Temperatura laptopa?

Slavenkopopovic95

Početnik
Poruka
20
Pozdrav. Kupio sam laptop Acer Aspire 5738zg.Interesuje me temperature,kada igram WoT ili LoL,temperatura procesora je 70,maticne 80 i nesto.Radi na win7 ako ima to neke veze.Moracu instalirati i winXP sp3.Posto je polovan a dobro ocuvan,ne znam da li je ciscen od prasine skoro.Ne razumijem se u laptopove,ali cuo sam da su ovo normalne temperature laptopova,pa nzm,ovako bez igri procesor je na 50 stepeni.Ne furam neke igre sad ali ovo malo nekada preko neta igram.Kupicu i ventilator ispod laptopa sto se stavlja,samo me interesuju ove stvari,posto ne znam da li je normalno sa ovakvim temperaturama i za ovaj laptop. :) Ostavite koji dojam,ako je neko koristio ili imao ovakav laptop :)

Poslednja izmena:
Pozdrav, iako je tema stara godinu dana , mozda neko slucajno pogleda i odgovori :D Naime imam laptop HP 615 koji je star jedno 6godina (za divno cudo jos uvek je radi) i imam problema sa hladjenejm, tacnije sa temperaturom procesora.U stanju mirovanja (cpu usage ~10% manje vise) temperatura je na oko ~65ºC a pri pokretanju igara dostigne neverovatnih 98ºC cak je par puta uspeo i do 100ºC da dodje.U pitanju je AMD Athlon X2 QL-66 (prema ovom sajtu) 100ºC mu je maksimalna temperatura.
Nisam ga nikad nosio u servis ali sam ga sam cistio mnogo puta, sa HP-ovim sjajnim dizajnom gde mora ceo laptop da se rastavi da bi se doslo do kulera, cistim ga i menjam termalnu pastu svakih 5-6 meseci.Na pocetku menjanje paste je i imalo nekog efekta i spustalo temperaturu do ~50ºC(75ºC tokom igranja igara) ali vise to nema efekta.Ne znam sta bi mogao vise da pokusam da mu smanjim temperaturu.Prasine nema , barem ne koliko ja vidim.Jedino sto mi pada na pamet jeste da se zaglavila prasina u rebrastom delu heat pipe-a( ne znam kako se zove evo slika, drugacijeg je izgleda ali je to to) na izgled nema prasine, kroz to rebrasto se ne vidi jer je zakrivljeno tako da ne bih znao da li je puno prasine ili ne, a prilikom rada vazduh(vreo) prolazi kroz to (koliko toliko).Sa povecanjem temperature, kuler povecava brzinu rada.Sad ako ima neko neki predlog , voleo bih da cujem.Hvala

Poslednja izmena:

Back