Terapija

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Budući da je sve češća pojava da srećem ljude koji konzumiraju neki lek u vidu antidepresiva i drugih supstanci, zanima me koliko je zaista učinkovita metoda izlečenja pojedinih stanja uz lekove? Ili se tu radi prosto o umrtvljavanju da se o nečemu ne bi mislilo ili upalo u problem neke vrste anksioznosti ili čega već?

Zanimaju me iskustva sa tim, jer nekako nekad u pogledima tih ljudi vidim kao da nisu tu, neću koristiti termin kao da su "drogirani", ali nije baš ni da su potpuno prisutni i da kontrolišu emocije i postupke. Ili je to samo slučaj sa meni poznatima.

Ako ne želite podeliti iskustva javno zbog nekih etiketa ili nešto tome slično, možete mi pisati iskustva putem privatne poruke.

Moguce da ljudi uzimaju nesto i nece da pricaju o tom svom problemu. Lakse nekom da bude odsutan nego da pukne neka bruka.
Otvorio sam ja pre neki dan temu o teškom skidanju sa lekovima za smirenje.
Ne treba u to ulaziti osim ako se baš nema potrebe.
Nije isto popiti ponekad "Bromazepam," po potrebi. Znam čoveka koji na crno ima "Lorazepam" i uzima samo mrvicu ("gricne" malo od tablete) samo ako nikako ne može da zaspi.
Nikome ne bi priznao.
Neće ljudi da pričaju o tome, istina. Zašto, ne znam. Čudan je ovaj Balkan.

P.S. Mislim da si ti mislio na jače tablete, Žarko Laušević je u svojoj knjizi napisao koju terapiju je imao, bukvalno 3 godine prošle a on mislio da je prošlo 3-4 meseca. Ne znam ime leka, zaboravio sam.

Nisam nikad radio po zatvorima i ne znam kako izgleda pogled nekog koga su pretvorili u biljku, a taj "odsutan pogled" je sve češći kod ljudi koji ne uzimaju ništa, jednostavno smo svi malo "pukli".
Prazni. I meni su rekli da imam "poker pogled" a ne uzimam ništa.
Možda sam lud, 😂

Back