Teniski rekordi

Ale1981

Početnik
Poruka
17
Federer, Đoković, Nadal. Ovo je "Velika" trojka koja je oborila skoro sve rekorde. Deluje mi da jedan drugog motivišu.
Grend slem turniri, ukupno su osvojili 54 trofeja.
54 različitih tenisera je barem jednom ili više puta osvajalo ove najjače turnire u svetu tenisa.

Ako pogledamo ranije uspehe, od nekih ranijih, bivših, tenisera, jedini koji je tu mogao da im parira je Pit Sampras. On je jedini teniser koji je završavao godinu 6 puta kao prvi igrač sveta. Svi ostali su završavali do 5 puta.
Po meni je na silu pokusano da ubace Endi Mareja. Kao "velika četvorka". Možda bi on to i bio, da ga nisu omele povrede.

Od kada se Novak pojavio, u Srbiji je prava ekspanzija tenisa, koja još uvek traje.
Mnogi spominju ATP Cincinnati, ali niko ne spominje da, ako Đoković odbrani titulu, postaće jedini teniser na svetu koji je svaki turnir "Masters 1000" osvajao po 2 puta. (postoje ukupno 9)
Svi ostali su osvajali po 7 različitih.

Na Wikipediji ima do detalja ispisano ko je koliko osvajao, koje turnnire. Koliko je ko bio prvi, koliko nedelja. Federer ima rekordnih 310 nedelja.
Takođe imamo GOAT listu, na drugom sajtu, gde suvereno vladaju Federer, Novak i Nadal. Prva tri mesta. I na toj listi su upisani mnogi rekordi.
Mada mi nije jasno to njihovo bodovanje. Zašto i kako je neko odabrao da deli poene, tako kako deli?
Recimo, zašto neko mora da bude prvi na ATP listi 10 nedelja, ne bi li dobio samo 1 poen?

Ja sam upisao neke informacije kojih nema na ova dva, spomenuta sajta, gore. Ako imate i vi neke informacije o teniskim rekordima, možete da podelite sa nama.
Šta mislite o teniskim rekordima?

Dobrodošlica novom članu. Da prokomentarišem novu temu...

Kao prvo diskutabilno je da li bi Marej trebao da bude član velike četvorke, ili bi i sa zdravim Marejem trebalo da bude velika trojka. Marej je osvojio tek 3 GS, tako da bih prije koristio pojam velika trojka, i pored relativno kratkog Endijevog boravka na vrhu ATP liste.

Meni su dva najbitnija faktora u tenisu broj osvojenih GS i broj sedmica na vrhu ATP liste. Sve što se tiče Mastersa mi je manje bitno.

Dodao bih još da je počevši u zadnjih 10-15 godina konkurencija u tenisu mnogo jača (taj trend i dalje raste), tako da osvojeni trofeji u pomenutom periodu imaju veću specifičnu težinu, nego oni iz ranijih vremena, kad je konkurencija bila dosta slabija.

Dobrodošlica novom članu. Da prokomentarišem novu temu...

Kao prvo diskutabilno je da li bi Marej trebao da bude član velike četvorke, ili bi i sa zdravim Marejem trebalo da bude velika trojka. Marej je osvojio tek 3 GS, tako da bih prije koristio pojam velika trojka, i pored relativno kratkog Endijevog boravka na vrhu ATP liste.

Meni su dva najbitnija faktora u tenisu broj osvojenih GS i broj sedmica na vrhu ATP liste. Sve što se tiče Mastersa mi je manje bitno.

Dodao bih još da je počevši u zadnjih 10-15 godina konkurencija u tenisu mnogo jača (taj trend i dalje raste), tako da osvojeni trofeji u pomenutom periodu imaju veću specifičnu težinu, nego oni iz ranijih vremena, kad je konkurencija bila dosta slabija.
Za sve se slažem ali ne i za Masterse da su nebitni ili manje važni. Na mastersima nemaš drugu šansu da se izvučeš ako si jedan set dobio. Nole je sve masterse osvojiop a Federer nije uspeo dva da osvoji. Rim i Monako. I Nadalu jedan masters fali.

Back