Tehnički duplo skuplji , a ne prođe ga 8 od 10 auta! Pada se zbog boje sedišta i tečnosti za staklo!

IMG-2b30c92b3dbede6ecf3b040683cf8298-V.jpg

Jel mora panorama ili šiber da radi za tehnički pregled?
Мора све да ради, што је фабрика уградила, и наравно да буде све на броју.

Ако нешто ипак не ваља, а налази се у фабричком опсегу услова, онда је фабрика крива. Приватни радови - приватна и одговорност.

Од 1. јануара порез на возила по годишту уместо по кубикажи
Звучи занимљиво, али немамо појма како ће бити у пракси. Не знамо никакве детаље, колико ће кога коштати - да ли ће границе бити нпр. 1-5 година, па 6-10, 11-20.... или нешто слично.
И поготово колика ће бити разлика, 1 према 2-3-4-5... Боље је да су то све барем оквирно представили него овако "биће".

Звучи занимљиво, али немамо појма како ће бити у пракси. Не знамо никакве детаље, колико ће кога коштати - да ли ће границе бити нпр. 1-5 година, па 6-10, 11-20.... или нешто слично.
И поготово колика ће бити разлика, 1 према 2-3-4-5... Боље је да су то све барем оквирно представили него овако "биће".
U praksi kontam da nece da seku granu na kojoj sede pa ce biti skuplje!

Ja ocekujem da cu za vozilo od 31 godinu da placam jeftinije! A moguce da ce da bude skuplje!

U praksi kontam da nece da seku granu na kojoj sede pa ce biti skuplje!

Ja ocekujem da cu za vozilo od 31 godinu da placam jeftinije! A moguce da ce da bude skuplje!
Ја не знам шта да очекујем, али ето могу да претпоставим да неће бити великих промена, не очекујем више од 20% горе доле у односу на садашње стање.
Биће можда знатније појефтињење (нпр 30%) само онима који имају баш велику кубикажу (али малу снагу) са старијим аутом, мада не баш олдтајмером.

Треба обрачунати и фактор снаге, нпр пола утицаја годишта и пола утицаја снаге. По мени би то било сасвим поштено. Фабричка снага је доступан податак.

Ја не знам шта да очекујем, али ето могу да претпоставим да неће бити великих промена, не очекујем више од 20% горе доле у односу на садашње стање.
Биће можда знатније појефтињење (нпр 30%) само онима који имају баш велику кубикажу (али малу снагу) са старијим аутом, мада не баш олдтајмером.

Треба обрачунати и фактор снаге, нпр пола утицаја годишта и пола утицаја снаге. По мени би то било сасвим поштено. Фабричка снага је доступан податак.
Pa snaga bi trebala i da bude validan podatak i po tome da se i obracunava osiguranje itd.

Годиште уместо кубикаже.

Снага је само наш предлог, за регистрацију тј. износ осигурања.

Еко стандард - исто што и годиште. Неће сви одједном да пређу на нови стандард (еуро икс), али се то ипак дешава за укупно не више од 2-3 године. Да не правимо сложеније ако не мора.

Већ одавно постоји систем награде и казне ако се (не)мирно вози. Пре пар година су увидели да треба да повећају награде.

Back