Pozdrav svima,izvinjavam se ako sam otvorio temu na pogresnom mestu.
Zovem se Marko,imam 15 godina,u teretanu sam krenuo pre mesec dana.Glavni razlog zasto idem su plocice na stomaku! izmedju ostalog,radim i ostale delove tela,ali se koncentrisem na stomak..Sve sto me zanima je ishrana.Znaci,posto imam 15 godina,ne kontrolisem ja hranom,vec roditelji..Pa ako bi neko mogao da mi napravi plan ISHRANE..hvala
nedavno sam kupio i surutku u prahu,ako ima nekog znacaja..
Прерано си кренуо у теретану ( престаћеш да растеш, болови у кичми, кила, све су то проблеми који могу да се појаве... ) .
Згибови, пропадања, склекови, чучњеви, леђњаци, трбушњаци, трчање, вијача, бицикло, пливање, вежбе истезања, то ти је много здравије у тим годинама. Што се тиче исхране, једи најмање пет пута дневно, ждери здраву храну, дакле пшеницу, пасуљ, пиринач, паленту ( качамак ) и томе слично, зајеби пицу, паштете, колаче, сендвиче и осталу junk food... Такође ако желиш масу, морао био прво да одеш до апотеке и купиш пивски квасац, он ће ти помоћи да развалиш желудац и добијеш апетит. Заиста ти кажем, ја сам уз помоћ пивског квасца 2008. дакле, пре три године, за пет месеци добио скоро двадесет кила. Наравно ово је све само моје скромно мишљење, бодибилдинг је читава наука, свачији организам је другачији. Постоје нека универзална правила, а то је рецимo да мораш да вежбаш најмање три пута седмично и редовно. Али остала питања, колико серија, које вежбе, колико да ти буде пауза између серија, које групе мишића када да радиш, то су све питања на која сам мораш да одговориш у складу са оним што су твоје могућности и у складу са оним што теби одговара... Дакле спознај самог себе!