Tema u kojoj se ne piše o Đokoviću i Nadalu

Neočekivan obrt: Peng poriče da je optuživala vicepremijera​

1639993732-21354210455206-750x500.jpg

Peng Šuai je u ponedeljak dala intervju za jedne novine iz Singapura u kojima je negirala da je ikada optužila kineskog vicepremijera Džanga Gaolija za seksualno uznemiravanje.

Peng je pre nekoliko sedmica na društvenim mrežama na pisala kako ju je vicepremijer Džang Gaoli naterao na seksualne odnose. Iza toga je Peng Šuai nestala i niko zapravo nije znao gde se ona nalazi. Teniska i svetska javnost su izrazili veliku zabrinutost, WTA je čak suspendovao sve turnire u Kini, da bi se sada situacija preokrenula.

Nikada nisam rekla niti napisala da me je bilo ko seksualno uznemiravao. To moram da istaknem veoma jasno„, rekla je Šuai Peng u intervjuu za jedne singapurske novine koje izlaze na kineskom jeziku.

Takođe kaže da je niko nije nadgledao prethodnih dana i da se ona oseća veoma slobodno. Intervju se desio inače u Šangaju gde se Peng prvi put pojavila u javnosti na jednom sportskom događaju gde je bio nekadašnji košarkaš Jao Ming.

Drama oko Šuai Peng traje od 2. novembra kada je na mreži Veibo posvedočila o svom kontaktu sa Džengom. U jednoj od rečenica ona piše „Zašto si se vratio i tražio me, odveo me kući i naterao da imam seks sa tobom?“. Iza toga su se mnogi pitali gde je Šuai Peng, dobijala je podršku Naomi Osake, Serene Vilijams, Novaka Đokovića, dok je WTA tražio međunarodnu istragu.

https://sportklub.rs/tenis/tenis-ostalo/neocekivan-obrt-peng-porice-da-je-optuzivala-vicepremijera/

Tim preskače početak sezone: AO pod znakom pitanja​

RTX90O7O-750x468.jpg

Austrijski teniser Dominik Tim saopštio je da neće učestvovati na ATP Kupu i turniru u Sidneju početkom godine, te da još ne zna hoće li igrati na Australijan openu.

Nekadašnji šampion US opena je trebalo da igra na egzibiciji u Abu Dabiju, ali se povukao u poslednjem trenutku. Tada je saopštio da se oseća dobro, te da planira da igra na ATP kupu.

Ipak, u međuvremenu je promenio planove. U nedelju se oglasio zvaničnim saopštenjem u kome navodi da još ne planira da putuje u Australiju.

„Posle razgovora sa timom, odlučio sam da se vratim u Austriju, umesto da odmah putujem u Australiju. Nažalost, prehladio sam se (negativan sam na Covid-19) u Dubaiju i nisam mogao da treniram prošle sedmice. Zbog toga neću biti fizički spreman da igram ATP kup i turnir u Sidneju. Pošto nisam igrao poslednjih šest meseci, ne smem da rizikujem da žurim sa povratkom i da se ponovo povredim“, naveo je Tim.

„Vreme koje sam proveo u Dubaiju je bilo odlično, moj zglob je skoro sasvim dobro. Cilj mi je i dalje da igram Australijan open, ali ću konačnu odluku doneti do kraja decembra“.

Nedavno je i Rafael Nadal izjavio da još ne zna hoće li igrati u Melbrunu, dok Novak Đoković nije dao nikakav nagoveštaj kada je reč o prvom grend slemu u sezoni.

Australijan open na programu je od 17. januara.

https://sportklub.rs/tenis/atp/tim-preskace-pocetak-sezone-ao-pod-znakom-pitanja/

Posle turnira u Abu Dabiju: Olimpijska šampionka ima koronu​

belinda-bencic-182482-750x374.jpeg

Švajcarska teniserka Belinda Benčić saopštila je da je zaražena virusom korona, ali da planira da učestvuje na Australijan openu.

„Nažalost, iako sam vakcinisana, nedavno sam dobila pozitivan test na testiranju na virus korona. Trenutno sam u izolaciji i preduzela sam sve preventivne mere kako bih što lakše prošla kroz sve ovo, jer osećam teže simptome (groznicu, bolove)“, navela je olimpijska šampionka iz Tokija.

„Iako tajming nije idealan, jer sam bila u završnoj fazi priprema za Australijan open, putovaću u Australiju čim mi se ukaže prilika za to“.

Švajcarkinja je prošle sedmice učestvovala na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

https://sportklub.rs/tenis/wta/posle-turnira-u-abu-dabiju-olimpijska-sampionka-ima-koronu/

Nadalov trener pozitivan na koronu: Osetio sam jake simptome​

karlos-moja-rafael-nadal-169729-750x375.jpeg

Karlos Moja, trener španskog tenisera Rafaela Nadala, otkrio je da je zaražen virusom korona, te da je osećao jake simptome.

Moja je bio u Abu Dabiju sa Nadalom, koji je u ponedeljak saopštio da je dobio pozitivan rezultat na testiranju po povratku u Španiju.

„Želim da vas obavestim da sam i ja pozitivan na Covid-19. U nedelju, kada smo stigli u Majorku, iako sam imao neke stimptome, bio sam negativan na antigenskom testu. Nekoliko sati kasnije, kada je potvrđeno da ima pozitivnih u timu, uradio sam PCR test. On je pokazao da sam zaražen“, otkrio je Moja.

„Vakcinisan sam sa dve doze, ali su simptomi bili dosta jaki u poslednja 24 časa. Nije bilo potrebe da idem u bolnicu, sada sam dosta bolje i nadam se da je najgore prošlo. Imao sam groznicu, glavobolju, bol u celom telu, drhtavicu… Siguran sam da je vakcina pomogla da simptomi ne budu gori. Da ne znam šta imam, rekao bih da je obični grip“.

Moja sarađuje sa Nadalom od 2016. godine. Još se ne zna hoće li putovati na Australijan open, koji treba da počnje 17. januara.

https://sportklub.rs/tenis/atp/nadalov-trener-pozitivan-na-koronu-osetio-sam-jake-simptome/

Krajinović uspešan na startu Monpeljea​

1641201616-22003330521787-750x500.jpg

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo turnira u Monpeljeu, pošto je sa 2:0 u setovima pobedio Australijanca Alekseja Popirina.

Filip, 36. na ATP listi, bio je bolji od 65. reketa sveta sa 7:5, 7:6 (3) za 103 minuta igre.

Brejkom u trećem gemu, Krajinović je otvorio meč. Na 5:4 je servirao za set, ali je prepustio gem rivalu, da bi već u narednom uzvratio ribrejkom i zatim znatno sigurnije odigrao poslednji gem.

U drugom je došlo do razmene brejkova, pre nego što je Srbin u taj brejku boljom igrom završio posao.

Rival u narednoj rundi biće mu Žo-Vilfred Conga, koji je sa 6:4, 6:4 dobio Kacpera Zuka.

https://sportklub.rs/tenis/atp/krajinovic-uspesan-na-startu-monpeljea/

Vraća se! Delpo na turnirima u Argentini i Brazilu​

RTS2IQX5-750x497.jpg

Huan Martin del Potro se vraća! Argentinski teniser igraće na turnirima u Buenos Ajresu i Rio de Ženairu, potvrdili su organizatori.

Del Potro je dobio specijalnu pozivnicu za turnir iz serije 250, koji će se igrati od 7. do 13. februara u Buenos Ajresu.

Biće to njegov povratak takmičenjima posle više od dve i po godine pauze.

Poslednji meč nekadašnji šampion US Opena odigrao je u junu 2019. godine na Kvinsu. Od tada je pokušavao da se oporavi od povrede kolena, koje je operisao četiri puta.

Odmah potom zaigraće na turniru u Rio de Žaneiru, koji pripada seriji 500, a na programu je od 14. do 20. februara.

Argentinac ima 33 godine, a trenitno je 757. na ATP listi.

Del Potro je u karijeri osvojio 22 titule, najveću na US openu 2009. godine. Svojevremeno je bio treći reket sveta.

https://sportklub.rs/tenis/atp/vraca-se-delpo-prijavljen-za-turnire-u-argentini-i-brazilu/

Nova povreda: Tim odložio povratak takmičenjima​

Dominik-Tim-1-scaled-e1618419854526-750x416.jpg

Dominik Tim odustao je od učešća na turniru u Kordobi, pošto je na treningu doživeo povredu zgloba ručnog prsta.

„Žao mi je, ali moram da se povučem sa turnira. Prethodnih dana doživeo sam manju povredu zgloba prstiju, istegnuće ligamenata. Pozitivna stvar je da mi je ručni zglob dobro, ali osećam bol. Nisam dovoljno ni trenirao. Tužan sam, ali vratiću se kad budem potpuno spreman“, poručio je Tim.

Austrijanac je pre nekoliko dana trenirao samo pet minuta. Mediji su tada pisali da se suočava sa novom povredom, ali se njegovo ime pojavilo u žrebu za Kordobu.

Nekadašnji šampion US opena nije igrao od juna prošle godine, kada je povredio ručni zglob.

Austrijanac trenutno zauzima 37. mesto na ATP listi i pitanje je kada će se vratiti na teren.

https://sportklub.rs/tenis/atp/nova-povreda-tim-odlozio-povratak-takmicenjima/

Milojević u četvrtfinalu Kordobe​

1642417587-Nikola-Milojevic-750x500.jpg

Srpski teniser Nikola Milojević plasirao se u četvrtfinale turnira u Kordobi pobedom nad Argentincem Tomasom Ečeverijom sa 2:0 u setovima.

Milojević, 136. na listi, savladao je osam pozicija bolje rangiranog protivnika sa 6:3, 7:6 za sat i 58 minuta igre.

Srbin je furiozno odigrao prvi set, vrlo brzo poveo sa 5:0 i priveo posao kraju. U drugom je zadatak bio znatno teži – viđen je po brejk na obe strane, pre nego što se otišlo u taj brejk.

Tamo je Milojević stekao prednost od 4:0 i rutinski odradio posao.

Milojević u borbi za polufinale igra protiv Huana Londera.

Izvor: Bojan Marinković/sportklub.rs
https://sportklub.rs/tenis/atp/milojevic-u-cetvrtfinalu-kordobe/

Trostruki grend slem šampion Stan Vavrinka dobio je specijanu pozivnicu za učešće na čelendžeru u Marbelji, koji počinje 27. marta.
Švajcarac će se vratiti takmičenjima sledeće sedmice, posle više od godinu dana odsustva, a uŠpaniji će proslaviti i 37. rođendan.
„Ne vraćam se na teren da se oprostim od tenisa. Želim ponovo da osetim te emocije, u meni još gori plamen ljubavi prema ovom sportu. Volim da igram, treniram, teškoće… Dokle god imam priliku, želim da nastavim karijeru. Još nisam zatvorio poglavlje sa tenisom,“ rekao je Vavrinka.
Švajcarac nije igrao od marta 2021. godine, zbog problema sa levim stopalom. U međuvremenu je dva puta bio na operaciji.
Nedavno je saopšteno da je dobio specijalnu pozivnicu za masters u Monte Karlu, a očekuje se da je dobije i za Rolan Garos koji je osvojio 2015. godine.

Britanski teniser Endi Mari kaže da duže vreme ne trenira na pravi način i da će biti potrebno vreme da promeni loše navike.
Nekadašnji prvi reket sveta na već šest uzastopnih turnira ne uspeva da upiše dve pobede. Na Mastersu u Majamiju ispao je u drugom kolu od Danila Medvedeva sa 6:4, 6:2.
„Imam osećaj da nisam trenirao prave stvari u poslednjih 18 meseci. Teško je sve popraviti u roku od nekoliko nedelja. To je jedan od razloga što sam jedan duži period treninga da pokušam da promenim te stvari i dignem igru na nivo gde ću moći da se takmičim ponovo protiv najboljih igrača“, ističe Mari.
Prethodno nije blistao ni u Indijan Velsu.
„Osećam da sam bolje igrao ovde nego u Indijan Velsu. Ipak, biće potrebno nekoliko nedelja rada jer već neko vreme ne radim prave stvari na treningu, potrebno je vreme da se promene neke od tih loših navika“, dodaje Endi.
Mari trenutno zauzima 85. mesto na ATP listi. Očekuje se da propusti dobar deo sezone na šljaci kako bi što spremniji dočekao turnire na travi.

Rafael Ni Ankra na startu juniorskog ITF turnira u Akri pobedio je Mikela Kuama 6:2, 6:7, 7:6, ali ono što je zgrozilo teniski svet je ponašanje poraženog igrača.
Francuz je, kako to pravila nalažu, nakon poraza došao do mreže da se pozdravi sa rivalom, međutim, u trenutku dok mu je pružao desnu ruku, levom je ošamario Ni Ankra.
I to nije bio kraj… Trenutno 589. junior sveta izazvao je incident širih razmera jer su se u sukob uključili i članovi oba tima, ali i pojedinci isa tribina.

Subota je bila neverovatan dan za mladog danskog tenisera Holgera Runea – dva turnira, titula i pobeda u kvalifikacijama.
Rune je prvo u finalu čelendžera u San Remu (nagradni fond 80.000 dolara) pobedio domaćeg tenisera Frančeska Pasara sa 6:1, 2:6, 6:4, i to pošto je meč okončao sa četiri uzastopno osvojena gema. Bila je to njegova peta čelendžer titula u karijeri.
Posle dva sata na terenu, 18-godišnjak je seo u automobil, vozio 50 minuta i stigao u klub u kojem se održava masters u Monte Karlu.
Stigao je na vreme i u prvoj rundi kvalifikacija savladao je Radua Albota iz Moldavije sa 6:2, 6:3.
Za plasman u glavni žreb, Rune će se u nedelju boriti sa Maksimom Kresijem iz SAD.

Južnoafrički teniser Kevin Anderson objavio je da je završio karijeru.

Anderson ima 35 godina i profesionalnim igranjem tenisa bavio se od 2007. sve do 2022. godine.

- Zahvalan sam na svim stvarima koje su mi se desile samo jer sam bio deo ovog sporta. Kada sam bio dete, otac mi je govorio da uspeh ne definišu rezultati već trud i koliko si spreman da žrtvuješ da bi bio najbolji što možeš. Ja sam dao sve od sebe - naveo je Anderson.

Južnoafrikanac je u karijeri osvojio 7 titula dok mu je najbolji ranking mu imao u julu 2018. godine kada je bio 5. teniser sveta i te godine igrao finale Vimbldona gde je poražen od Novaka Đokovića.

SD

Back