Temperatura 37

Deus Ex

Zainteresovan član
Poruka
231
Zanima je da li normalno da mi se redovna telesna temperatura kreće u rasponu od 36,9°do 37,1°. To sam primetio pre jedno godinu dana kada je počela sva ova fama oko korona virusa, i tek sam tad počeo redovno da merim svoju temperaturu, tako da ne znam da li mi je oduvek tako bilo ili od relativno nekog skorijeg perioda. Izabrani lekar mi kaže da nemam razloga za brigu ali mi je to čudno.inače imam 23 godine i hvala Bogu nemam nekih zdravstvenih problema, skoro sam radio krvnu sliku i sve mi je ok. Da li je to normalno ili sa pravom imam razloga za brigu i šta mislite da bi tu bio neki potencijalni problem, kakvim vrstama pregleda bih mogao da se podvrgnem, na šta da obratim pažnju?

Zanima je da li normalno da mi se redovna telesna temperatura kreće u rasponu od 36,9°do 37,1°. To sam primetio pre jedno godinu dana kada je počela sva ova fama oko korona virusa, i tek sam tad počeo redovno da merim svoju temperaturu, tako da ne znam da li mi je oduvek tako bilo ili od relativno nekog skorijeg perioda. Izabrani lekar mi kaže da nemam razloga za brigu ali mi je to čudno.inače imam 23 godine i hvala Bogu nemam nekih zdravstvenih problema, skoro sam radio krvnu sliku i sve mi je ok. Da li je to normalno ili sa pravom imam razloga za brigu i šta mislite da bi tu bio neki potencijalni problem, kakvim vrstama pregleda bih mogao da se podvrgnem, na šta da obratim pažnju?
Verovatno ti nije tolika konstantna temperatura, već samo u nekom periodu dana.Ako ti leukociti nisu povećani, onda je sve ok.

kada je meriš?
temp fluktuira u toku dana, najviša je uveče a posle 20h kreće da pada i najniža je oko 4h

probaj i nekim drugim toplomerom, miruj dok je meriš
temperatura je najvisa u 17h
tad i u bolnicama mere temperature.
a najniza je ujutru ali sam zaboravio kad tacno..valjda oko 7 ali nisma siguran.

Pa da, kažem, možda i duže. Doktorka kaže da nije ništa, pročitao sam da se normalna telesna temperatura kreće u rasponu 36-37....Ali meni tu nešto smrdi, a ne znam za šta da se uhvatim da bih otkrio neki potencijalni uzrok tome. Ako nešto nije u redu
Dobro ti to proveri.Ta teperatura od 37 nije dzabe oznacena crvenom bojom.Od kako znam za sebe ,nikad nisam imao vecu temperaturu od 37 sa 6,ali me ta temperatura slomi i svaki zglob me boli.Pij cajeve koji ti odgovaraju,samo nemoj da zasladjujes i neku tabletu za temperaturu.Ja obicno pijem Bajerov aspirin,ako nemas nikakve bolove,dovoljan je Andol ili Midol.Treba da se preznojis par puta.Ta temperatura nosi neku upalu,manju ili vecu.Moze biti samo kijavica.Znaci termperature od 37 su upalne.

Tako moja keva samo daj toplomer,ja se tresem 3 dana,gorim,znojim,ne padne mi na pamet da je izmerim,jer cu svakako raditi isto kolika god da je,ako mogu da se istusiram to je sve pored cajeva i supa,nista lekovi

Da, savrseno normalno. Ja sam posle vakcine imala 39,5, ali posto
nikada nemam temperaturu nisam ni znala da imam temperaturu dok nije pocela neka zestoka drhtavica smrzavanje i onda sam merila temperaturu, to sa 39,5 nestalo je sledeceg dana, ali je temperatura uvek bila preko 37. Onda sam silno citala i zakljucak je da je do
nedavno 37 bila neka normalna temperatura, da se paracematol
uzima tek ako je preko 38, onda sam prestala i da merim i da se uzbudjujem oko temperature, a verovatno je vise nisam ni imala.

Objasnila ti Rayela.

Do 37.5C se ne smatra povišenom temperaturom.
Verovatno si često kad meriš oko 37C. I doba dana igra ulogu. Telo se drugačije ponaša.
Kao i način merenja, najmanje precizno je ispod pazuha, uradi rektalno, oralno, ušno.

Verovatno misliš i da su temperature ispod 36C preniske, proveri još jednom.
A doktor nema razloga da ti daje pogrešnu informaciju, ali ako hoćeš da se uveriš još koji put kod stručnog lica, otidji kod još nekog doktora. A to je osnovno znanje, dok nemaš groznicu i malaksalost to verovatno nije ništa. Ali najbolje proveri ako ti je tako dugo vremena.

Kad je počela pošast, nas su laserskim toplomerima merili, pucali pištoljima, i ja sam uglavnom ujutru bio oko 36C, a uveče oko 37C.
Dva puta dnevno su nas testirali....ironično da one koje su držale pištolje bile uglavnom Kineskinje, ja ih zezao da će da nas pobiju...

Poslednja izmena:

Back