televizor

uf...
takav odgovor sam i očekivala -iscrpan i stručan

šta ja hoću

pa ja hoću da mi stai TV i dalje radiz:mrgreen:
uspešno je popravljen i iako je relativno star ima bolju sliku od vih novih a o zvuku da ne govorim (mislim da ima nekih 6 zvučnika, + dva eksterna)
No počeo polako da riknjava (ali je na svu sreću popravljenna mije insistiranje kod mm uz obrazloženje da za nov ima vremena kad se dooobro informišemo kod cenjenih urmaša/ica.
DakleM, uz ovakvu kablovsku, nedigitalizovan signal i sl meni se zaista ne kupuje Tv jer dok stari traje i slika nije digitalna cena ovim novim Tv drastičo pada.

Problem je što se mm naravno zapljeskao u neki samsung (ne znam ni šta je, pao mi mrak na oči kad sam videla da je 135 000) a svi osatli u prodavnici zadovoljno pazare LG od 40000
Ali taj begenisani samsung ima neke silne priključke (za koj moj će mi ne znam ni sama, ovaj stari TV ima sliku u slici - koristila par puta, mogućnost da zamrzne 16 programa na ekranu - koristila nikad, ne znam ni kako se to radi, + trista čudesa koje ne koristim, tako da ti priključci i mogućnosti su meni čist višakz:mrgreen:)
taj TV mora da bude velik (ipak je prostorija od 40 kvadrata) i prevashodno bi bio kao TV

i što bi Helen rekla najbolje bi bio kad bi bio čokoladno braon da se uklopi sa enterijeromz:mrgreen:
Ti ga ofarbaj:zimag:

presmijesno je sto si temu postavila "na muskarcima", a jedini koliko toliko
smislen odgovor dobila od zene...

sto se kupnje teveja tice...uzmi ono sto
prikazuje najbolju sliku za najmanje pare + ima solidnu garanciju...
ionako ces ga za dvije tri godinice u djubre...
to da li tje..."nasi" do tada vecinski digitalizovati program...vidjet cemo tj. mozda i netjemo...z:lol:

Treba da se zabavlja sa sbb inzenjerom i dobice korektan odgovor...

Jeste ovo zence dalo neki tehnicki odgovor, ali daleko da to pokriva tv tehniku onako kao bi trebalo.....

Od standarda signala pa do vrste panela plazmi ili tft panela...
Samsung i LG lazu pa rasturaju po pitanju odziva i tu i td vremena...mada da se ne lazemo da je prvi monopol tft panela imao upravo Samsung...

Meni crkao stari dobri katodni i razocaran sto cu sa novim LCD-om imati losu sliku nisam kupio nikakav par meseci. I pre neki dan poludim i raspitam se kod drugara TV mehanicara i kupim Panasonic TX-P42S10E Plazmu i slika mu je skroz pristojna.Ono sto je bitno prilikom kupovine je da bude Ful HD i da ima DVB-T digitalni tjuner jer ce jednog dana kad dodje digitalna TV ovo mnogo znaciti. Fabrika na ovaj TV daje garanciju(na panel) od 100000 sati sto je vise od LCD-a (60000 sati) a pogledao sam ocene i kritike preko i od 5 zvezdica ovaj ima 4 i po.Naravno i ukusi su razliciti ali za mene (i za ove pare)mislim da je ovo pun pogodak.z:)

Led ali malo skup jos uvek..tako da ostaje samo da je full hd..obrati se paznja na karakteristike i uporedi sa ponudom proizvodjaca od do kad se odredi cena preko koje se ne ide

Nadam se da vas ima jos na ovoj temi, htela sam da pitam vrlo konkretno pitanje. Planiram da kupim tv LG 37LG2100 LCD TV 37" HD READY ima li neko iskustva s istim?
Prodavci ga vrlo hvale u prodavnicama kazu da na LG za razliku od Samsunga nemaju reklamacije. Znam da je Sony Sony al stvarno mi je trenutno preskup.

Nadam se da vas ima jos na ovoj temi, htela sam da pitam vrlo konkretno pitanje. Planiram da kupim tv LG 37LG2100 LCD TV 37" HD READY ima li neko iskustva s istim?
Prodavci ga vrlo hvale u prodavnicama kazu da na LG za razliku od Samsunga nemaju reklamacije. Znam da je Sony Sony al stvarno mi je trenutno preskup.

Sony uopste vise nije Sony jer kolega drugar koji radi u prodavnici tehnike mi je rekao da se kvari i da imaju reklamacija pa mi je preporucio panasonic. LG je sasvim OK i tu marku sam i ja gteo da kupim dok mi nisu rekli za panasonic.

presmijesno je sto si temu postavila "na muskarcima", a jedini koliko toliko
smislen odgovor dobila od zene...

sto se kupnje teveja tice...uzmi ono sto
prikazuje najbolju sliku za najmanje pare + ima solidnu garanciju...
ionako ces ga za dvije tri godinice u djubre...
to da li tje..."nasi" do tada vecinski digitalizovati program...vidjet cemo tj. mozda i netjemo...z:lol:
Pa pusti ljude da bacaju pare.
Za dve godine bi trebalo da se pređe potpuno na DT
Ceo sistem se menja, i kućni bioskopi će biti beskorisnsni, tako da ulaganja u TV treba odložiti ili kupiti cena-kvalitet do zamene celog sistema. Moguće će biti gledati i sa standardnih tv-a uz pomoć adaptera. Ali ovo sad što kupuju je modni detalj da imaju ekran u sobi ko crnci sa MTV-a . Glupo i uskoro prevaziđeno ulaganje.

Zaista ne znam gde bi bilo najprimerenije postaviti ovo pitanje, pa imajući u vidu mušku strast za tehnikom, da probam na ovom pdf.
Dakle, imajući u vidu stanje naših kablovskih televizija (SBB u mom slučaju) znači nemanje digitalnog signala (uz naznaku da će uskoro biti digitalizovan signal) kakav TV je najbolji izbor - plazma, LCD, led šta od toga
na šta sve treba obratiti pažnju pri kupovini.

ja brate kad god sam otišo kod ljudi koji imaju te da ih nazovem moderne teveje, osto sam frapiran kad vim kako ti ekrani izdeformišu sliku...misim...razvuču je po širinu...tako da neko ko je inače vitak, ispadne debeljuca...
...klasika bre...običan teve...

...misim...možda to može da se šteluje, neam pojma...al što ga ne našteluju ondak...:confused:

Paznju treba obratiti na rezoluciju tj. odnos izmedju horizontalnih i vertikalnih vidljivih linija na ekranu. Ovaj broj varira između 800X600 ÷ 1920X1080. Najcesce se srece rezolucija u odnosu 1366X768. Tako je rezolucija u FULL HD 1920X1080 i nosi oznaku 1080i, HD REDY 1366X768 sa oznakom 768p.

Takodje treba obratiti paznju na osvetljenost jer je jako vazna tehnicka karakteristika televizora. Od nje zavisi ukupna zivost boja, a samim tim i kvalitet slike. Moze se kretati u rasponu od 800 ÷ 1000 cd/m². Najcesce se srece vrednost od 500 cd/m².

I naravno kontrast tj. odnos najsvetlije i najtamnije tacke na ekranu. Odnos se krece u granicama od 1000:1 do 15000:1 za novije modele plasma televizora, dok su uobicajne vrednosti za LCD telivizore do 8000:1...... :)

uf...
taj TV mora da bude velik (ipak je prostorija od 40 kvadrata) i prevashodno bi bio kao TV
i što bi Helen rekla najbolje bi bio kad bi bio čokoladno braon da se uklopi sa enterijeromz:mrgreen:
... a muke je bilo i sa knjigama, u regalu, sve po 6 - 7 kompleta sabranih dela istog pisca ( 40 kvadrata je 40 kvadrata, pa sad' šta je tu je ! ), ali se boja savršeno uklopila sa ostalim enterijerom !!! :D

Sony uopste vise nije Sony jer kolega drugar koji radi u prodavnici tehnike mi je rekao da se kvari i da imaju reklamacija pa mi je preporucio panasonic. LG je sasvim OK i tu marku sam i ja gteo da kupim dok mi nisu rekli za panasonic.

Hm..zanimljivo...i Lg se dosta kvari, posebno telefoni...dok su njihovi klima uredjaji ok..mada danas nijedna marka nije ono sto je bila..pa smatram da nema ni smisla samo to gledati...

Back