Територијална одбрана?

Софија

Legenda
Poruka
54.605
Можда ово питање многима неће бити занимљиво али шта се десило са ТО севера Космета?
Ако је распуштена, ко је то урадио, кад и зашто?

Према резолуцији 1244 имали смо право на исту. И не само што смо имали право, већ је у реалу и постојала.

Можда ово питање многима неће бити занимљиво али шта се десило са ТО севера Космета?

Према резолуцији 1244 имали смо право на исту. И не само што смо имали право, већ је у реалу и постојала.

TO je bila ukinuta 1990. godine.

LOL

Kakva su to pitanja?

Borka su nazivali izdajnik, a on covek dan noc sedeo sa ljudima na barikadama na Jarinju da spreci da se Srbima zatvori slobodan prolaz

Nikolic i Vucic su Siptarima predali Srbe, poslali batinase da tuku goloruki narod i da glasaju za Haradinajevu koaliciju
Dali lazno obecanje da nece graditi carinske prelaze
Omogucili siptarima da udju svuda
Raspustili bilo kakvu sluzbu koja je pomagala lokalno stanovnistvo
Sklonili BIA i Mup, ukinuli nadleznosti sudova Srbije
Spisak je podugacak

I pitanje, o nekoj kvazi TO

LOL

Kakva su to pitanja?

Borka su nazivali izdajnik, a on covek dan noc sedeo sa ljudima na barikadama na Jarinju da spreci da se Srbima zatvori slobodan prolaz

Nikolic i Vucic su Siptarima predali Srbe, poslali batinase da tuku goloruki narod i da glasaju za Haradinajevu koaliciju
Dali lazno obecanje da nece graditi carinske prelaze
Omogucili siptarima da udju svuda
Raspustili bilo kakvu sluzbu koja je pomagala lokalno stanovnistvo
Sklonili BIA i Mup, ukinuli nadleznosti sudova Srbije
Spisak je podugacak

I pitanje, o nekoj kvazi TO
Да имаш ТО сад их РОСА не би млатила.
Иначе, да, управу си за све побројано. Па ме занима чему фарса с подизањем борбене готовости.

Po tebi ispada da ih je raspustio Vučić.
Изгледа. :)
Изненађени смо сви веома, видим.
Тек сам малопре прочитала шта је рекао Вукадиновић и да, то је то.
До Бриселског с., нико Ибар није прелазио. Јер су знали да могу да добију по глави.
А сад немају кога да се плаше.

Изгледа. :)
Изненађени смо сви веома, видим.
Тек сам малопре прочитала шта је рекао Вукадиновић и да, то је то.
До Бриселског с., нико Ибар није прелазио. Јер су знали да могу да добију по глави.
А сад немају кога да се плаше.

Ih, ne da sam iznenađen samo sad...iznenađen sam od 2013-te...

Pre ili kasnije bi Ameri dali zeleno svetlo Šiptarima da svi jurnu na tu odbranu i imali bi sveopšti rat. U suštini to bi se tretiralo kao i Krajina, separatizam od strane zapada i Prištine. Naravno pre toga bi se Šiptari obučavali i pripremali godinama. U suštini razlika izmedju Vučića i opozicije tj DS je u tome što je Vučić potpisao Brisel odmah a njegovi protivnici bi nešto kasnije bili primorani na to nakon većih sukoba.

Iebo TO. Samo artiljerija i konstantan teror i ubijanje Skiptara, Palestinizacija, non stop.

Kako se zovu one ruske rakete sto prsnu iznad zemlje i lome tjela u parmparcad? To treba. Bojavi otrovbi su takodje prava stvar.
Dakle artiljerija, svakodnevno, a ne TO.
Па ТО је имала право да се служи артиљеријом. Па кад налети 200 'росоваца' сви би летели у ваздух.
Зато и нису налетали до Бриселског.

А сад вуку по земљи лика у рангу министра, Ђурића бескичменог.

Поента је да је 2013. суспендовао право да имамо своје одбрамбене јединице.

Мош' мислити, није се звало тако. :roll:

Тада су биле суспендоване јединице, а не право на њих. Право на њих није, ако ћемо бити искрени, постојало.

Mislis na Civilnu Zastitu ,TO nije postojala? Vucic je ukinuo

Постојало је и постоји и даље.
Резолуција 1244.

Ту пише да је реч о маленом особљу које броји неколико стотина и које ће се у будућности вратити онда када се тако с НАТО пактом договори, ако мислимо на исто.

Ја мислим да си ти помешао има право са технички може. :D

Isti djavo. Koce zaustaviti Skiptarsku vojsku da osvoji Beograd? Niko! Mogu da rade sta hoce. Jedini zakon je sila!
Pustite te budalastine o nekim pravnim aktima, o nekim ugovorima, sta se odvijalo od 1999. To nema veze sa zivotom. To je ispiranje mozga narodu.
Samo sila radi. Mogi da rade sta hoce!

Back