Teorija Ravne Zemlje UNIŠTENA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Екипица у нокдауну!
Камаел на апаратима, Аца хоспитализован, фНВО већ прича сам са собом, а КДЈБН је срећом избегао овај шок, страдао у лову на диносаурусе од Ти-рекса!:hahaha:

Ne trebaju više ravnozemljaši. Ovde su okruglozemljaši dovoljni sami sebi da komedija bude potpuna...
У болници дозволили интернет пацијентима?:sad2:

Екипица у нокдауну!
Камаел на апаратима, Аца хоспитализован, фНВО већ прича сам са собом, а КДЈБН је срећом избегао овај шок, страдао у лову на диносаурусе од Ти-рекса!:hahaha:

Ne trebaju više ravnozemljaši. Ovde su okruglozemljaši dovoljni sami sebi da komedija bude potpuna...

Psihijatri smatraju da je prvi znak ludila to kad bolestan čovek počne da izmišlja nepostojeće reči. Da ne govorimo kakva je bolest u pitanju to kada neko sam sebe nazove “ravnozemljaši” a ostale ljude “okruglozemljaši”. :dash: :dash: :dash: A onda ide po forumima i propagira “ravnozemljaštvo”, pri tom koristeći smešne “argumente” sa YouTube, da bi namerno pravio budalu od sebe. Ja koji znam da je Zemlja planeta, a da sve planete i zvezde u svemiru imaju formu lopte, sebe ne mogu, niti imam nameru, da doživljavam kao nekakvog "okruglozemljaša", jer nisam duševno oboleo i ne mogu da se svrstavam u nekakve nepostojeće redove. Reč "okruglozemljaš" na našem jeziku ne znači ništa i nikada ništa neće značiti, a ljudi koji su je izmislili su teški duševni bolesnici. I, da, Zemlja nije okrugla (2D), već je loptasta (3D); tačnije geoda, ali i ona je loptasta, a ne okrugla. Kraj priče. Tačka.

Ja vjerujem da je zemlja planet. Logičnije mi je. Ali ponekad samo ponekad mi dođe pomisli da je ravna ili šuplja ili ne znam več...
No pitam ako zna neko ima li neki test koji je pokazao ponašanje vode na planeti koja leti brzo a voda se ne prospe?
Osim naravno onaj test sa kantom vode. Mislim više kao neki test u svemiru ili... To pitam jer mi je jako znimljivo to kako voda se ne prosipa iz planete i kako
mirno se ponaša. Vjerujem da je to sve lako naučno objasniti. Samo me zanima to, jer je vrlo zanimljivo.

Ja vjerujem da je zemlja planet. Logičnije mi je. Ali ponekad samo ponekad mi dođe pomisli da je ravna ili šuplja ili ne znam več...
No pitam ako zna neko ima li neki test koji je pokazao ponašanje vode na planeti koja leti brzo a voda se ne prospe?
Osim naravno onaj test sa kantom vode. Mislim više kao neki test u svemiru ili... To pitam jer mi je jako znimljivo to kako voda se ne prosipa iz planete i kako
mirno se ponaša. Vjerujem da je to sve lako naučno objasniti. Samo me zanima to, jer je vrlo zanimljivo.

Logičnije ti izgleda da je zemlja planeta jer smo svi od malih nogu programirani da tako verujemo. Medjutim i samo tvoje pitanje pokazuje besmisao te teorije. Naravno da voda ne bi mogla da opstane zalepljena na kugli koja rotira brzinom od 1.600km/h.
Medjutim kad god "nauka" ne ume da objasni nešto vezano za to poziva se na svemiguću gravitaciju tj magiju.

Logičnije ti izgleda da je zemlja planeta jer smo svi od malih nogu programirani da tako verujemo. Medjutim i samo tvoje pitanje pokazuje besmisao te teorije. Naravno da voda ne bi mogla da opstane zalepljena na kugli koja rotira brzinom od 1.600km/h.
Medjutim kad god "nauka" ne ume da objasni nešto vezano za to poziva se na svemiguću gravitaciju tj magiju.

Ja ovo mogu da ti objasnim,ali me zabavlja tvoje bunilo.

Objasni ti nama kako to da su sva nebeska tela, sve zvezde i sve planete u svemiru, loptastog oblika. Nauka kaže da je to zbog dejstva centrifugalne i centripretalne sile, jer se sva materija usled dejstva tih sila zbija u gomilu, formira loptu i stvara gravitaciju. Ista ona nauka koju mrziš, pošto je ne razumeš. Ista ona nauka uz pomoć koje je danski fizičar i astronom Ole Kristensen Remer 1692. godine, dakle krajem XVII veka (možda bi ti videvši ovu godinu rekao krajem XVI veka, ha ha ha) izmerio brzinu svetlosti uz pomoć 9 sveća i 9 ogledala, i njegovo merenje se malo razlikuje od merenja brzine svetlosti koja se obavljaju laserima u naše vreme. Sve sam rekao. Pametnom dosta. Dakle, nauka je egzaktna stvar, a nebuloze koje skidaš sa YouTube ne vrede ni pet para i treba im se rugati. I kada kuvaš čaj (ne ono GMO smeće u kesicama, kojim se razvaljuješ, već prirodni sitno seckani čaj), i kad ga procediš, u šerpi se iskorišćeni listići skupe na dnu šerpe u pravilan krug - dvodimenzionalno telo, a u svemiru bi se skupili u loptu. Dakle, nijedno nebesko telo ne može da postane ploča. Dalje, objasni ti nama kako je sada, dok je kod nas kraj zime, u Južnoj Americi, Južnoj Africi i Australiji kraj leta, ako je Zemlja ravna ploča? Aha ha ha ha ha ha ha. Da je ravna ploča svi bismo imali istu klimu, odnosno samo jedno godišnje doba. Dalje, objasni ti nama kako to da mi na severnoj hemisferi ne vidimo sazvežđe Južni Krst, dok ljudi na južnoj hemisferi ne vide sazvežđa Veliki i Mali Medved, kao ni Zvezdu Severnjaču. Aha ha ha ha ha ha ha. Da je Zemlja ravna ploča svi bismo videli isto nebo nad nama, odnosno ne bismo imali takozvane karte severnog i južnog neba. Dalje, objasni nam kako niko ko je išao avionom ili brodom na put oko sveta nije udario avionom ili brodom ni u kakav “zid”, niti došao do “kraja ploče”, već se vratio na istu tačku sa koje je pošao. Aha ha ha ha ha ha ha. Možda ne možeš zato što se nikada u životu nisi vozio brodom i avionom. Štaš. Dalje, objasni nam kako to da imamo časovne zone, jer da je Zemlja ravna ploča svi bismo imali jednu časovnu zonu. Aha ha ha ha ha ha ha. Ne znam kome teraš inat ovim pričama. Samo nastavi da se ponižavaš i da praviš budalu od sebe.

Da je Zemlja ravna ploča ne bismo imali solsticije...

Ko ne zna šta je Solsticij, evo mu objasnila WIKIpedia:

http://sr.wikipedia.org/wiki/Solsticij

Da je Zemlja ravna ploča, kako veli odvratna sekta “Flat Earth”, kao i još neke neuke budale, ne bismo imali Letnji solsticij 22. juna, kao ni Zimski solsticij 22. decembra. Pametnom dosta.

Sada je na severnoj hemisferi proleće, a na južnoj hemisferi jesen, a u toku cele godine dan i noć na ekvatoru traju po 12 sati. To je nemoguće na ravnoj Zemlji. Da smo na ravnoj Zemlji svi bismo videli iste zvezde i ista sazvežđa. Čikam te da iz Evrope vidiš Južni Krst. Ako ga vidiš, dajem ti 5000 € bez reči. Dakle?

Наравно Ацо, мало си заборавио да сила гравитације далеко надмашује центрифугалну силу, али шта је то за стручњака попут тебе који је у ,,Војскама Света" да зли туристи не би посећивали Антарктик!.:rotf:

Земља...
https://sr.wikipedia.org/sr/Земља
images

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back