...tamo, kud se ruka pruža...

Bravo - svaka čast !

..samospoznaja sa samolustriranjem ....ova tvoja stvar može ti doneti silne probleme...taman se ovaj naš svet navikao na tu filosofiju Đinđića : " da podvučemo crtu na zatečeno stanje i krenemo dalje " ; koju je Koštuničin pragmatizam podupro sa svojim zakondavnim legalizmom : " da ozakonimo zatečeno stanje i pravno legalan život mu obezbedimo "---- što je kazandžija sa nedovršenim i predstavnikom nove socijalne pravde i raspodele ( sa kraljem kao i bez njega ) počeo da sprovodi u životno delo ....elem, ti udario na samospoznaju i lustraciju, sa izgradnjom novog čoveka ... pa stvarno to ne može tako ... ta izgradnja novog čoveka, na ovaj način ... pa to je vraćanje u nazad ... ne ide to tako.. stvara se opravdani narodni gnev sa tim vraćanjem u nazad... ajde molimte ... može još neko i da strada od samospoznaje i javnog lustriranja ...opasno je sve to ---batali ...

Poslednja izmena:
...1 2 3 ...Lončar,
...Novog Čovjeka čekamo ali mu stari , radjaju nove starce tj. svoje dinastijice i Jovo_nastaro...
123Lončar...mudro me opominješ i upućuješ a ja se uplašio da me ne usporedjuješ stvarno i htjedoh obrisati napisano...
...nije riječ objasniti , nego kamo krenuti,-kako bi rekao počivči Markkes kada je 11 x brinerovao Feuerbach_a...
S a l u t ...

..znaš prijatelju, ponekad se uplašim sopstvenog zaborava...on mi dođe kao neko nepostojanje... a nepostojanje uništava kontinuitet postojanja... abez kontinuiteta postojanja nema budućnosti...a bez nje , nema ni potomstva ...i zbog budućnosti volim svako svoje juče , ludsam za ovim sada a izbezumljen sam za ovim sutra...za mene je sve u kontinuitetu ...i kad bolje razmislim , svom potonstvu / svojoj budućnosti u nasleđe samo kontinuitet mogu da ostavi , kao nekakvo dugotrajno blago ...sve ostalo je vremešno i propadljivo...
...zamisli ono moje juče u kome su legije mojih predaka lupale glavu o zid, samo da izgrade temelj mojoj spoznaji , a opet ona ugradi se u temelj neke nove spoznajne itine ---- i tako u beskrajon....bio bi zločin, strašan zločin da se prekine taj kontinuitet...
...dakle , lepota sutrašnjice stoji na lepoti zidova današnjice i temelju jučerašnjce.... a krov kuće voli zidove i temelje njene - bez njih nema ni njega...

...a kakva je ljubav moja prema meni samome , takva je i prema onome što gradim u sebi i oko sebe...
..ne može biti časna država sa nečasnim ljudima --- samo zato što su oni spoznali sopstveno beščašće i ništavne karaktere svoje , pa to sad ne vole i hteli bi ono što u temelju nemaju... nije istina u voljenju ili pak ne voljenju ... nit se od istine može pobeći u diskontinuitetu .... nit se istina zborčenjem i saborčenjem utvrđuje ...

...no traganje za istinom, pa i ovom ili pak onom , zametna je stvar - kontinuirana generacijska ... i kad god nestane diskontinuitet u traganju , doću mračna vremena sa inopočetbicima ... sa inopočetnicima sve počinje...nema prošlosti ni sadašnjosti , samo tamo neka budućnost...
...naša duhovnost stoji na inopočetnom pavlovskom hristijanstvu... pavlovski rečeno , pre njega nema hrišćanstva , jer ako ga ima , onda ima i savlovske filozofije -- istrebljuj rišćane ka svaki kukulj u njivi....a ako je istina o savlovskoj zverskoj prošlosti , onda kakva je to preobrazba zla u dobro ...
...danas imamo tu dilemu...dali zlo može da se preobrazi u svekoliko dobro... pitanje je jednostavno , da li je predsednik vlade kriminalac po vokaciji ; ili je poštenjačina po rođenju ... a ako se nezna jučerašnjica i današnjica, neće biti ni pametne sutrašnjice s'njim...

...i sve to i mnogo više još bude ovi stihovi u meni...ma verovatno ja grešim !?

.....pavlovsko hristijanstvo
i
savlovska filosofija...
...sve ovo napisano, moj Prijatelju, govori samo sobom dovoljno.
Da li je Savle u svom farisejstvu imao isto veličinu i postoji li takodje tu, kao njegova prošlost.
Pavle je odabran nenasumično a isto i ne po 'pisanom'
On je morao biti jak u suprotnom 'taboru' da bi se ostvarilo ' pisano' ili prorečeno...
...sad je ono vječno pitanje,
da li je viši onaj koji je preobraćenik ili ortodoxnovjernik...
Petar 'stjenoviti' je zastao u rimskoj prašumi a Pavle od Pustinje tarske i sve preko grčkih dubodolina pa do vrhova
hristijanskih pronosio je svoje i pisano...
...naša prošlost
ovo sad
i dolazeće
'razumio niko nije
i niko neće'...

...tako bih se rado nadovezao na svaku Riječ tvoju lončarsko_papirusku
rado i s ljubavlju
ali me noć napala
Prijatelju
i nije baš zdravo jer valja zoru dočekati u nesanice isprositi Svijetlo
takodje...

...no svakako ti obećavam
da ću ovdje bditi
i dalje kao do sada
Riječi tvoje okretati
onako kako ih i sam obasjavaš
ako ih hoću priviti
melemski i tamjanom
umotati...

za_blog.jpg

safe_image.php

http://4.***************/_pM4BZbfjxso/TNhZeFZJreI/AAAAAAAADBQ/TPXyxyJxSq0/s1600/nocna+setnja.jpg

_sp-romanticna-setnja-parkom.jpg

Back