Tastatura mi ne radi na Linux OS

Radoznali

Početnik
Poruka
14
Postovani,
zamenio sa m ps/2 tastaturu koja je radila i na Windowsima i na Linux-u, kako live, tako i instalirane.
Uzeo sam novu USB MS-KB-01 tastaturu, koja u pocetku dok nisam podesio u BIOS-u USB keyboard support na Enable, nije uopste funkcionisala ni u Windoiws XP ni u 7.
Sad to radi. ali nece na Linukx-u, ni live CD, ali ne mogu ni da instaliram.
Molim vas, ako neko nesto zna da me uputi na problem!!! Hvala

Prvo postovani iznad, tekst se ne instalira. Hvala na razumevanju.
Drugo postovani postavljacu teme koja linux distribucija je u pitanju? Kada kazete linux to je neodredjeno, molim vas budite precizniji. Ako pak ne znate koja je linux distribucija u pitanju, onda vam predlazem da zaboravite na linux i nastavite da koristite win.

E, pa ovako, do sada sam koristio jedno desetak Linux distribucija sa live CD-a, od Knopixa vise verzija, LS-OS , Ubuntu, Mint, Zorin, Kubuntu, Lubuntu, od toga sm imao na HDD-u bar 4-5 instaliranih.
Jeste Windows dobar, ali je i Linux zanimljiv, i pre svega besplatan i siguran!!!

Nisam promenio tastaturu. stavio sam adapter ps/2 na USB MANHATTAN
567fd9e5542d7b542cb74d90ea1bae32.jpg

Prvo postovani iznad, tekst se ne instalira. Hvala na razumevanju.
Drugo postovani postavljacu teme koja linux distribucija je u pitanju? Kada kazete linux to je neodredjeno, molim vas budite precizniji. Ako pak ne znate koja je linux distribucija u pitanju, onda vam predlazem da zaboravite na linux i nastavite da koristite win.

mislio sam na tekst koji kucaš u terminal, da se najprostije moguće izrazim :)

Back