Televizija,radio i novine nas zaglupljuju. Raspadamo se ko drustvo...

DavidB92

Primećen član
Banovan
Poruka
791

Prije je bilo ako pratis TV,slusas radio,citas novine ti si bio informisan,a danas si dezinformisan

Vecina stavnovnika Srbije prati rijaliti (parovi,zadruga) i to nas se nekako kroz TV,novine,interner namece.Kad treba da se glasa ljudi tad imaju para,a kad treba da se pomogne nekome tad se nema.Mislim da se raspadamo ko drustvo.

Ljudi su postali svi isti,sve se prati kako se poznate licnosti oblace,ponasaju(tacnije ne ponasaju) onda se tako i njihovi 'fanovi' oblace i ponasaju,a jos gore je sto su ljudima idoli Kim,Justin,Maca pa cak i neki kriminalci.A ljude da pitate 'znate ko je Milutin Milankovic' ne bi znali.

Prijateljstva vise nema,svi se druze iz neke koristi a kad se okrenete onda zadaju noz u ledja.Prave ljubavi vise nema.

Mi smo narod gde je normalno drogiranje,kradja,preljuba,samo je bitno da se ima para a kako je zaradjeno to nije bitno

Klinke napune 12 godina a vec postanu jebaciceee,Sve se vrti oko seksa (tacnije sve se vrti oko 10minuta uzitka)

Ljudi se sve manje bave sportom,napune 20 godina dobiju pivski stomak.Opijanje tri puta nedeljno je normalno...Eh da je samo alkohol u pitanju...

A posle se spava do tri sata i kazu kako ne mogu da nadju posao.

Da se umesto 'Bog ce ti pomoci'' govori 'ja cu ti pomoci' svet bi bio mnogo lepse mesto

DA VAM JA ISKRENO KAZEM-MI SMO NAROD KOJI SE PRODAJE ZA KASIKU KAJMAKA,I POSLE PITAJU STO NEMAMO DECU.

Cast izuzecima koji su se izvukli iz sistema...

Prije je bilo ako pratis TV,slusas radio,citas novine ti si bio informisan,a danas si dezinformisan

Vecina stavnovnika Srbije prati rijaliti (parovi,zadruga) i to nas se nekako kroz TV,novine,interner namece.Kad treba da se glasa ljudi tad imaju para,a kad treba da se pomogne nekome tad se nema.Mislim da se raspadamo ko drustvo.

Ljudi su postali svi isti,sve se prati kako se poznate licnosti oblace,ponasaju(tacnije ne ponasaju) onda se tako i njihovi 'fanovi' oblace i ponasaju,a jos gore je sto su ljudima idoli Kim,Justin,Maca pa cak i neki kriminalci.A ljude da pitate 'znate ko je Milutin Milankovic' ne bi znali.

Prijateljstva vise nema,svi se druze iz neke koristi a kad se okrenete onda zadaju noz u ledja.Prave ljubavi vise nema.

Mi smo narod gde je normalno drogiranje,kradja,preljuba,samo je bitno da se ima para a kako je zaradjeno to nije bitno

Klinke napune 12 godina a vec postanu jebaciceee,Sve se vrti oko seksa (tacnije sve se vrti oko 10minuta uzitka)

Ljudi se sve manje bave sportom,napune 20 godina dobiju pivski stomak.Opijanje tri puta nedeljno je normalno...Eh da je samo alkohol u pitanju...

A posle se spava do tri sata i kazu kako ne mogu da nadju posao.

Da se umesto 'Bog ce ti pomoci'' govori 'ja cu ti pomoci' svet bi bio mnogo lepse mesto

DA VAM JA ISKRENO KAZEM-MI SMO NAROD KOJI SE PRODAJE ZA KASIKU KAJMAKA,I POSLE PITAJU STO NEMAMO DECU.

Cast izuzecima koji su se izvukli iz sistema...

Uvek su zaglupljivale.
Od 1989. (prve restrikcije,potom devedesete i progon Srba,onda bombardovanje Srbije 1999.) do danas.

Ranije su ispirali mozak time gde je bila jedna osoba i to se promenilo nije samo je broj osoba 3 ne jedna.

Prate penzioneri a oni su nam vecina u zemlji.Srbi za Srbe,Sapiceva humanitarna fondacija itd.isl.Ljudi pomazu koliko mogu.

To su deca,mladi.Potpuno normalno za njihov uzrast.

Toga je uvek malo bilo.Ta druga stvar je laz.Postoji prema deci gde postoji a svi ostali su zamenljiva kategorija.

U celom svetu je na zalost danas promocija toga.UVEK JE POSTOJALO ALI NA ZALOST danas nije na margini gde je svemu tome zapravo mesto.

To bi bila pedofilija.Daj podatke ako ih imas na tu temu.Krece se sa 14 koliko znam,to je legalno.Nisu mladi budale tolike.

Sport je papreno skupa aktivnost.Vremena ima malo,treba raditi za crkavicu i preziveti.

Ti koji ga nemaju traze a bez clanske karte biblioteke danas je veoma tesko zaposliti se.

Kaze se "pomoz' Bog" kao pozdrav i "Bog ti pomogao" kao odgovor.Pravoslavni vernici su Srbi,vera nas je odrzala i njoj hvala.Pravoslavlje da ne diras.

Srbi su narod ponosan koji cuva pravoslavnu veru,istoriju Srbije,tradiciju.Nemoj narod da mesas sa ljudima koji su nametnuti.

Deci danas ko nema da obezbedi pristojan zivot i ne treba da ima. Daj Boze da svi postanu odgovorni i ne prave ih ako nemaju finansija jer osuditi unapred decu na dozivotnu agoniju je tuzno.

Poslednja izmena:
Kaze se "pomoz' Bog" kao pozdrav i "Bog ti pomogao" kao odgovor.Pravoslavni vernici su Srbi,vera nas je odrzala i njoj hvala.Pravoslavlje da ne diras.

Srbi su narod ponosan koji cuva pravoslavnu veru,istoriju Srbije,tradiciju.Nemoj narod da mesas sa ljudima koji su nametnuti.

Ja sam Srbin imam 33 godine i jedino mi je zao sto sam ostao u Srbiji.Mi Srbi nismo neki narod mozda imamo istoriju ali smo pickee
Svi nesto veruju u boga,a kad su pare u pitanju sve se radi.
Sto je bio rat u Bosni?Zato sto smo glup narod(Srbi i Bosanci),svi glumimo neke vernike i patriote a kad je dosao rat bilo je silovanja,ubijanje civila i dece.
Svi pricamo nesto o komunizmu,a kad je bila Jugoslavija bilo je dosta bolje.Vise volim i postujem Tita nego i jednog 'sprskog heroja'...

Sad cu da pogledam zato sto u SRbiji nema nauke. ali da vidim sta je to srpska naucna tv...
Inace od svih tv u srbiji najbolje su KV televizije...BG nijedna ne valja nista....sve je to za dvizice i kurajbere..
Uostalom 210 tuca za jedno vece u BG, cisto da ne lutamo previse po argumentima...

- - - - - - - - - -

Ebes televiziju naucnu...isto kao i umetnicki program na radiju...
Naucna je kad prikazuje nauku , a ne hvaljenje uspesima ili prica o neuspesima....a umetnicki program na radio uglavnom prica o umetnickim delima slikara i vajara, i to jos i ima smisla, tj volim da slusam mislim da je bg 2 ili 202, ali to je tamo ipak kontakt a ne umetnicki program...

U Srbiji ne postoji nauka pa ne postoji ni naucni pojam..
Naucnika ima , na prste , ali nisu poznati, jer su poznati oni koji rade tal, a naucnici retko dolaze u priliku da rade tal...

Ja sam Srbin imam 33 godine i jedino mi je zao sto sam ostao u Srbiji.Mi Srbi nismo neki narod mozda imamo istoriju ali smo pickee
Sto je bio rat u Bosni?Zato sto smo glup narod(Srbi i Bosanci),svi glumimo neke vernike i patriote a kad je dosao rat bilo je silovanja,ubijanje civila i dece.
Svi pricamo nesto o komunizmu,a kad je bila Jugoslavija bilo je dosta bolje.Vise volim i postujem Tita nego i jednog 'sprskog heroja'...

U vezi ovoga, ljudi postoje duze od ideologije....
Tj osnova je pokvarenost i rivalitet a ne tolerantnost...
To postoji samo u ideologiji , tj moze biti realno samo u sistemu koji se povinuje ideologiji i nije spontan...tj ako dozvolis spontanost svih clanova sistem se urusava.

Za razliku od tiranije, kod idologije nemas osobu kojoj je cilj uzdizanja do cara nego odrzavanje sistema...

Zato tvoji stavovi izgledaju opravdani kad je neko mlad pa je sve smetnja i licemerno...
Ali iako je to tacno i kad se ostari, malo se smanji drasticnost takvih ocena...

Zato moras, pazi moras, da uvek oformis okruzenje koje nameces, a ne koje biras ili prihvatas...
Ovo biras i prihvatas je za oportuniste i poltrone....ne za nekog ko hoce da bude iskazan i ravnopravan...
Oformljivanje okruzenja je moguce preko poslovnog okruzenja, znaci jaka firma....pa onda biras zaposlene ne po profesionalnom nego i po ljudskom faktoru...
Totalno antitrzisno , ali jedino tako i moze ako hoces da predjes prag dejstva onih osobina koje zelis...

Ti si budala .

U srpskim sredstvima informisanja mnoge vesti su "iskrivljene", hocu reci imaju samo DEO istine.

To se ocitava i danas, prilikom napada na Siriju.

Na vestima ne moze nikad da izadje citava istina,razlog zato sto svi sebe brane.

A za Siriju se ne zna zasto Amerikanci napadaju,jedino sto se zna jeste da Amerika ima neke koristi od toga

Poslednja izmena:
Uvek su zaglupljivale.
Od 1989. (prve restrikcije,potom devedesete i progon Srba,onda bombardovanje Srbije 1999.) do danas.

Ranije su ispirali mozak time gde je bila jedna osoba i to se promenilo nije samo je broj osoba 3 ne jedna.

Prate penzioneri a oni su nam vecina u zemlji.Srbi za Srbe,Sapiceva humanitarna fondacija itd.isl.Ljudi pomazu koliko mogu.

To su deca,mladi.Potpuno normalno za njihov uzrast.

Toga je uvek malo bilo.Ta druga stvar je laz.Postoji prema deci gde postoji a svi ostali su zamenljiva kategorija.

U celom svetu je na zalost danas promocija toga.UVEK JE POSTOJALO ALI NA ZALOST danas nije na margini gde je svemu tome zapravo mesto.

To bi bila pedofilija.Daj podatke ako ih imas na tu temu.Krece se sa 14 koliko znam,to je legalno.Nisu mladi budale tolike.

Sport je papreno skupa aktivnost.Vremena ima malo,treba raditi za crkavicu i preziveti.

Ti koji ga nemaju traze a bez clanske karte biblioteke danas je veoma tesko zaposliti se.

Deci danas ko nema da obezbedi pristojan zivot i ne treba da ima. Daj Boze da svi postanu odgovorni i ne prave ih ako nemaju finansija jer osuditi unapred decu na dozivotnu agoniju je tuzno.
Tvoja vera nije pravoslavna, tvoja vera je vera starih Slovena. Tvoja originalna, pravoslavna ti je nametnuta. Da su tvoji prihvatili Islam, pričao bi kako je to tvoja vera ali nije...
Nismo baš toliko hrabar narod, mi to volimo da preuveličavamo, jesmo se pokazali kao takvi kroz neke periode. Ali pogledaj ceo srednji vek.

- - - - - - - - - -

Sad cu da pogledam zato sto u SRbiji nema nauke. ali da vidim sta je to srpska naucna tv...
Inace od svih tv u srbiji najbolje su KV televizije...BG nijedna ne valja nista....sve je to za dvizice i kurajbere..
Uostalom 210 tuca za jedno vece u BG, cisto da ne lutamo previse po argumentima...

- - - - - - - - - -

Ebes televiziju naucnu...isto kao i umetnicki program na radiju...
Naucna je kad prikazuje nauku , a ne hvaljenje uspesima ili prica o neuspesima....a umetnicki program na radio uglavnom prica o umetnickim delima slikara i vajara, i to jos i ima smisla, tj volim da slusam mislim da je bg 2 ili 202, ali to je tamo ipak kontakt a ne umetnicki program...

U Srbiji ne postoji nauka pa ne postoji ni naucni pojam..
Naucnika ima , na prste , ali nisu poznati, jer su poznati oni koji rade tal, a naucnici retko dolaze u priliku da rade tal...

RTS2 I RTS3 su jako dobri kanali sa jako dobrim emisijama. O umetnosti, kulturi i nauci. Vredi ih gledati. Imamo kanale. Ko hoće da gleda pametne stvari, ima da nađe. Sam televizor nije loš, na tebi je šta ćeš da gledaš...

Tvoja vera nije pravoslavna, tvoja vera je vera starih Slovena. Tvoja originalna, pravoslavna ti je nametnuta. Da su tvoji prihvatili Islam, pričao bi kako je to tvoja vera ali nije...
Nismo baš toliko hrabar narod, mi to volimo da preuveličavamo, jesmo se pokazali kao takvi kroz neke periode. Ali pogledaj ceo srednji vek.

Upravo tako,slazem se .

Mediji plasiraju ono što diže tiraž/gledanost/slušanost.

Primer je recimo ubistvo one pevačice.
Pošto se to razvlačilo po televiziji svako malo kada nešto drugo treba reći a ne dešava se - umetnu to, naprave emisije pa gledaoci imaju pitanja ili glasaju ili slično.
Kada se shvatilo da tabloidna tema iz crne hronike privlači masu, eto ih i knjige: dve.
Jedna o nekim realnim (šta je zapravo realno ovde???) dokazima i stvarima iz istrage, druga je slobodni autorski triler podstaknut ubistvom koje je došlo u žižu javnosti.

Pri tom, u trenutku kada je pevačica ubijena malo ko je znao i ko je ona.
NIsam sigurna koliko je bila aktivna tih godina na estradi.
Ali su se ljudi ipak prisetili ili samo prihvatili priču o lepoj pevačici koja je stradala.
I sada: kupuju knjige, raspituju se.

Da vlada nezainteresovanost priča bi odavno bila mrtva.

Dok ima onih koji iako ne gledaju rijaliti ipak zagrizu i na jutjubu pogledaju snima seksa ili nečeg tome približnog (čak i krvoločnu svađu) biće i rijalitija.
Kad vidiš da se NEŠTO DESILO na tv-u odmah kopka šta je to, ko je u pravu, da li je iscenirano.

A seks, smrti, svađa: to su stvari koje se događaju koliko u kući prekoputa, u našoj ulici, našem gradu.
Stvari postoje ali nema ih na tv-u.
Kada su snimljene, onda su događaj.
Kada su događaj, onda su tema.
Kada su tema, onda su razgovor.
Kada su razgovor onda ga vodiš jer si upućen.
Kada si upućen onda si pametan?

Da, jesmo se srozali, ali svesno srljamo.

Back