Teretane na otvorenom

Ako nemas kesa za klasicnu teretanu mozda ti nije losa opcija da kupis nesto odavde.
http://iron.rs/

Ja sam kupio neke kombinovane bucice od po 10-15 kg i bas dosta vezba koje se rade u teretani moze da se izvodi samo sa bucicama.
Potrazi na netu vezbe sa bucicama naci ces dosta toga.

Nadam se da sam pomogao.

Jos si mlad za teretanu i dizanje tereta (zbog visine, tek trebas da rastes) lep savet za sklekove a ostalo ce doci samo po sebi jer se jos razvijas, imas tamo fine terene pa peglaj basket istrcavaj se a mozes i da "proguglas" vezbe za povecanje snage.

То да дизање терета спречава раст је мит који је одавно оповргнут, новија истраживања показују управо супротно - рад са тежинама поспјешује раст костију. Тако да, са 15 година комотно можеш да почнеш с неким програмима дизања тегова, али би најбоље било да се посавјетујеш с неким ко заиста зна шта треба да се ради, и поступно кренеш с тим. Нека улагања ти нису потребна, тешке ствари које можемо дизати/гурати/вући су свуда око нас само треба имати нешто знања и маште да их правилно употријебимо. Умјесто бућица или руског звона, можеш да користиш канистере од нпр. антифриза, празних сигурно можеш да нађеш на бензинској пумпи, и онда их пуниш водом, пијеском, колико ти већ тежине буде требало. Са једном обичном сајлом за вучу аута, која се може купити за 200 динара такође може гомила вјежби да се ради. Даље, солидан руксак напуњен неким теретом. Онда, замолиш другаре из разреда или краја да ти послуже као тегови. Бесплатних а ефикасних начина да се ојача је безброј, на интернету има доста знања, изговори типа "нема се пара" и сл. не пролазе.

Ja sam u gandijevoj imam 15 god i oko 70 kg, para nemam ni za bucice ni za pravu teretanu

Sinovac, ovo ti je najednostavnije,na bavis cupove i punis ih peskom ili velike konzerve napunis cementom i pocnes da vezbas.

shinyu_gushi_nigirigame.jpg

A ovo je u kasnijem dobu.

0.jpg

Jos si mlad za teretanu i dizanje tereta (zbog visine, tek trebas da rastes) lep savet za sklekove a ostalo ce doci samo po sebi jer se jos razvijas, imas tamo fine terene pa peglaj basket istrcavaj se a mozes i da "proguglas" vezbe za povecanje snage.

Kada cete prestati sa tim fobicnim mitovima "jos si mlad za teretanu, teretana je nesto mnogo opasno i mora da budes punoletan, a i smanjuje rast, pogledaj bildere svi su mali" ?

A sta ako npr bas mrzi basket a ?

Treba bre uvesti dijagnozu za vas koji to pricate, kao sto je za one mrzitelje koji bi klali nekog uvedena dijagnoza - homofobija.

Vama bi moglo - gymofobija, teretanofobija.

- - - - - - - - - -

Sinovac, ovo ti je najednostavnije,na bavis cupove i punis ih peskom ili velike konzerve napunis cementom i pocnes da vezbas.

shinyu_gushi_nigirigame.jpg

A ovo je u kasnijem dobu.

0.jpg

Iz prilozenih slika se vidi da je za 50 godina treniranja napredovao 0,000001g u misicnoj masi. Al ok, ono, nije mu to disciplina. :mrgreen:

Jeste lepo ovo na oko, ali ovaj bi umro od jednog udarca Tajsona, Klicka Muhamed Alija itd.

Treningom sa težinom svog tela može puno da se uradi. Dug je to put u odnosu na tegove ali može prilično.

Izometričke vežbe stvarno su zanimljiva stvar, sećam se početaka na boksu kad smo gurali zid po pola minuta, pa minut, pa tri minuta, ovo mi je najteže padalo od svega što sam radio. I danas kad se setim odradim 4 x 1 minut, posle toga drhtim ko zatrovan pacov

Kada cete prestati sa tim fobicnim mitovima "jos si mlad za teretanu, teretana je nesto mnogo opasno i mora da budes punoletan, a i smanjuje rast, pogledaj bildere svi su mali" ?

Treba bre uvesti dijagnozu za vas koji to pricate, kao sto je za one mrzitelje koji bi klali nekog uvedena dijagnoza - homofobija.

- - - - - - - - - -

Iz prilozenih slika se vidi da je za 50 godina treniranja napredovao 0,000001g u misicnoj masi. Al ok, ono, nije mu to disciplina. :mrgreen:

Jeste lepo ovo na oko, ali ovaj bi umro od jednog udarca Tajsona, Klicka Muhamed Alija itd.
divi ovog vodenicara

- - - - - - - - - -

Mislis ti da je lepo za oko,a ne znas koliko se razvija jak stisak ruke.Nemoj me zasmejavati Bruz, ruku bi polomili kao da udaraju u cementni blok :)

Back