Tema maturskog rada?

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
geologicarka:
Pa uzmi vecinu maturskih radova i kad ih procitas videces da oni nisu nista originalno rekli u njima, nisu resili ni jedan problem.... Pisu samo o onome sto se vec zna, ali na neki drugi nacin (mada neki pisu i na isti nacin kojim su pisali njihovi prethodnici). Jeste da je maturski vezan za gradivo, ali zasto neko ne bi iskoristio to sto je naucio u toku skolovanja pa da uradi nesto originalno, i da se razlikuje od drugih, a i svakako treba da resi nesto, a ne da pise rad, radi pisanja. To je samostalno istrazivanje prema mom misljenju.
To o čemu ti pričaš se zove - doktorat.

geologicarka:
Pa uzmi vecinu maturskih radova i kad ih procitas videces da oni nisu nista originalno rekli u njima, nisu resili ni jedan problem.... Pisu samo o onome sto se vec zna, ali na neki drugi nacin (mada neki pisu i na isti nacin kojim su pisali njihovi prethodnici). Jeste da je maturski vezan za gradivo, ali zasto neko ne bi iskoristio to sto je naucio u toku skolovanja pa da uradi nesto originalno, i da se razlikuje od drugih, a i svakako treba da resi nesto, a ne da pise rad, radi pisanja. To je samostalno istrazivanje prema mom misljenju.

Tacno tako. Ali pre nego sto ista napises treba da znas definiciju seminarskog/maturskog rada. Dakle: Seminarski/maturski rad nema za cilj resenje nekog naucnog pitanja, vec ima za cilj da studenti ili ucenici uvezbaju i pokazu da su ovladali najosnovnijim istrazivackim metodama na osnovu literature koja im je dostupna. Dok naucni radovi (magistarska teza, doktorska disertacija, recenzija, monografija...) imaju za cilj resenje nekog naucnog pitanja ili obradu pitanja koje je reseno, samo onda kada se uvidi da postoji izvesnih nejasnoca ili novih rezultata koji doprinose boljim rezultatrima tog istog problema.

ja sam uzela lamaizam na tibetu!!!religije su strasno zanimljive,mozes da uzmes hriscanstvo,protestante ili bilo koju drugu...
moja drugarica pise o samoubistvu,to je uzela iz sociologije,prilicno zanimljiva tema!!

Back