Tandemsko dojenje!

Ima li majki sa uskustvom ovde? Da li znate nekog naseg ginekologa koji to podrzava? Zanimaju me iskustva majki koje su dojile u trudnoce? I one koje su nastavile kasnije!

Ja sam prva 3-4 mjeseca trudnoce dojila starije djete, U mom plani je bilo da to moze zajedno, mada mi je doktorica odmah na pocetku rekla da treba da prestanem da dojim starijeg jer je previse iscrpljujuce za moj organizam "borba na dva fronta " bez obzira na to ja sam nastavila do kontrole kada mi je beba dobila osjetno manje nego sto bi trebalo da ima u toj nedelji, cim sam prekinula sa dojenjem vec na sledecoj kontroli se sve vratilo na normalu, tj bebac je stigao ocekivani razvoj.

Ja sam prva 3-4 mjeseca trudnoce dojila starije djete, U mom plani je bilo da to moze zajedno, mada mi je doktorica odmah na pocetku rekla da treba da prestanem da dojim starijeg jer je previse iscrpljujuce za moj organizam "borba na dva fronta " bez obzira na to ja sam nastavila do kontrole kada mi je beba dobila osjetno manje nego sto bi trebalo da ima u toj nedelji, cim sam prekinula sa dojenjem vec na sledecoj kontroli se sve vratilo na normalu, tj bebac je stigao ocekivani razvoj.

Iz mog bliskog okruzenja sve su dojile u trudnoci i sve je bilo u redu ! Posle porodjaja nastavili dalje! Tandemsko dojenje ne mogu sve majke! Mora o svemu da se vodi racuna! Dodatni vitamini, bolja ishrana! Podrska! Ali ima i majki koje imaju jake kontrakcije u toku dojenja pa se njima ne preporucuje! To nema veze sa napretkom bebe!

Научила сам нови израз :eek:

Ја бих рекла паралелно или истовремено дојење двоје деце, ово тандемски ми звучи као да исту бебу доје две мајке :think:

Иначе, што бисте се оптерећивале подршком?

Ако имате млека, слободно.

Iz mog bliskog okruzenja sve su dojile u trudnoci i sve je bilo u redu ! Posle porodjaja nastavili dalje! Tandemsko dojenje ne mogu sve majke! Mora o svemu da se vodi racuna! Dodatni vitamini, bolja ishrana! Podrska! Ali ima i majki koje imaju jake kontrakcije u toku dojenja pa se njima ne preporucuje! To nema veze sa napretkom bebe!

Bebama se desava da u nekom mesecu nemaju napredak kakav bi trebalo! Ali to nije vezano za dojenje! Ne bih ti rekla da nisam sigurna 100%! Medicina mi je struka pa ne pricam bezveze! Ali svaka majka i svaka beba su prica za sebe! Najbitniji je tvoj osecaj i zelja!

Научила сам нови израз :eek:

Ја бих рекла паралелно или истовремено дојење двоје деце, ово тандемски ми звучи као да исту бебу доје две мајке :think:

Иначе, што бисте се оптерећивале подршком?

Ако имате млека, слободно.

To je pravi naziv , nisam to ja tako nazvala :) hahaha
Meni nije bitna podrska, ali mnoge zene osudjuju i najblizi! Tada su pod stresom!
Sva sreca pa moj suprug i ja ne damo nikom da nam se mesa u zivot!

pa ne sad to kao fetis neki probo bih zbog bliskosti s mamom:prstic:

pa pitaj svoju da ti da malo da cucnes :per:

- - - - - - - - - -

Koga dojite u trudnoci?Muza?

????
koje pitanje, jel me zezas ili ozbiljno?
pitam za dete od 13 meseci koje jos uvek sisa, a test mi je pokazao dve crtice

- - - - - - - - - -

ja opet ne zelim podrsku, mene interesuju medicinske stvari, dal je to ok, dal je stetno po plod, ili vec sta znate?

pa pitaj svoju da ti da malo da cucnes :per:

- - - - - - - - - -

????
koje pitanje, jel me zezas ili ozbiljno?
pitam za dete od 13 meseci koje jos uvek sisa, a test mi je pokazao dve crtice

- - - - - - - - - -

ja opet ne zelim podrsku, mene interesuju medicinske stvari, dal je to ok, dal je stetno po plod, ili vec sta znate?

Kad odes kod ginekologa recice ti da prestanes, ako ne naletis na nekog normalnog! Nece ti sigurno objasniti zasto, samo ce reci da nije dobro! Kao baba :) Dobro je ako ti ne osecas nelagodnost, ako nemas kontrakcije! Jer neke zene imaju izrazeno jake dok doje! Ja npr.nemam pa mi je ok! Sve dok si ti dobro , i dok nemas kontrakcije to je dobro! Sve je tvoja odluka, tvoj osecaj! Sa medicinske strane nepostoji druga prepreka! Ako si ti zdrava, ako ti je trudnoca normalna, nemas prepreku!

Kad odes kod ginekologa recice ti da prestanes, ako ne naletis na nekog normalnog! Nece ti sigurno objasniti zasto, samo ce reci da nije dobro! Kao baba :) Dobro je ako ti ne osecas nelagodnost, ako nemas kontrakcije! Jer neke zene imaju izrazeno jake dok doje! Ja npr.nemam pa mi je ok! Sve dok si ti dobro , i dok nemas kontrakcije to je dobro! Sve je tvoja odluka, tvoj osecaj! Sa medicinske strane nepostoji druga prepreka! Ako si ti zdrava, ako ti je trudnoca normalna, nemas prepreku!

Ne postoji nijedan dokaz da postoji steta za plod! Znaci, ako osecas neprijatnost i kontrakcije onda treba da prestanes! Jel znas koliko si trudna? Moj bebac ce za koji dan 9 meseci, i ne zeli da mu presecem jer znam koliko voli da sisa! A ja ssm trudna tek 10ak dana, mozda malo jace! Jos se ne vidi na ultrazvuku, samo su testovi pozitivni!

Back