Television - rani pank i alt

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.254
Prvobitno osnovan od strane Toma Verlainea i školskog druga Ričarda Hela 1971. kao The Neon Boys, a kasnije im se pridružuju Ričard Lojd na gitari i Bili Fika na bubnjevima,

Television je verovatno bio prvi njujorški bend novog talasa u smislu stila i stava, iako je njihova muzika navela mnoge da ih uporede sa Grateful Dead.

Stil i stav su bili zahvaljujući Ričardu Helu koji je pružio snažan vizuelni element pocepane odeće i izbledele kose zasnovane na slici pesnika Remboa. Hell je takođe obezbedio živi rock'n'roll element skakajući okolo i stvarajući pesme poput Love Comes in Spurts i Fack Rock'n'roll koje su žestoko nervirale Verlena.

Verlein je imao ozbiljniji pristup muzici što se ogledalo u pesmama kao što su Markuee Moon i Venus.

TELEVISION / ORK'S LOFT 1974 (excerpts)​

Ima li ovde ljubitelja ovog benda?

Ne mogu reć da sam neki veliki obožavatelj, al svakako su zanimljiv bend. Šteta da nisu izdali više materijala jer Marquee Moon je odličan album, a koliko mi je ostalo u sjećanju i njihov drugi uradak Adventure ima svojih svijetlih trenutaka. Baš ću ga morat zavrtit ponovo da se prisjetim šta sve dobroga nudi..

Jedino mi nije jasno zašto su ih usporerđivali s Grateful Dead jer ne primjećujem nikakve sličnosti u zvuku ta dva benda. Da se ne misli možda na Velvet Underground pošto su im oni bili među najvećim uzorima i više mi ima poveznica između njih nego između Televisiona i Grateful Deada? Iako vrlo lako moguće da ja nešto krivo čujem pa ovaj moj komentar treba uzeti s velikom dozom rezerve :D

Back