- Poruka
- 16.622
vidim da je topik oziveo, a i treba, stizu interesanta vremena.
Leandro, kolko ti daju leveradge ako sme da se zna?
Leandro, kolko ti daju leveradge ako sme da se zna?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
evro se odbija na gore, pokupio si ga skoro tacno sa dna. cestitam!
znam kakvi su uslovi tamo i koliko si mogao da zaradis sa sve marzama, ali to nije toliko vazno koliko je vazno da si dokazao sebi (a i nama) da znas znanje.
Hvala, druze!
Samo da prosirim informaciju. Meni su troskovi ulaska/izlaska najmanje 100 pipsa po ulasku odnosno izlasku. Tako da sam ja zapravo usao na 1,3520 a izasao na 1,2720. U prethodnoj poruci naveo sam samo opseg moje ciste zarade.
200 pipsa je moj trosak!Zato sto drzava "brine" o nama gradjanima i kaze da "forex nije dozvoljen jer je protivan propisima o deviznom poslovanju" (pa, izmenite propise, majmuncine. u normalnom svetu to je zakonit posao!) i zato sto "gradjani nemaju dovoljno znanja i iskustva o tome" (super, ukinite i Belex i banke i osiguranja) http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/nude_profit_i_od_7000_odsto.4.html?news_id=235693
jel se neko od vas bavi berzom u Srbiji? da kupuje akcije nekih firmi? ja sam zainteresovan da kupim negde neki udeo ako je to bolje od lokala ili stana ili nekog zemljista na tim selima, ali koliko znam na zapadu kupis neki procenat, dobijas dividendu tj tvoj udeo u profitu na kraj godine i koliko poraste vrednost same firme to se odrazi na berzi pa raste i vrednost osnovne imovine a kod nas ovde to bas i nije slucaj? cene su u dinarima gubi se vrednost kad se menja kurs, dividende retko da ima, firme se potkradaju maksimalno iznutra....ima li smisla uopste ovde ulazite u nesto tako?
jel se neko od vas bavi berzom u Srbiji? da kupuje akcije nekih firmi? ja sam zainteresovan da kupim negde neki udeo ako je to bolje od lokala ili stana ili nekog zemljista na tim selima, ali koliko znam na zapadu kupis neki procenat, dobijas dividendu tj tvoj udeo u profitu na kraj godine i koliko poraste vrednost same firme to se odrazi na berzi pa raste i vrednost osnovne imovine a kod nas ovde to bas i nije slucaj? cene su u dinarima gubi se vrednost kad se menja kurs, dividende retko da ima, firme se potkradaju maksimalno iznutra....ima li smisla uopste ovde ulazite u nesto tako?
dobro pitanje. bavio sam se berzom u kanadi, kupim od anonimca, prodam anonimcu, ko ponudi ili potrazuje.
ono sto meni nije jasno kod vas, kako to da dobijete akcije a onda posta to otkupljuje? ko je zapravo kupac?
i zasto bi posta otkupljivala akcije preduzeca a ne neko na berzi?
jel to neko anonimno akumulira akcije nacionalnih strateskih preduzeca?
kako da se niko do sad nije pitao ko kupuje te akcije koje se podale naciji?
to sto nema dividendi od profitabilnih preduzeca ti kaze da neko zeli da akcije budu jeftine. da ima dividendi, narod ih ne bi prodavao
Друже, ја сам се мало бавио купопродајом акција. Дошао сам до закључка да је то много за'ебан посао. Зарадио сам 10% на уложено, али уопште не могу рећи да, због тога, нешто пуно знам.
На нашој берзи, основни приход који очекујеш од акција јесте капитална добит, а у много мањој мери дивиденда, бар сам ја тако закључио. Оно што је много битно за саму акцију појединачног предузећа јесте првенствено да ли имаш инсајдерске информације, нарочито за акције фирми за које се очекује да ће бити продате даље (као што Салфорд намерава да прода Имлек и сл, http://www.belex.rs/trgovanje/hartija/dnevni/IMLK кликни на 180 дневно кретање акција и видећеш колико су скочиле крајем године само на вест да је дошао тренутак продаје, а онда колико супале када је Кампина одустала од Имлека).
МАДА, улагања у нека "парасистемска предузећа" која имају озбиљне тржишне позиције у производњи хране у Србији нису лоша. Ето, мисли су ми мало несређене, а то је зато што ми је такво и мишљење о могућности зараде на нашој берзи. Кажем ти, ја сам нешто и зарадио (идући коцкарском логиком куповине фирми чије су акције биле у сталном паду у претходном периоду (Тигар, Сојапротеин и Енергопројект) сматрајући да су фирме ок и да ће цена акција одскочити од дна, јер фирме генерално нису лоше (прва је Мишелинов произвођач гума, друга је стабилан извозник, трећа је тржавни мамут коме држава намешта послове). На нули сам био само у случају Сојапротеина.
Од свих улагања које си поменуо, мени то пољопривредно земљиште не делује лоше уопште. Станови ће и даље трпети пад цена јер се у претходних 10 година исцрпео број оних који су станове могли узети на кредит, платити готовином, Црногорци и сл. Сада је учешће за кредит огромно, а рата превелика посматрано на просечну плату (посматрај рату за породични стан у односу на просечну плату пута 2).
И тако... Мисли су мало збрда-здола, не замери. Има ту још приче.
http://media.dailyfx.com/illustrati...ues_To_Threaten_1.2500_body_ScreenShot007.pngevro probio podrsku od $1.26, i to slobodnim padom.
ukoliko ne cujemo neke lose vesti is SAD, sledeca stanica bi bila 1.16 iz juna prosle godine. posle toga nema bas puno jake podrske da ga drzi na putu na dole, gledajuci u chart
Najmoćniji globalni finansijski savez: Ujedinile se porodice Rockefellera i Rothschilda
http://www.gdeinvestirati.com/ostal...dinile-se-porodice-rockefellera-i-rothschilda