TEMISVAR

RoninMM

Elita
Poruka
15.456
interesuje me put za temisvar
malo sam gledao po netu i citao iskustva na putovanja info, ali nisam zadovoljan pa bih ovde postavio par pitanja
da li je bolje ici kolima ili busom? meni se nekako cini da je bolje svojim autom zbog vise slobode kretanja i zbog mogucih svercera po busevima a time i vise maltretiranja na granici
na koji je prelaz najbolje ici i kuda je najblize (najbrze)?
kakva je situacija sa parkiranjem u temisvaru vikendom? placa li se i koliko?
koja je cena benzina kod njih?
cene rucka, kafe, kolaca, sokova? ili je bolje jesti brzu hranu?
ja bih isao malo i u soping i cuo sam da je najbolji neki julijus soping mol. kakve su cene i da li je bolje ici pred bozic i novu godinu zbog popusta ili je bolje uhvatiti januarske popuste?
da li je tesko snalazenje po gradu i da li ima nesto da se vidi, tj, neka preporuka od poznavalaca?
toliko...ako se jos necega setim, pitacu
unapred hvala

malo sam gledao po netu i citao iskustva na putovanja info, ali nisam zadovoljan pa bih ovde postavio par pitanja
da li je bolje ici kolima ili busom? meni se nekako cini da je bolje svojim autom zbog vise slobode kretanja i zbog mogucih svercera po busevima a time i vise maltretiranja na granici
ja bih isao malo i u soping i cuo sam da je najbolji neki julijus soping mol. kakve su cene i da li je bolje ici pred bozic i novu godinu zbog popusta ili je bolje uhvatiti januarske popuste?
da li je tesko snalazenje po gradu i da li ima nesto da se vidi, tj, neka preporuka od poznavalaca?
unapred hvala

Bolje ti je kolima, nije daleko, samo pazi po manjim mestima na ogranicenje brzine. Kako ovde, od Panceva do Vrsca, pa od Vrsca do granice, tako i kad udjes u Rumuniju, cesto postavljaju radare.
Julijus je ok, nesto kao delta city ili usce, mozes da nadjes i njihov sajt.
temisvar nije nista posebno, gradic.
Nabavi navigaciju da se ne bi motao po mnogim kruznim tokovima
Benzin je nesto jeftiniji, hrana je jeftinija

unapred hvala

Cene goriva 6.10.2011.

omv-1-1.jpg

Subotom i nedeljom se ne plaća parking.

Cene u ugostiteljskim objektima su iste kao kod nas ili čak i jeftinije. Sve u svemu nije skuplje.

Poslednja izmena:
hm, nisam ocikavao da je tamo benzin skoro kao kod nas
preko aladina je jednodnevni soping 1000 dindzi pa mi se cini da je tako isplativije
pa makar sve bilo njesra 1000 dinara nije nista

Na samoj granici za auto se placa nekakvo osiguranje, sta li vec, 3 eur.
Odmah te grebatori carinici pitaju da li imas cigarete. Navika il samo vezba, ne znam. :hahaha:
Valutu iskljucivo menjati u menjacnicama.
Popiti 1 dobar espresso i za nas koji ne odosmo u Temisvar. Srecan put. :gace: :ok:

Na samoj granici za auto se placa nekakvo osiguranje, sta li vec, 3 eur.
Odmah te grebatori carinici pitaju da li imas cigarete. Navika il samo vezba, ne znam. :hahaha:
Valutu iskljucivo menjati u menjacnicama.
Popiti 1 dobar espresso i za nas koji ne odosmo u Temisvar. Srecan put. :gace: :ok:

ja sam čuo da je tih 3e vinjeta za put. pa zar je od granice do temišvara bas toliko dobar put da se plaća putarina?
i to za kafu...dosta ljudi hvali kafu i sladoled u rumuniji. od kad rumuni imaju dobru kafu i sladoled? za te dve stvari su valjda zaduženi italijani
izgleda da ja još živim u devedesetim

Idem ja 11.12. sa drustvom,busom, 1200 din, pa prenosim utiske. :)
ako hoces u soping,sacekaj jos 10-ak dana, jer jos uvek nisu poceli popusti pa je sve i dalje skuplje.
bila je poznanica pre nedelju dana, kaze kupila samo jednu haljinu, jos uvek nisu startovali popusti.
Rumuni slave Bozic kad i katolici, tako da verovatno vikend pre krecu popusti, a ja se nadam da ce i do 11. :(
Grad je simpa, nista posebno, a jeftinije je svakako. Mi smo uplatili neki kompletan rucak, predjelo,corba,glavno jelo za 5 eur. :D u agenciji preko koje idemo.

Idem ja 11.12. sa drustvom,busom, 1200 din, pa prenosim utiske. :)
ako hoces u soping,sacekaj jos 10-ak dana, jer jos uvek nisu poceli popusti pa je sve i dalje skuplje.
bila je poznanica pre nedelju dana, kaze kupila samo jednu haljinu, jos uvek nisu startovali popusti.
Rumuni slave Bozic kad i katolici, tako da verovatno vikend pre krecu popusti, a ja se nadam da ce i do 11. :(
Grad je simpa, nista posebno, a jeftinije je svakako. Mi smo uplatili neki kompletan rucak, predjelo,corba,glavno jelo za 5 eur. :D u agenciji preko koje idemo.

e super, ja sam planirao 18.12. pa ce mi dobro doci tvoje iskustvo

ja sam čuo da je tih 3e vinjeta za put. pa zar je od granice do temišvara bas toliko dobar put da se plaća putarina?
i to za kafu...dosta ljudi hvali kafu i sladoled u rumuniji. od kad rumuni imaju dobru kafu i sladoled? za te dve stvari su valjda zaduženi italijani
izgleda da ja još živim u devedesetim

ja sam letos isao u severin preko prelaza na djerdapu ali nisu naplacivali vinjete.
naravno, pitaju za cigare.

ali mi je najjacebilo to sto me rumun pita koliko imam para kod sebe. kao da ulazim u nemacku a ne rumuniju.
kroz salu sam rekao da nismo toliko spali da dolazimo u rumuniju da radimo.

eh ovako, bolje jeici kolima, autobusom se mnogo ceka na granici, a automobili samo prolaze, cekali smo preko tri sata na tamo i nesto vise od dvana nazad... inace bese lepo... cene su sve istekao i kod nas... ako jos nekoga nesto zanima tu sam...

Zna li iko išta o parkingu na njihovom aerodromu? Ostavio bih kola na nekoliko dana tamo-vidim imaju direktne letove za Madrid ali ne mogu da vidim cijene dnevnog parkinga na aerodromu pa ako ko zna.....

eh ovako, bolje jeici kolima, autobusom se mnogo ceka na granici, a automobili samo prolaze, cekali smo preko tri sata na tamo i nesto vise od dvana nazad... inace bese lepo... cene su sve istekao i kod nas... ako jos nekoga nesto zanima tu sam...

da, burazer i snaja su takodje sad bili i isto su se pokajali sto nisu isli kolima
dugo se ceka na granici i zbog toga nisu imali puno vremena za soping
sa cenama nisu bili odusevljeni ali je izbor ogroman

évo jos jedne sto se kaje zbog autobusa. :besna:
dva i po sata!!!! a bili smo samo mi na granici! niko ispred nas. ne kapiram!
dva sata im je trebalo da pokupe 50 pasosa i lupe pecat!
grad kao grad,nista posebno, dva mala trga, lepe katedrale, lepo je jer su okitili vec ceo gradic, pa je skroz simpa.
nisam preterano odusevljena, ali je slatko.
soping centar me ubio u pojam, glava me zabolela, posle dva sata bezuspesne kupovine, panicno sam isletela napolje!
pokajala sam se sto nisam duze ostala u gradu. bar da sam otisla do reke, prosetala jos malo, nego bezveze gubila vreme u onom bezvazdusnom prostoru. :roll:
nisu poceli popusti, a cene kao kod nas, samo sto ima daleko vise izbora, trzni centar je ogroman! izgubila sam se par puta. :)
hrana je jeftinija, pice po kaficima, kafa oko 1 evro.

da gradic je simpa, ja sam se nasetala po gradu, a u taj centar otisla samo na kafu pred povratak, u kupovinu mogu i ovde, pa nisam htela da gubim vreme po prodavnicama i nisam cak ni u jednu ni usla... otisla bih ponovo na prolece kada budu popaljene fontne....

Ako se za Temisvar ide preko Vrsca, bolje je ici kolima. Putevi su dobri, a ogranicenje brzine je koliko se ja secam 90km/h. Sam Temisvar je vrlo sladak i sarmantan gradic. Medjutim, ono na sta skrecem paznju je da je hrana u rumunskim restoranima, hm, pa recimo, cudna. Ako ne zelite da eksperimentisete sa kacamakom na pasulju, onda potrazite srpske restorane ima ih dosta i u centru Temisvara.

Баш ми је данас колега причао да је Темишвар одличан за шопинг. Други колега је тражио преко нета неке молове и нашао неких 5-6 па ће отићи 31.12. и тамо ће дочекати Нову Годину. Кажу да је супер избор гардеробе у Темишвару. Има Х&М-ова и тако тих популарних марки, као и у Будимпешти а много је ближе. Београд је око 120км од Темишвара. ЈАвићу Вам колегине утиске за неколико дана.
П.С. Хвала модераторима што су ми активирали налог.

Back