Termalna pasta

Marko_smt

Aktivan član
Poruka
1.083
Da li pratite stanje paste na procesoru?
Kažu da je bolje da je ima manje nego previše.
Kod mene je ima malo, juče sam skidao kuler ali ne setih se da slikam.
Smem li da skinem to alkoholom pa da nanesem novu? Imam malo neke bele, ne znam da li nju da nanosim ili da kupim srebrnu.
Svojevremeno sam stavio veliki kuler, bučan je ali mi ne smeta. Pri normalnom opterećenju temperatura ne prelazi 52, 53 stepena, leti je malo više normalno.

koliko znam trebalo bi pri svakom skidanju kulera zameniti pastu

mene je skoro mucio pasivac na maticnoj , ali nisam uspeo da ga skinem

posto je na federe odvojio sam nekoliko mm pa sam srafcigerom ubacio malo paste ,

bolje je, snizio sam temp za 5-6 stepeni

Da li pratite stanje paste na procesoru?
Kažu da je bolje da je ima manje nego previše.
Kod mene je ima malo, juče sam skidao kuler ali ne setih se da slikam.
Smem li da skinem to alkoholom pa da nanesem novu? Imam malo neke bele, ne znam da li nju da nanosim ili da kupim srebrnu.
Svojevremeno sam stavio veliki kuler, bučan je ali mi ne smeta. Pri normalnom opterećenju temperatura ne prelazi 52, 53 stepena, leti je malo više normalno.
Mozes skinuti pastu i sa hladnjaka i procesora,vlaznom maramicom,a moze i alkoholom,samo blago da se nakvasi krpa,ili na sta ves stavljas,da ne procuri alkohol na kontakte procesora.mada dok ti to uradis,i vratis kuler,sklopis komp,alkohol ce izvetriti.Licno skidam vlaznom maramicom.Inace sto se tice termalne paste stavi koju imas,bice bolje nego ta stara,koja se skorela.

na jednom starom komp 9 god nisam stavljo pastu..sve je bilo ok, nikakvih problema..sad na ovaj novi necu pipati pastu dok god je temp ok..
То зависи од финалне обраде хладњака, ако је апсолутно раван
без огреботина пасту боље не стављати. Како рече Сизиф метал
је бољи проводник а паста кад се сасуши боље да је нема.

Ja radje platim servisu sada, posto sam jednom unistio procesor. 3k dinara da mi zamene paste na grafickoj i procesoru i ociste
kuciste i miran sam. Sad sam skoro to radio, sad je komp hladan ko spricer, mogu reci hladniji nego kad sam kupio.
Kad igram zahtevne igre temp cpu do 40, gpu do 50. U leru sobna temperatura.

Ja radje platim servisu sada, posto sam jednom unistio procesor. 3k dinara da mi zamene paste na grafickoj i procesoru i ociste
kuciste i miran sam. Sad sam skoro to radio, sad je komp hladan ko spricer, mogu reci hladniji nego kad sam kupio.
Kad igram zahtevne igre temp cpu do 40, gpu do 50. U leru sobna temperatura.
Nikakav to problem nije,samo je potrebno paznje i da se uraditi bez servisera.Gledao sam u nekim servisima,to obicno rade pocetnici.Jedino je ako te bas mrzi.Ja volim da cackam i da se igram sa takvim stvarima.Dosta sam hladnjaka i procesora ocistio i menjao paste,ali svaki put,paznja.I AMD je mnogo sigurnije namestiti,nego Intelov procesor.

Pa jedino sam unistio AMD procesor :P
Inteli su ko stena, P4 mi je radio bez kulera, tj sa slomljenim kulerom :P
Ovaj ryzen je izgleda izdrzjliviji.
Jeste ryzen je na iglicama i ako ne nalegne kako treba,pokrive se i nece komp da radi,a AMD je imao kontakte i jedin,akosi na silu namestao,da bi legao u leziste i kada ga upalis,pravi kratak spoj.Intel,ako nije mnogo iglica iskrivljeno moze da se ispravi i postavi ponovo,radice bez problema.Rekao sam samo malo paznje i nista vise.Ranije sam radio sa AMD-ovim,kada sam prvi put presao na Intel,vise nisam hteo vise AMD,a kada sam stavio Ryzena,tek sada nema razmisljanja o AMD-u.Mada je na AMD-u kuler lakse skinuti i vratiti,ali ovo tera kao zmaj.

Pa jedino sam unistio AMD procesor :P
Inteli su ko stena, P4 mi je radio bez kulera, tj sa slomljenim kulerom :P
Ovaj ryzen je izgleda izdrzjliviji.

Jedino kako si mogao da unistis procesor je ako nisi zagrejao racunar.

Nego skidao na hladno kuler i onda iscupao i procesor iz lezista sa njim.

Ali se desava i da proradi ako uspes da namestis sve pokrivljene pinove i legne ponovo u leziste.

Jedino kako si mogao da unistis procesor je ako nisi zagrejao racunar.

Nego skidao na hladno kuler i onda iscupao i procesor iz lezista sa njim.

Ali se desava i da proradi ako uspes da namestis sve pokrivljene pinove i legne ponovo u leziste.
Ma zadnji put sam namestao procesor i kuler 2012 i5 3570k i to mi uspelo. E sad necu da se smaram vise, lakse mi da
platim :P
Spalio sam athlona 1600+ inace 2003. godine, i onda uzeo p4 3ghz, mislim da je to najizdrzljiviji procesor koji sam imao :P
Nije los ni ovaj ryzen 2700x, izdrzao je i on dosta :P

Ma zadnji put sam namestao procesor i kuler 2012 i5 3570k i to mi uspelo. E sad necu da se smaram vise, lakse mi da
platim :P
Spalio sam athlona 1600+ inace 2003. godine, i onda uzeo p4 3ghz, mislim da je to najizdrzljiviji procesor koji sam imao :P
Nije los ni ovaj ryzen 2700x, izdrzao je i on dosta :P
Ako poznajes servisere,jos bolje.

a konto sam da znas sloziti..moja greska..ko ne zna, znaci kupuje komp slozene onda je bolje ako nema hrabrost da ne cacka i nosi u servis..al moze se sve..takodje sam ranije kupovo, al kad se nesto pokvari mjenjo sam dijelove il istresem prasinu iz njega, kuler/pasta nova...e sad posto su novije generacije poskupile, jednostavno sam odlucio da sklopim sebi komp...i nije problem..i nisam imo neku frku il stres s obzirom da je cifra veca od te koju si ti naveo..

a konto sam da znas sloziti..moja greska..ko ne zna, znaci kupuje komp slozene onda je bolje ako nema hrabrost da ne cacka i nosi u servis..al moze se sve..takodje sam ranije kupovo, al kad se nesto pokvari mjenjo sam dijelove il istresem prasinu iz njega, kuler/pasta nova...e sad posto su novije generacije poskupile, jednostavno sam odlucio da sklopim sebi komp...i nije problem..i nisam imo neku frku il stres s obzirom da je cifra veca od te koju si ti naveo..
Kupovao bih ja gotove konfiguracije da delovi koje stavljaju u njih odgovaraju. Ovako kupim delove dajem da ih sklope i meni mirna dusa :P
No moje vreme vredi vise od tih 3000 din :P

meni su uvek gratis sklapali, doduse imao sam pardona samo kod ubacivanja procesora

zbog iglica, ostalo je prosto, treba biti nadaren pa pomesati lezista graficke i memorije , recimo

a pastu ne treba menjati godinama , 5 i vise nakon sklapanja

a tad je vec uveliko vreme za zamenu, dok sam pratio menjao sam na 3-4 god

Back