TELA POKOJNIKA _BICE DJUBRIVO !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
6.420
U nedelju 23 Februara,u listu "BLIC",na strani:" Zdravlje& medecina" objavlen je clanak pod gornjim naslovom,koji prenosim u celosti:Amerikanka Katrina Spejd,
osmislila je ekoloski proces sahranjivanja tako sto tela preminulih pretvara u djubrivo koje porodice kasnije mogu da koriste.Proces se svodi na razlaganje tela,u zatvorenoj kapsuli sa piljevinom,lucernom i slamom.Moj komentar glasi:Ukoliko ovaj nacin sahrane zazivi,niko od nas u buduce,nece moci da se jada,da se rodio
uzalud,da nista u zivotu nije postigao.Bice odlicno ekolosko djubrivo za baste.Nije mnogo - ali nesto,ipak jeste.!

Rekoh ja da je "Blic" internetsko "Trece oko" :lol:
iskopace-tebe-bili-ja-ti-kazem.jpg

Poslednja izmena:
U nedelju 23 Februara,u listu "BLIC",na strani:" Zdravlje& medecina" objavlen je clanak pod gornjim naslovom,koji prenosim u celosti:Amerikanka Katrina Spejd,
osmislila je ekoloski proces sahranjivanja tako sto tela preminulih pretvara u djubrivo koje porodice kasnije mogu da koriste.Proces se svodi na razlaganje tela,u zatvorenoj kapsuli sa piljevinom,lucernom i slamom.Moj komentar glasi:Ukoliko ovaj nacin sahrane zazivi,niko od nas u buduce,nece moci da se jada,da se rodio
uzalud,da nista u zivotu nije postigao.Bice odlicno ekolosko djubrivo za baste.Nije mnogo - ali nesto,ipak jeste.!

A sto ne stavis link, nisam sigurna da bas doslovce to i prenosis jer vec u naslovu pises medEcina umesto medIcina.
Inace je narocito u Americi tako da covek moze da se sahranjuje kako hoce, u Evropi postoje neki grobljanski zakoni
kojih se svet i dan danas pridrzava.
Na kraju krajeva, svaciji su posmrtni ostaci na neki nacin i djubrivo.

To je mnogo bolja opcija nego spaljivanje, gde se nepotrebno troši energija i zagađuje čovekova sredina... ovo je i korisno i ekološki prihvatljivo.

U pravu si, do sada je spaljivanje bilo kao ekoloski, ali nije, trosi silnu struju, a za klasicna groblja mesta vise nema,
trebalo bi da pocnemo da razmisljamo bez da uvek imamo na umu Aleju Velikana ili Zasluznih gradjana :D

A sto ne stavis link, nisam sigurna da bas doslovce to i prenosis jer vec u naslovu pises medEcina umesto medIcina.
Inace je narocito u Americi tako da covek moze da se sahranjuje kako hoce, u Evropi postoje neki grobljanski zakoni
Ako ne verujes meni,da sam doslovno preneo clanak iz "BLICA",proveri u nedeljnom izdanju tog lista.Hvala ti na tome sto izrazavas sumnju,u tacnost
mog prenosenja teksta,od reci do reci.U tekstu je takodje pisalo MEDECINA,a ne medicina.I to mozes da proveris.I znaj jedno.Ja se ne bavim
politikom,pa prema tome.meni je rec LAZ,mislena imenica.Ne znam kako je to kod tebe.????????

Poslednja izmena:
Da.U pravu si.Samo neki ljudi su za zivota djubre,a tek posle smrti,postaju djubrivo.! Eto,neke razlike,ipak postoje,zar ne.?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back