Te drage zene...

• Začetnik teme Začetnik teme matz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bas ste pokrenuli lepu temu, hvala na tome.
Moja baba je bila jedina koju sam poznavala (od svih cetvoro). Ne samo da sam je poznavala nego je ona za mene bila stvarno majka, jer mi prava majka radila od jutra do mraka da bi smo mogle da prezivimo. Naravno, jer je otac otisao u nepoznatom pravcu. Moja baba, stara crnogorka, je prezivela sve jade koje je mogao rat da donese, a odneo joj je muza i petnaestogodisnjeg sina.
Odgajala je sama cetvoro dece i kasnije i unucad. Mog brata od ujaka (njenog prvog unuka) je odvela majka preko noci za Nemacku, kad mu je bilo 3 godine a nasa baba je svaki dan ljubila njegov otisak ruke na nasoj terasi. Moja majka je mene odvela isto tako na brzinu, kad mi je bilo 6 godina (jer se udala negde daleko, da nam olaksa zivot).
Zadnje sto mi rekla, bilo je " nikad te vise necu vidjeti.." a tako je i bilo.Kad mi je receno da je umrla, imala sam 7 godina, za mene se srusio svet.Ona je u mislima uvek pored mene.

Tacno je da se ima neki poseban odnos sa maminim mamama. Gledala sam neku emisiju o obicajima u Albaniji i svidela mi se jedna stvar, oni prave porodicna stabla "po krvi" i "po mleku" tj vazna im je i zenska linija kada se prica o poreklu.

Back