Tasta bukvalista i zet zezator

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Moja majka se jako naljutila na mog muza zbog sale koju je napravio...on je tip koji voli da se zeza ali izgleda ne zna u kojoj meri pa je ovog puta uvredio moju majku koja isto tako ne zna za salu i ne ume da odgovori u istom stilu...rekao joj je da se nameracio na stan koji ja treba da nasledim i da ce me nadziveti pa onda taj stan ostaviti svojoj deci... to je bilo jako podlo sa njegove strane i nekako sam uspela cinilo mi se da sve okrenem na salu da se ne bi posvadjali...naravno da sam ga iskritikovala zbog tog ponasanja iako je njemu to bilo smesno sto se kao ona primila a ona sad ni posle mesec dana od toga nije manje besna...rekla mi je da ne zeli vise da joj udje u kucu a ja sam izmedju dva tabora...pokusavam da smirim situaciju iako znam da je u celoj prici on kriv vise a sve me to jako razdire..Nju ne mogu da ubedim da se smiri i zaboravi to a on isto kaze da ne moze da veruje da ona ne zna za salu..i tako unedogled...:worth:

Moja majka se jako naljutila na mog muza zbog sale koju je napravio...on je tip koji voli da se zeza ali izgleda ne zna u kojoj meri pa je ovog puta uvredio moju majku koja isto tako ne zna za salu i ne ume da odgovori u istom stilu...rekao joj je da se nameracio na stan koji ja treba da nasledim i da ce me nadziveti pa onda taj stan ostaviti svojoj deci... to je bilo jako podlo sa njegove strane i nekako sam uspela cinilo mi se da sve okrenem na salu da se ne bi posvadjali...naravno da sam ga iskritikovala zbog tog ponasanja iako je njemu to bilo smesno sto se kao ona primila a ona sad ni posle mesec dana od toga nije manje besna...rekla mi je da ne zeli vise da joj udje u kucu a ja sam izmedju dva tabora...pokusavam da smirim situaciju iako znam da je u celoj prici on kriv vise a sve me to jako razdire..Nju ne mogu da ubedim da se smiri i zaboravi to a on isto kaze da ne moze da veruje da ona ne zna za salu..i tako unedogled...:worth:

bem mu mater, takve stvari i nisu za šalu
mislim da bih se i ja naljutila
sem toga, ako vidiš da neko ne zna šalu, jednostavno se ne šali sa njim...

A deca su njegova iz prethodnog braka, nisu zajednicka?
ma deca su njegova...super su sa mnom i jos su klinci oni pojma nemaju ni o cemu niti njih treba da mesam...on je tip koji preteruje kad je u pitanju zezanje...ja bi znala kako da mu spustim da pocrveni...i kad pretera ja umem da mu zapusim usta...gde ce ona kad je teska i samoj sebi...al sta eto sta...da poslusam majku i ostavim ga?...ionako ne zivimo nas dve zajedno...bila bi sama a ona svemu nadje manu...:(

ma deca su njegova...super su sa mnom i jos su klinci oni pojma nemaju ni o cemu niti njih treba da mesam...on je tip koji preteruje kad je u pitanju zezanje...ja bi znala kako da mu spustim da pocrveni...i kad pretera ja umem da mu zapusim usta...gde ce ona kad je teska i samoj sebi...al sta eto sta...da poslusam majku i ostavim ga?...ionako ne zivimo nas dve zajedno...bila bi sama a ona svemu nadje manu...:(
ne moraš odlaziti u drugu krajnost sad i ZBOG MAJKE napustiti muža
ti valjda znaš dal ti je lepo sa njim ili ne
ko te terada biraš između majke i muža

Iskreno, i nije neka šala.... Možda bi on (ako ima i žensko dete), mogao da se stavi u ulogu roditelja koji to sluša...pa da vidi je li mu isto smešno... A majka je preterala u ljutnji iza koje verovatno stoji briga za tebe i zbog tebe. Dogovori se sa majkom da taj stan odn. ugovor ima neku klauzulu kojom neće on naslediti posle tebe, već neko od rodbine koga ona izabere. I eto...Oni nek nastave da se gledaju preko nišana, ti tu ništa ne možeš, ali bar je mami srce na mestu...a priznaćeš i tebi...možda grešim, polazim od sebe..ne bi mi bilo milo da me crvić sumnje izjeda. Razgovarala sam pre izvesnog vremena sa jednom advokaticom oko nekog porodicnog slučaja deobe imovine, i rekla mi je da žene u braku treba da čuvaju i račune od hleba kad ga kupe, takve muke imaju posle smrti muža(ako nemaju zajedničku decu) da im dođe iz kože da iskoče. Recimo, kad nemate zajedničku decu, a ne možeš da dokažeš da si ti dala pola novca za stan, pola stana deliš sa njegovim rođacima.
Kad sve ovo znaš, nije ti smešna priča oko imovine. A posebno kad nam je iskustvo pokazalo da se najžešći sukobi vazda vode oko toga.

Iskreno, i nije neka šala.... Možda bi on (ako ima i žensko dete), mogao da se stavi u ulogu roditelja koji to sluša...pa da vidi je li mu isto smešno... A majka je preterala u ljutnji iza koje verovatno stoji briga za tebe i zbog tebe. Dogovori se sa majkom da taj stan odn. ugovor ima neku klauzulu kojom neće on naslediti posle tebe, već neko od rodbine koga ona izabere. I eto...Oni nek nastave da se gledaju preko nišana, ti tu ništa ne možeš, ali bar je mami srce na mestu...a priznaćeš i tebi...možda grešim, polazim od sebe..ne bi mi bilo milo da me crvić sumnje izjeda. Razgovarala sam pre izvesnog vremena sa jednom advokaticom oko nekog porodicnog slučaja deobe imovine, i rekla mi je da žene u braku treba da čuvaju i račune od hleba kad ga kupe, takve muke imaju posle smrti muža(ako nemaju zajedničku decu) da im dođe iz kože da iskoče. Recimo, kad nemate zajedničku decu, a ne možeš da dokažeš da si ti dala pola novca za stan, pola stana deliš sa njegovim rođacima.
Kad sve ovo znaš, nije ti smešna priča oko imovine. A posebno kad nam je iskustvo pokazalo da se najžešći sukobi vazda vode oko toga.
Hvala ti potpuno je tacno ovo sto si napisala...ja o tome nisam imala dosad potrebu da razmisljam...imam sestru nas dve smo slozne po pitanju toga sta cemo deliti i muzeve u to ne mesamo...ovaj razgovor ne znam ni zasto je pokrenut bzvz kad sam rekla da stan treba da se komplet renovira...mama je u njemu i zivi kako zivi ne da nista da joj se dira..onda je pocelo...aha pa sto da ti ne okrecimo stan i sl...znam da ce tema oko toga sta je cije doci na red al sad je sve eto provuceno kao sala..moj muz je cinio za moju porodicu vise nego za svoju...a i meni kupuje daje ne oskudevam ni u cemu..osim sto licno kao i svaki par znamo da se posvadjamo da grmi i da seva...ne bih da familiju mesam u to a to sto ga ona ne prihvata sta cu, gledacu da se sto manje u zivotu srecu...

A mozda da joj se izvini i objasni da se salio.. Mada mislim da ni meni ne bi prijao taj tip sale ..znas onu staru u svakoj sali pola istine..
Nije se bas sa svime saliti ipak je to ozbiljna stvar, a kao roditelj sigurno znas koliko smo svi osetljivi na decu..

Takve su majke, još kad dođu u neke godine... Meni su i muž i majka temperamentni, i kad dođe do konfrontacije, zaboravi se odmah ko je koliko do sad za koga bio dobar. I to koliko je on radio za moje, i to koliko su moji radili za nas. Jednom je mlađa ćerka imitirala stariju, skočila sa kreveta i povredila se(a moj muž je starijoj 5 puta rekao da to ne radi). Onda je on onako uplašen i besan krenuo da udari stariju, a moja mama je stala između njih. Kad je tu krenula svađa, ajme majko... Mama je vikala da on tako lud nema osećaj i može da povredi dete, da je ona mala i da nije kriva, da se smiri pa da onda rešava problem, on je vikao da ona nema prava da stane između njega i njegovog deteta: Oboje u pravu, a oboje ludi, viču, objašnjavaju se, a ja grlim ćerke i plačem. Onda je mama uzela stvari i rekla da više nikad neće doći, kad je izašla on je zvao da se vrati, da razgovaraju. Seli su i porazgovarali...polako se i to sredilo... Tako će i kod tebe. Mislim da on treba da joj kaže da se šalio, ipak je on mlađi..A ona ako ne primi izvinjenje, šta ćeš, njen izbor.

pa nije ona njemu drugarica da se tako zeza sa njom, valjda ima neko osnovno vaspitanje i zna pod cijim je krovom i sa kim razgovara. presao je meru pristojnosti i ako je tvrdoglav, nece to da prizna i izvini se, zena je sasvim u pravu. ni ja ne bih htela razmazeno i nevaspitano derle da slusam dok se "sali" na takav nacin.

Zaista jeste malo preterana sala. Tvoja majka me podseca na mog muza, on je od onih koji ne znaju za salu ,verovatno bi slicno ili jos gore odreagovao da mu to sutra nas zet kaze. Ali, mislim da situacija nije tako kriticna, treba da popricas i sa njim i sa njom. Objasnis joj da ono sto je rekao nije na mestu, da se vi tako salite kod kuce,a on nema mere i da si ga izgrdila. A njemu napomeni da da slicne stvari vise ne radi. Verovatno njoj podsvesno smeta sto on ima decu i negde u glavi ima tu opciju da bi te nekako mogao iskoristiti, pa je ovo bila samo kap koja je prelila casu. Mislim da o razvodu(iz ovog razloga) ne treba da mislis. Prosto, nisu na istoj talasnoj duzini, pa se ne razumeju, nesporazum i nista vise. Imala sam ja takve situacije, rekoh vec, sa mojim muzem. Moj brat,koji je saljvdzija veliki, lupi nesto, ali samo da bi zapoceo zezanje, a ovaj se naljuti i nece da prica sa njim ili mu svasta kaze. Naravno, nikad mi nije palo napamet da ne pricam sa bratom zbog toga ili da se svadjam sa muzem. Objasnila sam im. Jednom da se ne sali sa nekim stvarima, a drugom ako vec nece da se sali, da bar nekada prihvati salu.

Uvek je najteze onome ko je u sredini!!! A nicim nije zasluzio tu poziciju.
Neka muz pokusa da se izvini i objasni da je malo preterao i da je sve bilo samo sala, koja je grubo zazvucala. Nisam sigurna da ce mama da zaboravi, ali mozda se bar malo ublazi situacija.
Ja cu samo da kazem da moja mama ima 3 zeta i zamislite da tera mak na konac, to bi bilo strasno. Zetovi su joj ok, ali i ona sa njima. :)
To oko imovine - kad je moj muz sa sestrom trebao da resava nasledstvo, ja sam se potpuno ogradila, uz napomenu da on ne sme ni da zucne kad bude dosao dan da ja to isto resavam sa svojim sestrama.

Kakva nadrk tašta, ko iz vica.Pogledajte prilog 210945

Sve bi to bilo šaljivo da g - đi mami nije, nekom greškom, dostavljen predračun za renoviranje kupatila od majstora koje je muž angažovao !!! :lol:

Ахаха, рекао човек шта мисли. Нек мене баба узме за консултанта да је саветујем како да одговори.
Нек му каже: сине, зете, драги господине, можеш само да ми пушиш постхумно ако оставим тестамент. И ти ова коза која се за тебе удала :lol:

Ахаха, рекао човек шта мисли. Нек мене баба узме за консултанта да је саветујем како да одговори.
Нек му каже: сине, зете, драги господине, можеш само да ми пушиш постхумно ако оставим тестамент. И ти ова коза која се за тебе удала :lol:

Pa da znas da si u pravu :)

Cudan nacin da se sali sa tastom.

Baba..sine..brate..nemoj da te zakopamo pre vremena iza kuce potpisuj testament:mrgreen:

...to nisu situacije na koje se pravi zahebancija...ona je tvoja majka i njoj to nikako ne moze da bude sala....a oni i da se najbolje slazu nisu drugari i sta on ima sa njom
da se sali na taj i takav nacin.....svako mora da zna dokle moze da ide, i gde je granica sale i zezanja, a gde pocinje ozbiljno....i toga treba da se drzi, onda nikakvih problema
nema....

...da li bi njemu bilo ok da je tvoja majka rekla, zete kad ti umres moja cerka ce tvoju decu da posalje u dom i da uziva u tvom stanu i tvojoj penziji.....???? ajde evo pitaj ga
pa ces cuti sigurno da bi mu kaaaooooo bilo smesno sad posle ovoga ali pre ne bi sigurno, pa svi smo mi ljudi osetljivi i ranjivi kad je nesto nase u pitanju, a prvenstveno deca...

Па добро, црни хумор нешто ни ја не миришем. ЈА сам био мртав озбиљан кад сам горе написао савет за баку.
Не да зет не би писнуо, него би баби све руке целивао да му је одбрусила, од тада до вечности лол...
Сиротица бака је била затечена.

Back