Тартуфи

Ната Ли

самоникла
VIP
Poruka
50.621
Да ли сте пробали јела са тартуфима и која, да ли вам се допада укус?

Да се разумемо углавном се за припрему јела користи паста од тартуфа или уље, чисти тартуф се додаје у траговима .
Сос од неутралне павлаке и тартуфа се једноставно припрема а може да се користи за паште или меса, јако је ароматичан.Е сад неко тај укус обожава док други беже из просторије :lol:

Ја сам љубитељ гљива али тартуф ми нема укус гљиве,чудан је. Имам нешто тртуфата па бих да спремим нешто друго ако има ко неки рецепт али проверен.
Кажу да је и афродизијак. :D

...kad je pocela Vijagra
ja sam sa zaista dobrom prijateljicom
sa kojom sam imao prvo belaje tj. bezobrazluke
a onda jako prijateljstvo i danas je...nabavi ona / CH/ i podjemo kuci kod nje
da probamo pa , boze moj ...
...ona teski hazarder u svemu i kaze uzecu ja pa sta bude...popije i ocekujemo rezultat...
...normalno nista jer sam trebao ja a i bolje je jer se i danas tome smijemo kad se cujemo...
Tartuf i sl. aktuelne manipulacije su / kako bi pametni zivjeli da nije budala/ ...komentar bez licnih osvrtanja
a tako je...svi stimulansi i afro_podizaci su zov divljine...

100 grama rendane grand padane, parmezan po mom mišljenju nije dovoljan
100 grama mlevenih pinjola i suncokreta, ima u Lidlu.
Od začina, maslinovo ulje sa halapenjo paprikom, pola čaše za vinjauk, beli luk u prahu. Može i origano al i ne mora. Pola kafene kašičice tartufata
Sve to sjediniti i dodavati maslinovog ulja dok ne postane blago kremasto.
Ostaviti u frižider da prenoći. Jesti uz hrskavi dvopek ili neke pločice. Ja jeo uz pirinčane sa susamom.
Preporuka za piće je neko slađe vino, npr Portugizer ili Zifendel.
Prijatno!
P. S. Polažem autorsko pravo na ovaj recept.
P. S. S. Hvala Нати Ли на тартуфату, без ње овога не би било.

volim, al ne jedem cesto. Skupo.
Svidja mi se narendano na kriske na pasti od pecuraka i mlevenog mesa, ili na bifteku sa demiglas sosom.
Ulje nisam probao, kao ni bele tartufe, samo crne.
Mada kazu da ima oko 50 vrsta tartufa i da se ukus veoma razlikuje.
Ne bih mesao sa neutralnom pavlakom, to ie zlogrdje 🤫😁 neutralna pavlaka bukvalno razblazi ukus svega, a kad vec platis tatuf ko zlato, greota je, mozda besamel umesto.
Ima dosta jednostavnih recepata, ako ne znas sta, obican bolonjez ili telece snicle u sosu od pecuraka.

E sad da li je AfroZodijak ne znam

volim, al ne jedem cesto. Skupo.
Svidja mi se narendano na kriske na pasti od pecuraka i mlevenog mesa, ili na bifteku sa demiglas sosom.
Ulje nisam probao, kao ni bele tartufe, samo crne.
Mada kazu da ima oko 50 vrsta tartufa i da se ukus veoma razlikuje.
Ne bih mesao sa neutralnom pavlakom, to ie zlogrdje 🤫😁 neutralna pavlaka bukvalno razblazi ukus svega, a kad vec platis tatuf ko zlato, greota je, mozda besamel umesto.
Ima dosta jednostavnih recepata, ako ne znas sta, obican bolonjez ili telece snicle u sosu od pecuraka.

E sad da li je AfroZodijak ne znam
Уље је најисплативије јер тартуф одлежао у маслиновим уљу добија интензивнији укус. На пршуту и добар сит попрска се мало уља од тартуфа, домаћи хлеб и ето гозбе.

Back