Tasta bukvalista i zet zezator

missim moja baba je skroz u tom fazonu, al kontam ipak ona je latino baba a njima je u prirodi da budu sujetni i dramaticni, al koji moj se nasem narodu desilo pójma nemam, kontala sam da imamo vise humora, volimo crnjake i tako to...ok mozda je on preterao, znajuci da se radi o babi bez trunke humora verovatno je trebalo da cuti trepce i jede rucak i ceka da dodje trenutak odlaska kuci, al opet i baba je prava alfa dominantna zenka kuce ybt i jos ona kenya tu nesto cerki i truje joj zivac...znaci, koja spanska serija.

Cini mi se na osnovu ovog primera da je ovde situacija kao u mnogim porodicama gde je tasta dominantna licnost u odnosu na cerku. Kao da o svemu odlucuju zet i tasta dok autorka teme nije bitna. Majka ima pravo da uradi sa svojom imovinom sta god hoce, ali ako je ostavi cerki, nema pravo da postavlja uslove kome
(btw, mozda ce cerka dobiti ili usvojiti decu, ili se razvesti ili se udati za nekog drugog, ali to ne bi smelo da utice na majcino odlucivanje)

Meni bi bilo jako neprijatno da cujem od svog muza da prica o tome da ce me nadziveti i sta ce biti posle toga, zato sto tako ne razgovaraju ljudi koji se vole i postuju cak ni u sali.

Autorku teme ocigledno ni majka ni muz ne smatraju ravnopravnom licnoscu, pa mozda ne bi bilo lose da malo razmisli zasto je to tako i da pocne da svojim stavom nametne drugaciji odnos.

Pa ovo bi bila suština.

Doduše, ja u uvodnom postu nisam primetila da se spominje lišavanje ćerke nasledstva.Verovatno se to odnosi na neke druge postove, ne autorkine.

Ne bih rekla da je smešno, jadno ili kako već... Nije "kao u španskoj seriji", svaki komentator je dao mišljenje na osnovu svog znanja i iskustva, dakle sa svoje tačke gledišta - svoje mišljenje o predmetu teme u principu.

Zaista, samo od autorke zavisi kako će reagovati - da li će i majci i mužu jasno dati do znanja do koje mere je njihovo ponašanje prihvatljivo za nju. Predpostavljam da je to i povod otvaranja teme - da sazna nezavisna mišljenja, prosto da proveri sebe koliko je objektivna.

Moja majka se jako naljutila na mog muza zbog sale koju je napravio...on je tip koji voli da se zeza ali izgleda ne zna u kojoj meri pa je ovog puta uvredio moju majku koja isto tako ne zna za salu i ne ume da odgovori u istom stilu...rekao joj je da se nameracio na stan koji ja treba da nasledim i da ce me nadziveti pa onda taj stan ostaviti svojoj deci... to je bilo jako podlo sa njegove strane i nekako sam uspela cinilo mi se da sve okrenem na salu da se ne bi posvadjali...naravno da sam ga iskritikovala zbog tog ponasanja iako je njemu to bilo smesno sto se kao ona primila a ona sad ni posle mesec dana od toga nije manje besna...rekla mi je da ne zeli vise da joj udje u kucu a ja sam izmedju dva tabora...pokusavam da smirim situaciju iako znam da je u celoj prici on kriv vise a sve me to jako razdire..Nju ne mogu da ubedim da se smiri i zaboravi to a on isto kaze da ne moze da veruje da ona ne zna za salu..i tako unedogled...:worth:

sve,sve ali..vidis u svakoj sali ima zrno istine..ako se sprda na tu temu znaci da je makar malko razmislio o svemu tome..ko ce da otegne papke prvi i ko ce imati koristi od svga toga.Ja bi njega lepo poslala u mesto rodjenja,ali ne zbog majke,nego zbog sale..i razmislila bih zbog cega je takva osoba sa mnom..definitivno se ti osiguraj sudski i kako god mozes..ljubav bude dok se ne oladi guzzica..

sve,sve ali..vidis u svakoj sali ima zrno istine..ako se sprda na tu temu znaci da je makar malko razmislio o svemu tome..ko ce da otegne papke prvi i ko ce imati koristi od svga toga.Ja bi njega lepo poslala u mesto rodjenja,ali ne zbog majke,nego zbog sale..i razmislila bih zbog cega je takva osoba sa mnom..definitivno se ti osiguraj sudski i kako god mozes..ljubav bude dok se ne oladi guzzica..
:klap:

Back