TED Talks

gost 243178

Veoma poznat
Poruka
12.084
Ted Talks

Da li gledate/slušate ove razgovore?

"Ovi govori pokrivaju širok spektar tema i njihov cilj je da informišu, inspirišu, pokrenu debate ili prosto zabave. Mnoge poznate ličnosti učestvovale su u Ted Talksu, među kojima su i Stiven Hoking i Stiv Džobs. Većina traje oko 15 minuta i sigurno ćete čuti barem nešto što će vam biti od koristi."
(Ako želite srpske titlove, ne zaboravite da namestite filter za srpski jezik, a može da se filtrira i po temama, naravno)

Moram priznati da ja nisam gledala ni Hokinga ni Džobsa, ali gledam, tj. slušam razne govornike, i ponekad je stvarno zabavno.
Ima ljudi iz raznih struka... Meni je za sada bio najzabavniji Šugata Mitra, stručnjak za obrazovanje dece...

https://www.ted.com/talks?language=sr

Ne volim da gledam razgovore. Uočio sam da pojedinci svesno neke stvari prešućuju, neki čak i lažu, da bi dokazali svoje "teorije".
Više volim da razgovaram s društvom o svemu, prsa o prsa, pa kom opanci, kom obojci. :mrgreen:

Ne volim da gledam razgovore. Uočio sam da pojedinci svesno neke stvari prešućuju, neki čak i lažu, da bi dokazali svoje "teorije".
Više volim da razgovaram s društvom o svemu, prsa o prsa, pa kom opanci, kom obojci. :mrgreen:

Mda, ali ipak u društvu nemaš arapsku poslovnu ženu, da ti da par saveta - a na TEDU imaš, i mnogo je zabavna :lol:

(Ne shvatam ja njih preterano ozbiljno - iako ima i ozbiljnih stručnjaka - nego mi je zabavno, a pošto je format 15 minuta, taman za jednu finu pauzicu.)

Sad sam pogledala: Тони Мек (Toni Mac): Закони које сексуални радници заиста желе
Meni je zanimljivo. (Žele dekriminalizaciju. Objašnjava četiri postojeća modela, i zašto ne valjaju)

*Naravno da je tanko, pa pričaju najviše 15 minuta, to je 1/3 školskog časa :) Koga interesuje materija, treba da pročita knjigu, ili, još bolje, da studira...
Ali ja odoh inspirisana u krevet: školstvo u Indiji, prostitucija na celoj planeti, biznis u arapskom svetu :lol:

Back