Teorije zavere vs lična odgovornost pojedinca

Valeria

Elita
Poruka
20.300
Ovde na Natprirodnim pojavama i misterijama postoje brojne teorije o kojima smo diskutovali ...
Tu su masoni.. oni koji upravljaju svetom iz senke...
..tu su reptili...
..tu su strane inteligencije, vanzemaljci.. čije su dobre namere vrlo upitne..
Imamo čak i temu o satanističkim druidima :eek: i slično...

Zatim, tu su fatalističke teme o smakovima sveta.. pišem u množini, jer se više ne zna njihov broj..

Nešto sam razmišljala - sve te teorije imaju tendenciju da prebace ličnu odgovornost čoveka na neke druge stvari.. bića..organizacije....
Nismo mi krivi - krivi su nam masoni.
Ili satanisti, sektaši.. ili reptili... vanzemaljci..

Sad, ovo pišem s aspekta nekoga ko zaista voli sve što je vezano za misterije, i u mnogo toga verujem, mnogo toga sam i spoznala (a tek me čeka još dosta spoznaja)..
..ali opet, ne mogu da se ne zapitam - da li se nekad makar delimično krijemo iza tih teorija, ne bi li objasnili loš poredak nekih stvari za koje smo isključivo mi, ljudi, krivi? A ne nekakve strane inteligencije, ljudi iz senke i sl?

Dakle.. jesu li teorije zavere nešto čime mi delimično maskiramo vlastitu odgovornost u krojenju nekih (često) nemilih događaja?

Šta vi mislite o tome? Hvala :)

pa sigurno da se krijemo... sto valjda ne znaci da ne smemo da volimo te teorije ; )))

mada... ko su ti sto pustaju te teorije? ... kao neke dobre vile sto nas spasavaju? bas nesto to ne drzi vodu... kao ledi gaga je najveci kriminalac i to... to je neka konzervativna struja a ima neka liberalna
pa se one nadmecu...
a da ima nekih natprirodnih sila pa ima mislim... mada koja je to linija ta dimenzija i ludilo mislim nije da se zezamo... nisu ti eksperimenti za svakog :II

e recimo oce li mi neko objasniti sta MK ultre postizu ako u film nabiju te simbole... leptirove, zeceve itd... je l onda ti isprogramirani ljudi se upale ili... mislim nisu bas sve teorije ni logicne

el me razumete

mnogo je kul ta teorija o vecitim reptilima i shape shiftovanju... sto jes jes

Poslednja izmena od moderatora:
Dakle.. jesu li teorije zavere nešto čime mi delimično maskiramo vlastitu odgovornost u krojenju nekih (često) nemilih događaja?

Мислим да нису. Пре бих рекао да нам служе да лакше сакријемо сопствену неодговорност пред стварима на које бисмо морали реаговати.
Поздрав!

Ozi bi ovo mnogo bolje srocio od mene, ali da pokusam:
U modernom dobu, velika vecina ljudi je okrenuta zadovoljavanju licnih prohteva, ili se bori da prezivi, sledeci nagon za samoodrzanjem.U momentima kada nemaju kontrolu nad dogadjajima koji su ili suvise brzi ili tesko objasnjivi, a imaju direktnog uticaja na svest i volju ljudi, pribegava se plasiranju izmisljenih i izfabrikovanih dogadjaja, predvidjanja ili svedocenja, a sve zbog frustracija kojima je pojedinac izlozen.Ukoliko njegova prica, primera radi o smaku sveta sutra uvece u 21h, nekoga zabrine, onda pripovedac nije sam u svojoj muci, vec ima sapatnika u nekoj drugoj, zajednickoj...
Na stranu to sto je poznato da su odredjene price plasirane od strane vlada velikih zemalja, kako bi dobar deo narodnih masa brinulo o reptilima, a ne o tome koliko ih je poginulo u Avganistanu i Iraku, ili koliko su se udaljili od svojih najblizih rodjaka i prijatelja, ili koliko casova nedeljno moraju da rade, ne bi li preziveli mesec....

Činjenica je da misterije postoje.
Činjenica je da je i mnogo toga nerazjašnjenog.

Ali mislim da je i činjenica da smo makar delimično skloni da mnogo toga "pravdamo" reptilima, zlim silama i slično.
I ja sama sam znala da upadnem u tu klopku :lol: .

Na svetu postoje mnoge pojave koje su neobjasnjive, uznemirujuce, neverovatne, misteriozne, fantasticne....

Neke izazivaju svaku logiku.

Ljudi se pred takvim pojavana nadju zbunjeni i uplaseni..

Uvek je bilo i uvek ce biti misterija koje se nece moci naucno i logicki objasniti jer nekada neke stvari prevazilaze trenutne ljudske inetelektualne potencijale shvatanja.

Meni je licno jasno da postoji manja grupa ljudi koja rukovodi svetom. Na kraju, dovoljno je pogledati situaciju na nasoj politickoj sceni pa shvatiti kako jedna grupica nikogovica zapravo drzi u saci "paralisanu" celu zemlju.
Teorija zavere za mene nije nista drugo nego sakrivanje pravog cilja nekog delovanja. Tako imamo masu primera kod nas, da ne sirimo na svet - recimo Ceca i sl. Javnosti se daju jedna objasnjenja, dok su pravi razlozi za dato delovanje potpuno drugi.

Interesantna je tu naravno uloga pojedinca. Ja licno sam, kada sam malo proucio te teorije zavere i donekle shvatio kako funkcionisu, osetio ne opravdanje za svoje stanje, vec suprotno - nezadovoljstvo i motiv da se zapravo usprotivim takvom stanju i sistemu. Mozda sam samo ja takav po prirodi. Ne vidim da je svesnost da postoji zavera ili tacnije nepravedno delovanje manje grupe upereno protiv nekoga ili svih/vecine razlog da neko sebi kaze pa dobro, to je onda zato i ja tu ne mogu nista. Moram da priznam da ja takvu psihu ne razumem. Stoga ne smatram da se licna odgovornost pojedinca moze sakriti svesnoscu o teoriji zavere, vec se pre treba probuditi i uvecati. Jer radi se o svima nama, zapravo o najvecoj vecini. Vrhovi vlasti i moci ne vole i ne brinu ni o kome, i uglavnom smo svi pioni u njihovim ocima. Verujem da oni i jedni druge posmatraju slicno, mada mogu tolerisati uzajamno razne stvari radi mira u kuci (nase stranke...).

Neko me je jednom ovde prozvao za slicne komentare pitanjem sta sam ja konkretno ucinio protiv tog famoznog NWO. Moram da dodam da nisam nista konkretno, ali ne bori se protiv NWO samo puskom ili demonstracijama. Mnogo je bitnije da se svako od nas odupre i izdigne iznad mehanizama kojima NWO putem zavera upravlja ili pokusava da upravlja. A to bi znacilo da ne budemo potkupljivi, da ne unistavamo jedni drugima zivote i imovinu, da ne koristimo i ne trgujemo narkoticima (od kojih se oni finansiraju), da budemo posteni i da posteno radimo svoj posao - verujte da kada ne bi bilo onih koji bi radili i potpisivali razne malverzacije, kada bi kontrolori radili posteno svoj posao bilo bi vrlo tesko muvati i krasti. Dakle na mnogo nacina se mozemo odupreti NWO i zaverama, time sto necemo biti deo toga.
Naravno, covek vrlo brzo shvati da je to rat koji svako vodi prvo protiv samog sebe, a onda se mora sabrati broj onih koji su u tom ratu pobedili i koji su spremni da se usprotive. Ovo jako podeseca na revolucionarne poruke, ili one religijske, ali to je zapravo to - kontrola svojih poriva koja nam zatim daje moc.
Ukoliko niko ne kupuje drogu, niko ne je prodaje, ukoliko se DB ne bavi mafijasenjem i ubijanjem vec iste lovi, ukoliko ne zelimo da ubijamo jedni druge u ratovima, ukoliko nismo spremni da nacinimo stetu hiljadu puta vecu od koristi koju cemo ostvariti - NWO tu nema sta da trazi, jer su mu osnovni mehanizmi delovanja uklonjeni, a to su ljudske slabosti i pohlepa.

Poslednja izmena:
Na svetu postoje mnoge pojave koje su neobjasnjive, uznemirujuce, neverovatne, misteriozne, fantasticne....

Neke izazivaju svaku logiku.

Ljudi se pred takvim pojavana nadju zbunjeni i uplaseni..

Uvek je bilo i uvek ce biti misterija koje se nece moci naucno i logicki objasniti jer nekada neke stvari prevazilaze trenutne ljudske inetelektualne potencijale shvatanja.

Slažem se, Blajbi..
Ja prva verujem u štošta i primećujem da stvari ne idu baš ok tokom u ovom svetu..
Ali sam više mislila na momenat kada nam "teoriej zavere" posluže kao izgovor..

Ovde na Natprirodnim pojavama i misterijama postoje brojne teorije o kojima smo diskutovali ...
Tu su masoni.. oni koji upravljaju svetom iz senke...
..tu su reptili...
..tu su strane inteligencije, vanzemaljci.. čije su dobre namere vrlo upitne..
Imamo čak i temu o satanističkim druidima :eek: i slično...

Zatim, tu su fatalističke teme o smakovima sveta.. pišem u množini, jer se više ne zna njihov broj..

Nešto sam razmišljala - sve te teorije imaju tendenciju da prebace ličnu odgovornost čoveka na neke druge stvari.. bića..organizacije....
Nismo mi krivi - krivi su nam masoni.
Ili satanisti, sektaši.. ili reptili... vanzemaljci..

Sad, ovo pišem s aspekta nekoga ko zaista voli sve što je vezano za misterije, i u mnogo toga verujem, mnogo toga sam i spoznala (a tek me čeka još dosta spoznaja)..
..ali opet, ne mogu da se ne zapitam - da li se nekad makar delimično krijemo iza tih teorija, ne bi li objasnili loš poredak nekih stvari za koje smo isključivo mi, ljudi, krivi? A ne nekakve strane inteligencije, ljudi iz senke i sl?

Val, moze malo konkretnije - neka ilustracija sta si imala na umu? Nekako ne mogu da uhvatim srz, mozda ja ne razmisljam tako. Mene zaista sve te "nepravde" razljute i razeste, i nikako ne nalazim tu opravdanje vec pre motiv da se pobunim i pokusam da ispravim stvar. Idealista, ali sta cu.

A sto se tice vanzemaljaca, reptila, crnih magova i sl - to je svakako mix fantasticus. Moram da priznam da nisam nacisto sta je tu tacno a sta ne, ali definitivno nesto ima, prosto jer je to vidljivo iz istorijskih izvora koji su preziveli.

Samo bih dodao da sam ubedjen da postoje ljudi koji se bave onim sto nazivamo belom i crnom magijom. U koje svrhe ne ulazim, ali kada se to iskombinuje sa teorijama o zaverama i globalnoj kontroli, lako se zakljuci da ce nekome vec pasti na pamet da upotrebi i duhovnost za svoje ciljeve.

Ne znam koliko smo svesni, ali postoje ljudi koji se non-stop mole za spas covecanstva - Sveta gora, ima takvih mesta u Indiji, cuo sam za neki manastir ili crkveni kompleks u Rusiji gde su prakticno svi monasi duhovnjaci i vidoviti, itd. Nasuprot njima, pretpostavljam da postoje oni koji rade suprotno - za svetske vodje se zaista tesko moze reci da rade za dobrobit covecnastva, mislim da je to danas u doba informatike svima jasno (ja se uvek referisem rezultatima necijeg delovanja za ovakve zakljucke).

Dakle svasta se desava u ovom nasem svetu. I ne vidim bas utehu u "ja nisam za to kriv". Necinjenje je takodje losa stvar, narocito ako cutke odobravamo nesto sto je lose.
Ovo vazi sve i da reptili vode ovu planetu ;)

U pravu si - treba da konkretizujem.
Npr čovek je neodgovoran, nikako da zavši posao, razvlači se po kući... i krivi su mu reptili, od njih "ne može ništa da uradi"... oni "su ga programirali".. a brate mili, za "rasprogramiravanje" je dovoljno da prestane da gleda TV i da se malo pokrene ....
To je slično npr ženi koja živi skroz nesvesno, od danas do sutra, ni trunku samoanaliza i samokritičnosti nema - i za sve svoje probleme krivi "kolo veštica koje joj bacaju crnu magiju".
Ne dao bog da pomisli da je ona odgovorna za neki svoj postupak.

E sad, sve to što si pobrojao.. i ja ne da verujem, nego znam da postoje i crna i bela magija, i da se sigurno nešto odvija iza senke..
Ali primećujem zapanjujuću tendenciju da ljud iza svaku svoju glupost krive ne samo državu i sistem, već i repitle, iluminate, masone, itd... e, to je :).

U pravu si - treba da konkretizujem.
Npr čovek je neodgovoran, nikako da zavši posao, razvlači se po kući... i krivi su mu reptili, od njih "ne može ništa da uradi"... oni "su ga programirali".. a brate mili, za "rasprogramiravanje" je dovoljno da prestane da gleda TV i da se malo pokrene ....
To je slično npr ženi koja živi skroz nesvesno, od danas do sutra, ni trunku samoanaliza i samokritičnosti nema - i za sve svoje probleme krivi "kolo veštica koje joj bacaju crnu magiju".
Ne dao bog da pomisli da je ona odgovorna za neki svoj postupak.

E sad, sve to što si pobrojao.. i ja ne da verujem, nego znam da postoje i crna i bela magija, i da se sigurno nešto odvija iza senke..
Ali primećujem zapanjujuću tendenciju da ljud iza svaku svoju glupost krive ne samo državu i sistem, već i repitle, iluminate, masone, itd... e, to je :).

Ok. Jasno. Ja ne poznajem takve koji se pravdaju takvim stvarima za ono sto im se dogadja, a za sta su odgovorni iskljucivo oni sami (citaj - lenji). Ali tu je zaista u pitanju opsta glupost i nepoznavanje principa na kojima NWO funkcionise.

NWO zapravo kroz svoje zavere pravi paravane i scene kojima se ljudi navode da preko svojih slabosti sami skrenu u pravcu kojim kreatori politike NWO/zavera zele da idu. Krajnje je mali broj ljudi za koje je NWO licno zainteresovan, narocito iz Srbije. Posto su ljudi manje-vise stado posmatrano sa stanovista grupe, i to nimalo inteligentno stado, ovaj cilj zapravo i nije tesko ostvariti. Tako da NWO/zavere za mnogo toga kredit imaju samo kao inicijatori ili organizatori, sve ostalo ljudi urade sami.
Problem je sto je broj ljudi koji potpadaju pod uticaj tih manipulacija dovoljno veliki da one prakticno uspevaju. Stoga programiranje ljudi uglavnom rade sami sebi, kako si lepo zakljucila, npr buljenjem u televizor i slicnim "svrsishodnim" rabotama ispirajuci sebi mozak, istovremeno unistavajuci srce i krvne sudove nekretanjem, i naravno ne radeci nista korisno.

Back