tarifa za porodjaj

• Začetnik teme Začetnik teme linga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam se sva tri puta prirodno porodila bez ikakvog placanja ikome.ne u BG-u, u KV-u, ali svuda je to isto.Ukoliko zelis da imas svog lekara, koji ce te poroditi, tj. doci u porodiliste i na posao bas zbog tebe, a imaj na umu da to moze da bude i tri nocu, budi uverena da nece doci za dzabe, s obzirom da mu nije radno vreme, da mu nisi zena, sestra ili neka bliza rodjaka i da ce za to ocekivati nadoknadu.

ja i dalje ne mogu da verjem da postoji tarifa....
ja sam plavusa.....

odnosno, ne rayumem zasto je toliko bitno da vas porodi bas taj i taj doktor
ovo pise iz iskustva nekoga koga je prvi put poradjala cela ginekologija + dobar kucni prijatelj,sve kolege moga muza, znaci znamo se.... trajalo je citavu vecnost, 17 sati na onom stolu uz indukciju, beba i ja bivali kriticno....
za to vreme isporadjalo se prs i pleva zena bez ikakvih veza...
drugi put, opet 1o sati sa indukcijom, ali doktor koji je dezurao....istina zna mm, ali isti tretman sam imala kao ostale zene u sali u tom trenutku...

neko moje iskustvo kaze da je mnoooogo bitnije ono posle-neonatolog....

ali
ako vec neko hoce bas nekog, pri tome ga poziva da dodje od kuce van radnog vremena, mozda i sa odmora, mislim da taj merak kosta

kao kad bi pozvali mehanicara da bas u odredjenom trenutku, recimo u nedelju u 3 nocu, oveze i servisira vasa kola.....i tada se niko ne bi bunio

Znam da u Subotici za dolazak određene babice postoji tarifa od 100 evra. Za lekare ne znam, ali one koje su plaćale, bile su zadovoljne jer retko kad lekar i bude prisutan ako je porođaj normalan.
Ja nisam platila ništa, bio je prisutan i mm (i to nismo platili, osim dva brisa grla i nosa, oko 500 dinara), bile su dve babice kojima je tada bila smena, korektne i normalne žene. Sve pohvale imam za njih i uopšte za Subotičko porodilište.
A sve to zato što imam sa čime da uporedim, jer sam se prvi put porađala u NS, doduše pre 17 godina. Ni tada nisam ništa platila, ali, malo je tretman bio, kako da kažem, ko preživi-preživi, nisu se mnogo štrecali oko mene i bebe, bilo je tu i nekih studenata na obuci, imala sam osećaj da posmatraju porođaj kao da nije u pitanju živo biće, nego simulacija porođaja.

Ех Марџ, ''ко преживи, преживи''. ;)
Нема шансе! Само, фора је у томе што се нагледају,у већим градовима, много порођаја. А твој вероватно није био ни по чему критичан па им није ни изазивао посебно усхићење.
Рецимо, У Бг-у дневно прође кроз породилиште, некад и по 80-90 трудница...и тако сваки дан. ;)
Компликације су јаааако ретке...посао као посао...али зато кад нешто крене наопако за трен ока се створи читав тим. Веруј ми. :) Срећа па ниси присуствовала тако нечему.

Ех Марџ, ''ко преживи, преживи''. ;)
Нема шансе! Само, фора је у томе што се нагледају,у већим градовима, много порођаја. А твој вероватно није био ни по чему критичан па им није ни изазивао посебно усхићење.
Рецимо, У Бг-у дневно прође кроз породилиште, некад и по 80-90 трудница...и тако сваки дан. ;)
Компликације су јаааако ретке...посао као посао...али зато кад нешто крене наопако за трен ока се створи читав тим. Веруј ми. :) Срећа па ниси присуствовала тако нечему.

Pa jeste sreća, i baš zbog mog iskustva i mislim da je bezveze plaćati nešto što ide prirodno, i vrlo često, sasvim normalno bez komplikacija.

Back