Tenk M84 u ratovima 90tih

Биле су две варијанте тенка М84 , М84 и М4а. Овај други је имао јачи мотор и боље се кретао док је други прилично лењ. У основи то је Т72 израђен по лиценци, само је за СУВ ( систем управљања ватром) купљена лиценца у Шведској и затим је упуцан (прилагођен) за Т72 на ВТИ. После упуцавања, ВТИ је производњу препустио Словенцима. Мислим да су по распаду Словенци изгубили право на производњу јер лиценца гласи на ВТИ. Дакле то је то, основна верзија Т72 у којег је уграђен шведски СУВ и неким преправкама на мењачу повећана снага друге серије примерака која је углавном отишла за Кувајт или је доспела код Словенаца и Хрвата јер су ти бољи били распоређени тако да би се супротставили руском нападу из Мађарске према Ријеци. То је оно што је онај издајник предао у Вараждину боље М84, плус она једна оклопно механизована бригада са два батаљона М84А.
Показао како се показао био је отпоран на зоље и маљутке ( за разлику од Т55 којег су бушили ко да је од сира) али не и на новија против оклопна средства која би Хрвати и Муслимани набавили од Запада.

Poslednja izmena:
Nije bilo pitanje koje je kategorije ... u napadu svako koristi ono sto ima a pitanje je kako bi se snasao m84 vs abrams ili leopard :sad2:

A opet iskustvo je najbitnije.

Da , vidi ovog je urnisala Hellfire raketa :eek:

Pogledajte prilog 1071518

Jadan Abrams.
Вау, шта уради корнет Абрамсу. КАко га је згужвао, не би веровао да нисам видео ову фотку.

Биле су две варијанте тенка М84 , М84 и М4а. Овај други је имао јачи мотор и боље се кретао док је други прилично лењ. У основи то је Т72 израђен по лиценци, само је за СУВ ( систем управљања ватром) купљена лиценца у Шведској и затим је упуцан (прилагођен) за Т72 на ВТИ. После упуцавања, ВТИ је производњу препустио Словенцима. Мислим да су по распаду Словенци изгубили право на производњу јер лиценца гласи на ВТИ. Дакле то је то, основна верзија Т72 у којег је уграђен шведски СУВ и неким преправкама на мењачу повећана снага друге серије примерака која је углавном отишла за Кувајт или је доспела код Словенаца и Хрвата јер су ти бољи били распоређени тако да би се супротставили руском нападу из Мађарске према Ријеци. То је оно што је онај издајник предао у Вараждину боље М84, плус она једна оклопно механизована бригада са два батаљона М84А.
Показао како се показао био је отпоран на зоље и маљутке ( за разлику од Т55 којег су бушили ко да је од сира) али не и на новија против оклопна средства која би Хрвати и Муслимани набавили од Запада.
који је издајник

који је издајник
Заиста сам му заборавио име. Знам да му се дуго судило и у Србији и у Хрватској у сваком случају при предаји Вараждинског корпуса Хрвати су добили М84А у довољном броју па тенкове скоро да нису ни набављали у иностранству не рачунајући нешто из Словеније.
Да Хрватска је имала мање тенкова али њени су били бољи.

To nikad niko nije proverio. USA se oslanja na avijaciju, dok su im kopnene trupe cisto da zauzmu teren kada je neprijatelj
vec savladan iz vazduha.
steta sto to nije uspjelo u vijetnamu.

Заиста сам му заборавио име. Знам да му се дуго судило и у Србији и у Хрватској у сваком случају при предаји Вараждинског корпуса Хрвати су добили М84А у довољном броју па тенкове скоро да нису ни набављали у иностранству не рачунајући нешто из Словеније.
Да Хрватска је имала мање тенкова али њени су били бољи.
аха знам ко је.Генерал Трифуновић. судили смо му за ратне злочине. наравно да су хрватски м84 били бољи када су прављени за хрватску територијалну одбрану

Naravno. A10 i jest napravljen da unistava tenkove.
Jeste, ali ako dodje do tenka sto i nije lako. Tenkove uobicajeno prate, na rastojanju do kilometra, samohodna protivavionska oruzja. U slucaju Rusije to su ZSU i noviji Terminatori, ciji je zadatak da stite tenkove od napada aviona. Kod Amerikanaca Stryker.
Ako je tenk sam bez zastite nema sanse protiv A10 ili obratno, Ruskog Su 25 T.

Tenk M-84 pogotovo verzija M-84A se vrlo dobro pokazala u Republici Srpskoj Krajini, Republici Srpskoj i na Kosovu. U svim tim ratovima je M-84 imao vrlo male gubitke. Daleko manje od onoga što tvrdi velikohrvatska i velikobošnjačka propaganda.
ja govorim za hrvatsku,a ne bosnu. hrvatski m84 tenk je imao debljinu oklopa 600mm sendvić oklop,a jna tenk 410mm kojeg osa bez problema probije. 600mm moze probit samo silver bullet projekt iz abrams tenka kojeg nitko nije imao.

Back