..znaš prijatelju, ponekad se uplašim sopstvenog zaborava...on mi dođe kao neko nepostojanje... a nepostojanje uništava kontinuitet postojanja... abez kontinuiteta postojanja nema budućnosti...a bez nje , nema ni potomstva ...i zbog budućnosti volim svako svoje juče , ludsam za ovim sada a izbezumljen sam za ovim sutra...za mene je sve u kontinuitetu ...i kad bolje razmislim , svom potonstvu / svojoj budućnosti u nasleđe samo kontinuitet mogu da ostavi , kao nekakvo dugotrajno blago ...sve ostalo je vremešno i propadljivo...
...zamisli ono moje juče u kome su legije mojih predaka lupale glavu o zid, samo da izgrade temelj mojoj spoznaji , a opet ona ugradi se u temelj neke nove spoznajne itine ---- i tako u beskrajon....bio bi zločin, strašan zločin da se prekine taj kontinuitet...
...dakle , lepota sutrašnjice stoji na lepoti zidova današnjice i temelju jučerašnjce.... a krov kuće voli zidove i temelje njene - bez njih nema ni njega...
...a kakva je ljubav moja prema meni samome , takva je i prema onome što gradim u sebi i oko sebe...
..ne može biti časna država sa nečasnim ljudima --- samo zato što su oni spoznali sopstveno beščašće i ništavne karaktere svoje , pa to sad ne vole i hteli bi ono što u temelju nemaju... nije istina u voljenju ili pak ne voljenju ... nit se od istine može pobeći u diskontinuitetu .... nit se istina zborčenjem i saborčenjem utvrđuje ...
...no traganje za istinom, pa i ovom ili pak onom , zametna je stvar - kontinuirana generacijska ... i kad god nestane diskontinuitet u traganju , doću mračna vremena sa inopočetbicima ... sa inopočetnicima sve počinje...nema prošlosti ni sadašnjosti , samo tamo neka budućnost...
...naša duhovnost stoji na inopočetnom pavlovskom hristijanstvu... pavlovski rečeno , pre njega nema hrišćanstva , jer ako ga ima , onda ima i savlovske filozofije -- istrebljuj rišćane ka svaki kukulj u njivi....a ako je istina o savlovskoj zverskoj prošlosti , onda kakva je to preobrazba zla u dobro ...
...danas imamo tu dilemu...dali zlo može da se preobrazi u svekoliko dobro... pitanje je jednostavno , da li je predsednik vlade kriminalac po vokaciji ; ili je poštenjačina po rođenju ... a ako se nezna jučerašnjica i današnjica, neće biti ni pametne sutrašnjice s'njim...
...i sve to i mnogo više još bude ovi stihovi u meni...ma verovatno ja grešim !?