisto jezičko pitanje.

I ja sam isto to čuo.

Naravno da postoji psihičko silovanje. Svaka prisila čoveka na nešto što on ne želi je vrsta silovanja. Postavljač je u pravu, to nije dobro razgraničeno, ili nije uopšte. Koren reči je u sili, nigde se ne nagoveštava sexualna, samo smo mi (?) odabrali da to tumačimo na jedan jedini način.
Lolol....vaspitanje je silovanje?
Jeste, ali ne koristi se taj termin već usmeravanje, nešto poput dresure...i to u psihologiji
A gde je tu ...penetracija? Pristanak?

Tačno postoji definicija šta je silovanje i to nije psihološki termin.. psihologija može da samo pomogne kriminalističkoj obradi i penologiji..i Aj bre idite štrikajte...lol

ne sviđa mi se ovo tvoje obrazloženje toga šta je sekualno zlostavljanje jer nije samo to...Sekualno zlostavljanje je blo šta što podrazumeva da osoba u nekoj nadređenoj poziciji koristi to da iznudi seks od osobe koja je na podređenoj poziciji ne bitno ko je u pitanju i da li je žrtva maloletna ili punoletna ili kako stoji sa kognitivnim sposobnostima...ako nisu na istom nivou na bilo koji način i taj ko je na višem koristi pritisak ili ucenjuje svojim uticajem i moći koju ima na život ili neki aspekt života žrtve da dobije seks to je sekualno zlostavljanje. Znači ako te na primer šef ucenjuje da moraš da spavaš s njim i nad glavom ti drži odkaz kao posledicu odbijanja to je sekualno zlostavljanje isto koliko i da profesor ucenjuje maloletnu učenicu ocenom za seks.

Back