Tehnokratska, IT mafija - kako nazvati razbojnicku bandu koja trenutno vlada svetom?

Naravno, kada se na pretrazivacima ukuca odrednica "IT mafija", ne izadje nista, kada se ukuca "tehnokratska mafija", izadje naslov tipa "sprega lekara i farmaceutske mafije".
Izlaze nekakvi taksisti, evo sad sam probao. Znači taksisti ispadoše glavni borci protiv IT mafije. :lol:
Mada i oni su ... ne svi, ali dosta njih mutni kao Dunav.

Pa da, to kako se koristi. Sve je u tome. Običnim automobilom možeš voziti decu u obdanište, a možeš i pobiti 10 ljudi.

Ево ти пример како се користи технологија као у циљу "напретка" а заправо само желе бржи протокол слања информација како би могли што лакше да уђу у твоје податке и тиме лакше да разоктрију приватност сваког од нас, али и да контролишу наше домове и аутомобиле све у циљу сигурности. Све ове модерне и скупе аутомобиле можете веома лако хаковати а неке и до те мере да можете и да управљате с њима, па чак и да изазовоте несрећу.

Quotation-Benjamin-Franklin-He-who-would-trade-liberty-for-some-temporary-security-deserves-54-46-43.jpg

3G HSDPA+

-стримује најнормалније видео у високој резолуцији на телефону
-обавља видео позиве
-убацује видео
-отвара све модерне web странице који користе оно ђубре од Java-e због које све странице теже тону података.

И сад ја морам да користим 4G? Имам телефон из 2015 који подржава 4G никад га нисам упалио. Зашто? Зато што ми не треба. Кратко и једноставно.

То је један од примера капиталистичке мафије која људима намеће технологију не питајући се претходно да ли је уопште просечном човеку потребна 4G мрежа? Пази ово је 4G a ми данас причамо о нужности 5G па се води расправа и о 6G. Разлог? Умрежавање бежичног сваког уређеја, сваког светла, сваке кваке, сваке ролетне, сваког аутомобила и када то влада жели да може из централе да те закључа у свом дому као да си у затвору, да те убије док се возиш друмом итд. Зато се уводи 5G иако се показало да је потенцијално штетна по здравље.

Poslednja izmena:
Zaradio više od Bezosa, bogatiji od Zakerberga
Ilon Mask je prestigao po bogatstvu vlasnika Fejsbuka Marka Zakerberga i postao treća najbogatija osoba na svetu.
Ono što je još zanimljivije jeste da je Mask prestigao Džefa Bezosa po rastu bogatstva u 2020. godini. Mask je, naime, zaradio 87,8 milijardi dolara od početka ove godine, dok je Bezos u 2020. povećao bogatstvo za 87,6 milijardi, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Ја користим 3G и даље и све фино ради. :D
ја сам пропутовао недавно пар еу земаља (и упркос неком вирусу.. границе су отворене и нема провера),
свуда ми је на телефону 3г.. а и интернет фино ради... чак и када ми треба за компјутер иде преко телефона на 3г!
торенте ми скида са 1.2 мегабита!

актуелним владарима не пада им на памет да се свет врати у пређашње стање
- морамо устати иначе ће нам се намајчити миле мајке!
Mislis u komunizam??? Pa rulja je ustala upravo da rusi to predjasnje stanje:deda: Cim je dobila malo slobode da moze da rusi sistem svojski ju je iskoristila.

ја сам пропутовао недавно пар еу земаља (и упркос неком вирусу.. границе су отворене и нема провера),
свуда ми је на телефону 3г.. а и интернет фино ради... чак и када ми треба за компјутер иде преко телефона на 3г!
торенте ми скида са 1.2 мегабита!
Šta je sad i 4G problem?
Uzgred - srećan ti rođendan. :D

Šta je sad i 4G problem?
Uzgred - srećan ti rođendan. :D
хвала!
минорни проблем са 4г је што у принципу не треба...
ако ми/нам нешто не треба треба се запитати што нам га гурају? а сигурно има нешто скривено што нам га гурају.

телефон је реално добра ствар (преношење гласа до друге особе), у ту сврху и фиксни је добар. седнеш лепо у топлој соби на столицу/фотељу испричаш се са другом/другарицом пола сата и све ок.
ниски напон у жицама не шкоди скоро никоме.
успут, нема одвлачења пажње вестима, соц мрежама...

...
а данас имаш мобилни који је 2% телефон а 98% све остало!
тако да заправо ти ћеш 98% радити неке друге глупости а не причати са најмилијима...што је и био циљ - да се раја дебилизује.

.. човекова потреба јесте да разговара са другим и да размењује идеје,
а ти са данашњим "телефонима" си заправо блокиран да разговараш с другима!

Poslednja izmena:

Back