Teretana - Potreban plan vezbanja !!!

milos05

Početnik
Poruka
15
Dakle pocetnik sam,imam 22god. 87kg 180cm .

Dakle,posto imam masu,zelim da smrsam,imam salo oko stomaka i sa strane,ruke su mi u sustini bas male s obzirom na velicinu tela, Znam da treba da se pravilno hranim,citao sam na ostalim temama,da ne bih postavljao jedna te ista pitanja. Ono sto me interesuje jeste plan vezbanja,sta raditi ponedeljkom,utorkom itd,itd.. Sta bi ste mi preporucili kao pocetniku? Molim za savet samo od iskusnih ljudi,ljudi koje treniraju vise od godinu dana. Unapred zahvalan i sve najbolje!

P.S interesuje me hrana,koju hranu nakon treninga jesti i jel bi smetalo mozda organizmu ako bi jeo samo jaja,tunjevinu i krompir?

za pocetak

ponedeljak: osnovne vezbe za biceps i grudi

sreda: za triceps i ledja

cetvrtak: za ramena i noge

pozeljno je malo trcanja

ishrana: ma samo izbaci ugljenehidrate, znaci izbaci slatkise i sokove, hleb smanji, a pozeljne su snicle, tunjevina bez ulja, jaje bez zumanca itd

Samo volja. :)
Najbolje za mrsavljenje ti je trcanje... sto vise mozes, sto cesce mozes. Uz to recimo ponekad mozes malo deblje da se obuces, kako bi se sto vise znojio. Mozda je smesno, ali nije lose ponekad staviti foliju oko stomaka, to topi salo kao ludo.
E kad budes smrsao, onda kreni na vezbanje i zatezanje. Kod bilo kod profesionalnog instruktora, on ce ti dati program vezbanja bas specificno za tvoju figuru i reci ce ti sta zapravo treba da korigujes, ne vredi ti bas nesto mnogo ovako naslepo.

Inace, dobra ishrana ti je preduslov za sve... ali nemoj da preterujes. Treba jesti vise obroka dnevno, ali u manjim kolicinama. Prepolovi porciju. Za dorucak musli (ali ne cokoladni), za rucak pojedes nesto kuvano bez hleba, za veceru nesto lagano (tunjevinu recimo). Nemoj jesti kasno voce, jer se tesko vari. U sustini, nemoj jesti posle 8 uvece. Ako ti se jede nesto slatko, onda se trudi da pojedes dva sata posle rucka, zbog insulina. Ali nemoj da preterujes. :)

jedi crni a ne beli hleb . Em hranljiviji em zdravlji em unosis nesto sto organizam moze nekako da iskoristi .

Beli hleb se svari za sat vremena, a crni za cetiri.
To je razlog zasto je on dobar za dijetu. Duze se zadrzava u zelucu, i stvara osecaj sitosti, ali opet ne stvara zatvor i zastajkivanje organa za varenje...
A uz to... mnogo je zdraviji. :)

Pazi, kada bi se programi pravili preko foruma svi bi ih timali...
Ovde imas pokoju ok informaciju, ali ima TOLIKO TOGA da je nemoguce objasniti u par postova :/
Ukratko moraces da nadjes nekog da ti sve to licno objasni i pokaze :D
Ja sam imao srece da radim sa profesionalcima na pocetku ali ti mogu reci da je plan bez pravilnog vezbanja, pravilne ishrane i volje pojedinca osudjen na propast :)
Srecno! :D

radi mršavljenja ubaci kardio bar pola sta pre svakog treninga
znaci traka, bicikla, plivanje, vezbe istezanja
a kako ces rasporediti ostale dane nije toliko bitno
recimo jedan dan - ruke, leđa i grudi - benč, dizanja
dugi, stomak - trbusnjaci, obrnuti, dizanje nogu
treci dan - noge i zadni trup - cucnjevi, dizanja
tako ces ravnopravno trostiti masti i utezati misice
naravno bez ishare nista, baziraj je na proteinima, belom mesu, jajuma, ribi, žitaricama, voću, povrću, mlečnim proizvodima
posle treninga vitaminski i proteinski sejkovi, tablete, voćka, banana, žitarice sa medom ili tako nešto
u svakom slučaju u teretani će ti najpravije objasniti sve

Nakon svakog treninga koji obavis pokusaj da ne pijes vodu sto je duze moguce.

A zasto da ne pije??
Pa dehidrirace onda...Posebno leti i posebno kada ne trci! Preporucuju se izotonicna pica za vreme treniranja i odmah tokom treninga ali ako nemate to dobra je i voda!

Kako da ne pije a izgubio je mnooogo elektrolita?

To je neko staro nase laicko uverenje da ne valja da se pije kao ugrejes se,vreo si a ti krknes vodu - to je kao da si bacio vodu u zar i sta se dogodi???

To su neki losi argumenti koji su zastareli i koji nisu tacni! Odmah posle treninga je potrebno nadoknaditi izgubljenu tecnost i sto pre uneti proteine kako bi obnovili pokidana vlakna misica....

Pa i svi sportisti piju vodu na poluvremenu ili cetvrtini a teniseri malo malo pa piju iz onih flasica vodu na svaki drugi servis....

Kada se nekom nesto savetuje da ne uradi treba se napisati i zasto tako mislis da bi znali da li raspolaze argumentima ili ne znas zasto jer si samo tako cuo...

Najgore je sto klinci se uplase pa onda ne smeju nista da rade i sto je jos gore rade sve naopako.....Mnooogo je stereotipa i predrasuda u vezbanju zato i ne napreduju i izgledaju kako izgledaju....Retko ko je ok i zadovoljan

Back