tasovi vage

dragonfromdarkness:
Aphroditi:
Medjutim, i dalje me muci pomisao, a sta ako slucajno, jednom negde upoznam nekog ko ce zaista biti toliko bolji od njega, toliko pravi za mene, i zaljubim se u njega, a jos uvek volim ovog?! Glupo, ha......

Ma, nije glupo. Al bi bilo PEDERSKI sa tvoje strane.
:lol: :lol: :lol:

tacnije nehriscanski...ali opet moyda je ok tako malo shvrljati covek se obogati...znate koliko su neki ljudi idioti a nikad nisu varali

Neva:
Na srpskom je - vagati!
Na ruskom je- взвешивать!
Dobro, znam da je 'vagati', ali...
Kako onda ide ta promena:
ja vagam
ti vagaš
ona/ona/ono vagaju?

mi vagamo
vi vagate
oni vagaju?

Ili:
ja važem
ti važeš
on/ona/ono važu

mi važemo
vi važete
oni važu :P
Ma, lupate, to 'ž' dolazi umesto 'g' kao, kao... :? ... neka promena, za koju sam zaboravila kako se zove :oops:
valjda palatalizacija - kgh u čžš :? :?: ili u czs :oops:
Nemam pojma, 'ajde Hellen, javi se molim te :) da rešiš moje neznanje :oops: :?

mackica ns:
ebo~korisnichko~ime:
ne "vazzem"

vishe vagam...

Hellen, help :idea:
Jel' se kaže - 'vagam' ili 'važem'?

vazhegam

pa manje se kreshite pa cete znati koga "volite" a koga ne, ovako trpis sva moguca sra.nja da bi dobio pi.cku

a sto ne snimis tog lika i podmetnes joj snimak u tasnu..pred letovanje

mada i ja ogovaram moje drugove sta cu kad su idioti. ok i drugarice. koje nemam

odo ja sad da izdr.kam

nego kako ste svi to imali neke neverovatne LJUBAVI mislim kako je to mene yaobislo.koji vi to talenat imate.....
ebo vas vrtic...izgleda da je u tome trik

valjda se na inf. osnovu dodaju nastavci e sad koji

vaga-ti, vaga je osnova

mozda moze i vazhem, vagaem, vagem, vazem.. secam se da je pravilno i "vozachem" i "vozachOM"

eto nisam ebala pa mroam da se istichenm

Cekaj stani pazi vidi evo gledaj..

Ako je od vagati - vagam, onda bi bilo od lagati - lagam :D , tako da ja mislim da je ispravno vazem.
I prelaz k, g, h u č, ž, š je palatalizacija I, a k, g, h u c, z, s je sibilarizacija iliti palatalizacija II.

Inace mi je tesko da sukobim razum i emocije.

Ljudi, toliko ste me sludili i u recniku stoji da mogu obe varijante- vagam/ vazem! Dakle, ako ovca laze, rog ne laze!
Hajde da koristimo rec " meriti " ! Ko ne zna-
1. merim
2. meris
3. meri

1. merimo
2. merite
3. meredu!!!! :D

Hmm, ajde da probam i ja. Pravopis srpskoga jezika kaze sledece:
vagati, vagam ili vazem /znaci postoji u ova dva oblika/
i trebalo da bi da promena izgleda ovako:
vagam vagamo
vagas vagate
vaga vagaju

ili:
vazem vazemo
vazes vazete
vaze vazu

Zakljucak: I mackica je bila u pravu i mi ostali. :D

Nisam sve procitala i ne znam da li je neko ovo mozda rekao
ali
Ako TI svom drustvu "zadajes" takve teme (glupa je al' mi je dobro popusila) onda si ne samo balavac vec i toliko nesiguran u sebe (i u svoju ljubav) da je to strasno.
Mislim ako ti svoju djevojku predstavis kao divnu, krasnu, bajnu, pa sve i da drustvo misli da ona nije takva, nece se usuditi reci, znajuci koliko je ti postujes.

E ovo je van svake pameti, lik se 'prodaje' za veceru...
"Put do muskog srca vodi preko njegovog stomaka."
Pa sad nek` neko kaze da to nije tacno.

Mislim da ne vagas samo ljubav prema 'prvoj cetvorci'- mama,tata, baka, deka. E sad, ako su ti bas zapali neki 'ne-daj-boze'...ali ni tada ih ne vagas, prihvatas ih onakve kakvi su, svestan da nista ne mozes promeniti po tom pitanju. Dok sve ostale 'promenjive kategorije' itekako stavljamo na tas. Jer covek, proklet kakav i jeste, uvek zeli vise. Srecom, ima taj 'mehanizam' u glavi pa je svestan da nekad treba da se zadovolji postojecim, koje je u nekim slucajevima bogom dano, al` kad trazis onda i najmanja mana bode oci.

:roll: duboko sam se zamislila nad ovom temom...
dosla do zakljucka da su "neki" vrlo vagali kad sam ja u pitanju...jer dobro kuvam,a tek sto... :lol: :lol: :lol: salim se :oops: ,nego,ozbiljno:volele me mame,njegovi drugovi,kad me upozna s nekim i isprica jos ko sam i sta sam-kazu mu:blago tebi...ma,da...mora da je bilo tasova i to... :(
a ja budala uvek se zaljubljujem il' volem tu celinu...koja niti ce biti super tata/muz,niti je tarzan u horizontali,niti me mazi i pazi...ali me cini sretnom,glupavo-sretnom :x ...
da,a onda bude kako cvele kaze 8)

peach:
dosla do zakljucka da su "neki" vrlo vagali kad sam ja u pitanju...jer dobro kuvam,a tek sto... :lol: :lol: :lol: salim se :oops: ,nego,ozbiljno:volele me mame,njegovi drugovi,kad me upozna s nekim i isprica jos ko sam i sta sam-kazu mu:blago tebi...ma,da...mora da je bilo tasova i to... :(
a ja budala uvek se zaljubljujem il' volem tu celinu...koja niti ce biti super tata/muz,niti je tarzan u horizontali,niti me mazi i pazi...ali me cini sretnom,glupavo-sretnom :x ...

Znaš ti šta ti treba i šta tražiš.
Zato i krećeš sa takvima ....
A šta je to konkretno , ja i ostali pojma nemamo , a i ne treba da imamo...
Nego bez prenemaganja merila si i ti....

ja mog nisam vagala bio mi je savrshen takav kakav jeste...nisam obratila pazhnju ni kad mi je drugarica rekla da je on totalni tenkre, i da joj ga ne dovodim pred ochi ...
znachi uticaj okoline = 0
a vaganje...zavisi kako koga, shta znam, valjda kad u startu postoji neki 'nedostatak' onda pochinjemo da vazhemo razloge za ili protiv ... a shto se mene tiche to je totalni bullsh.it, upucuje na materiajlizam, a ja se grozim toga, kad prepoznam kod same sebe :?

mackica ns:
Neva:
Na srpskom je - vagati!
Na ruskom je- взвешивать!
Dobro, znam da je 'vagati', ali...
Kako onda ide ta promena:
ja vagam
ti vagaš
ona/ona/ono vagaju?

mi vagamo
vi vagate
oni vagaju?

Ili:
ja važem
ti važeš
on/ona/ono važu

mi važemo
vi važete
oni važu :P
Ma, lupate, to 'ž' dolazi umesto 'g' kao, kao... :? ... neka promena, za koju sam zaboravila kako se zove :oops:
valjda palatalizacija - kgh u čžš :? :?: ili u czs :oops:
Nemam pojma, 'ajde Hellen, javi se molim te :) da rešiš moje neznanje :oops: :?

Palatalizacija!?

...You don't have to be rich to be my girl
You don't have to be cool to rule my world
Ain't no particular sign I'm more compatible with
I just want your extra time and your KISS...

@mačkice
Ja ne bih išao sa takvim društvom na more.

Ne vagam, a sebičan sam. Interesantno, jer vaganje i premeravanje u vezama, prave samo sebični ljudi. Ako nisam bio spreman da sa nekim budem, onda nisam ni imao vezu, imao sam kres kombinaciju.
Mislim da je dobro, što nikada nije mogla da me zadovolji samo jedna dobra stvar.

Tuzni_patak:
peach:

Znaš ti šta ti treba i šta tražiš.
Zato i krećeš sa takvima ....
A šta je to konkretno , ja i ostali pojma nemamo , a i ne treba da imamo...
Nego bez prenemaganja merila si i ti....
tacno:merila sam na kraju...kad sam vec polako i ja ovako glupa :-) shvatila da tu nesto ne stima...a onda je usledio scenario by cvele_kv...a merila sam i posle,kad god bih se kajala-i svako merenje mi je potvrdilo da sam uradila pravu stvar...ruzno ali istinito...i nadasve uzaludno...ako se uzme u obzir da ga i dalje volim

raindog:
a vaganje...zavisi kako koga, shta znam, valjda kad u startu postoji neki 'nedostatak' onda pochinjemo da vazhemo razloge za ili protiv ... a shto se mene tiche to je totalni bullsh.it, upucuje na materiajlizam, a ja se grozim toga, kad prepoznam kod same sebe :?

Kako se uzme...upucuje i na racionalnost.
-----------------------------------------
Uglavnom, ne vagam preterano, ali da bih uopste bila sa nekim i da bih ga uopste zavolela moram da ga postujem. Ako nema barem postovanja, bez obzira na emocije, sa tom osobom necu ni biti i pitam se sta ljudi traze u vezi sa osobom koju ne postuju? Sve sto nam smeta ce nam smetati i dalje i nece nestati...ako neke stvari nisam u stanju da prihvatim bolje da ne gubim vreme uzalud...jer ljubav podrazumeva da prihvatis nekoga u potpunosti, sa vrlinama i manama.

Tacno bez nekog uzajamnog postovanja nema nista. Jednostrano ne mere.

Inace meni je opet Mackicina tema pomalo konfuzna. Opet vidim vise tema u jednoj:

-Pljuvanje po svojim partnerima.
-Vaganje ovog i onog.
-Biti u vezi sa onim ko nam se ne svidja.
-Potvrda okoline za svog partnera.

Ajd redom.
Mrzim likove koji pljuju svoje partnere, i jednom sam se skoro potukao sa jednim drugom sto je pricao pricu "sto sam sinoc jednu curku".
A onda sam jednom bio i sam u situaciji da vredjam jednu moju bivsu zato sto je ona mene prvo nesto dzarala. Ali kontam da o svojima trebas pricati samo lepo - generalna strategija.
Inace mislim da vi devojke mnogo vise opisujete te stvari i detaljisete nego tipovi, cija se prica uglavnom svede na "nije bilo" ili "bilo je".

Naravno da neko procenjivanje i ocenjivanje uvek postoji. Ali ne nacin poredjenja, jer se dve osobe uglavnom ne mogu porediti. Pojedine osobine se mogu porediti ali osobina ima zilion. Mislim da je ipak neki generalni utisak i osecaj ono sto presudi.

Biti sa nekim ko mi se ne svidja ne praktikujem. Mada imam obicaj da nekom pruzim sansu ko mi se bar malo svidi. Pa posle vec gde nas voda odnese.

Potvrda ili ne odobravanje okoline mi je najjadnija stvar koju neko moze da trazi ili gleda uopste. Imam svoj mozak i svoje srce, nek me oni vode, a ne tudje gluperdarije.

Back