Telegram postao zabavniji i ugodniji za korišćenje. Vaše iskustvo?

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
22.921
Пробао сам у неколико наврата али моји пријатељи га не користе и онда не видим смисао да имам инсталирану апликацију. Али је пријатан за коришћење.
Nateraj ih.
I ti koristis Viber (Biber) zbog njih :per:

Nista mi se ne dopada ta popularizacija Telegrama. Nemojte da prelazite na njega!!!

(da bi mi koji ga koristimo godinama imali potvrdjeno dobru i stabilnu aplikaciju koja radi korektno svuda i ne davi sa raznim izmisljotinama drugih platformi. Cim se nesto izpopularise odma krenu problemi) :)
Вибер је ужасан, сећам се да има неке рекламе које се појављују и које ти пристижу.
Добар је, да. Само, пошто је део Мета компаније, узима податке са којима раде шта им је воља.

Objasni sta to oni rade, sto ne rade i drugi?
Користе их за статистичку анализу које могу бити од бенефита великим компанијама, по питању производа, или у политичке сврхе како људи размишљају, шта треба мењати итд.

Дакле, и Телеграм користи податке на исти начин?

Користе их за статистичку анализу које могу бити од бенефита великим компанијама, по питању производа, или у политичке сврхе како људи размишљају, шта треба мењати итд.

Дакле, и Телеграм користи податке на исти начин?
Pricas o Google, Facebook itd?

Ili je pitanje da li je Telegram deo Mete?

Pricas o Google, Facebook itd?

Ili je pitanje da li je Telegram deo Mete?
Телеграм није део Мете. Али пошто си ме питао како Мета користи податке и нагласио да и други то раде, питам ја тебе "Да ли и Телеграм користи податке на тај начин?"

Телеграм није део Мете. Али пошто си ме питао како Мета користи податке и нагласио да и други то раде, питам ја тебе "Да ли и Телеграм користи податке на тај начин?"
Ja sam shvatio da si rekao da je Telegram deo Mete pa skuplja podatke za navedene namere.
Pa sam pitao kako mislis da to rade preko Telegrama.

Za Metu / Alfabet ja odavno znam da koriste podatke, to nije novo za mene posto sam ono sto se zove 'early adopter'. Moram da znam profesionalno.

Da li telegram koristi licne podatke? Moguce je, mada nije nigde to bas direktno receno, Autori telegrama se ubise da nas ubede da smo sigurni sto se tice nasih podataka zato sto su zasticeni proprietary algoritmom koji je FBI hteo nekad da otkupi, a Rusi na silu da dobiju blokirajuci Telegram. Zato je Telegram medijski obradjen u masovnim medijima po linijama terorizma, pedofilile, banovanja po zemljama, cak odredjenog nivoa banovanja od strane Apple-a da nece da im objave aplikaciju.

Prvo i osnovno pravilo internet ponasanja, ma sta da je u pitanju, je, najprostije receno - ono sto neces da ode u neku tamo nekontrolisanu internet bazu - ne objavljuj na internetu. Ljudi su razni i imaju razlicita ubedjenja.

Za Metu / Alfabet ja odavno znam da koriste podatke, to nije novo za mene posto sam ono sto se zove 'early adopter'. Moram da znam profesionalno.

Da li telegram koristi licne podatke? Moguce je, mada nije nigde to bas direktno receno, Autori telegrama se ubise da nas ubede da smo sigurni sto se tice nasih podataka zato sto su zasticeni proprietary algoritmom koji je FBI hteo nekad da otkupi, a Rusi na silu da dobiju blokirajuci Telegram. Zato je Telegram medijski obradjen u masovnim medijima po linijama terorizma, pedofilile, banovanja po zemljama, cak odredjenog nivoa banovanja od strane Apple-a da nece da im objave aplikaciju.

Prvo i osnovno pravilo internet ponasanja, ma sta da je u pitanju, je, najprostije receno - ono sto neces da ode u neku tamo nekontrolisanu internet bazu - ne objavljuj na internetu. Ljudi su razni i imaju razlicita ubedjenja.
Сигурност на интернету је илузија. Мислим да је то неко од људи који се баве сајбер заштитом рекао то.

Сигурност на интернету је илузија. Мислим да је то неко од људи који се баве сајбер заштитом рекао то.
Bez sumnje, da neko ko se iole ozbiljno bavi zastitom podataka bi morao da popularise taj stav. To je ionako nasledjeno iz mnogo starijih protokola pre cyber sveta.

Back