Tatu uspavalo dete :)

Моју децу нико никад није успављивао.:confused: Цмоким их за лаку ноћ, угасим светло, изађем из собе - и џоњажа! ;)

...ni moju....;)

Tako i moja mama kaže za nas...
Stavi u krevetac, ljub, ugasi svetlo, i spavanjac...

Danas gledam devera i njegovu ženu, ebote uspavljuju dete od godinu ipo dana na rukama...:eek:

...nikad mi nije bilo jasno to uspavljivanje, šta se ustvari tad radi..evo ja ni sad
ne znam....:eek:...kad vidim da neko ljulja malu bebu da je "uspava" naježim se
odmah mi padne na pamet...kako se jadnoj vrti u glavi od toliko ljuljanja...šta tu
ima dobro....:dontunderstand:

...mada znam neke ljude, koji to koriste kao izgovor, kako bi se izvukli od nekih
poslova....legli pored deteta...pa zar dete na spava u svom krevetu ili krevetcu..šta
god...meni je skroz bzvz...kad neko veliki legne u dečiji krevet, ne zato što je mali
već što to niti je zdravo...niti je potrebno stvarati takve navike...teško je to posle
dovesti u normalu...:think:

Kad se moj sin rodio, na srecu, nisam u krugu od 2000 km imala nijednog rodjaka, posebno ne zenskog, tako da nijeimao ko da me usmerava sta se sa bebom radi, a sta ne. Ceh se, doduse, plati, time sto nema ni pomoci, ali to je jako maleni ceh u poredjenju sa odsustvom saveta raznih generacija, koje vas, svaka sa svog stanovista, ubedjuju da nemat pojma i da se to radi drugacije "ako zelis da imas normalno dete" :rtfm:

Moj lekar je bio divan stari cika koji je rekao da ne postoje generalna pravila ponasanja prema detetu, jer je svaka porodica drugacija i svaka treba za sebe da odredi sta je njoj ok, a sta se ne uklapa nikako.

Ja sa, u periodu do cetiri godine, ispricala sinu toliko prica (neke su, razume se, bile promasene, ali nisam ja Hans Kristijan Andersen), tokom kojih sam cesto zadremala sedeci pored njega i onda prosto sedela i gledala kako mirno spava, osecajuci se presrecno :):heart:

Моју децу нико никад није успављивао.:confused: Цмоким их за лаку ноћ, угасим светло, изађем из собе - и џоњажа! ;)
Pa i moja su tako spavala kad sam ja kuci :hahaha:
Ali su sve naokolo drndale.Pogotovu tatu koji je pokusavao da imitira mene.
Bio je slab autoritet.Stavi dete popodne da spava ali legne i on ne sacekavsi da se dete uspava.Nego se uspava pre deteta a one lepo sacekaju da tata ode u carstvo snova i zivela sloboda:zurka:

juhu
i ovde ce da bude super
samo kad se provali da su ovde tri grupe jako suprotsravljene: MNE diskriminatorska (sto ne razgovara, samo kupuje ruzne cipele), oni koji uspavljuju i oni koji ne uspavljuju
jedva cekam nastavak

Pa i moja su tako spavala kad sam ja kuci :hahaha:
Ali su sve naokolo drndale.Pogotovu tatu koji je pokusavao da imitira mene.
Bio je slab autoritet.Stavi dete popodne da spava ali legne i on ne sacekavsi da se dete uspava.Nego se uspava pre deteta a one lepo sacekaju da tata ode u carstvo snova i zivela sloboda:zurka:

Tako moj stric jednom moju sestru uspavljivao kad je bila mala...i on zaspao...a ova ustala i uzela od usisivaca onaj nastavak i raspalila ga po glavi :hahaha:
To i dan danas stalno prica posle 30-ak godina.

juhu
i ovde ce da bude super
samo kad se provali da su ovde tri grupe jako suprotsravljene: MNE diskriminatorska (sto ne razgovara, samo kupuje ruzne cipele), oni koji uspavljuju i oni koji ne uspavljuju
jedva cekam nastavak

:) Mislim da ovde rata nece biti.
Jer svako pise sta konkretno radi, a radi to zato sto mu tako odgovara, a odgovara mu jer je drugaciji od drugih, kao uostalom i svaka porodica. Pre ce biti saljiva i tolerantna prica.

Moj muz obavezno zaspi. Ali desi se to i meni. Krenem da zevam vec tokom citanja prica. Mi cesto idemo sa nasom cerkom u krevet iako je ona vec velika ( 6 godina ). Ja se sve rukovodim sa onim da cemo joj uskoro biti leva smetala. Pa da iskoristimo dok mozemo. Ponekad se naljutim kad me zove i kuka da idem sa njom u krevet `makar malo da se pomazimo` a ceka me npr. milion poslova. Onda me mm smiri i kaze mi da sve to nece jos dugo trajati i da cemo zaliti za tim vremenima.

moj sin je bio kolicna beba, napade je imao bas nocu, i tako jedna noc za drugom mi roditelji neispavani i zivcani primetimo da je dete naslo polozaj na mojim grudima i da spava....
bezobrazni i retardi kakvi jesmo sklopimo oci i mi tih pola sata, verovatno egoizam .....
druga noc slicna i tako jedna po jedna dete se naviklo da spava sa nama, probavali svasta da ga vratimo u krevetic ali retardi ostaju retardi pa tako nizali neuspehe....
jedan od primera kao objasnjenje za ove sto se zgrazavaju i cude od kud dete sa roditeljima u krevetu...

OT
zaspivao i muz a i ja sa sinom do neke trece godine, kasnije smo ga navikli na njegov krevet pa sam ide ali uz proveravanje svih mogucih coskova...sa cerkom vec nema tih problema jer se sama uspavljuje....

Back