Tamo daleko

ma bez veze je sve ovo skroz,ja sam preko neko odredjeno(duze)vreme,i sve ima svoje dobre i lose strane,ljudi su svi razliciti i razliciti su razlozi za odlazak,ja nikoga ne osudjujem sto nije otisao,niti zelim da me iko osudjuje(generalizujem,ne mislim konkretno na neku odredjenu osobu)zato sto sam otisla.ja sam to htela,i to sam i uradila,i tako mi prija,ali naravno nije sve crno-belo,ima i sivila,ima momenata kad ti nesto(ili svasta)fali,i to je sve prirodno.verujem da i ljudima koji su ostali ima dana kada je sve kako treba,pa onda dana kada im nesto fali,that's life...
zato mislim da nije u redu da se tako osudjuje ovaj decko koji je u Nemackoj(razlozi nisu bitni),jer to je njegov zivot,a svako ga zivi onako kako zeli,kako mora,kako mu je sudjeno...

pa da vidis cuda..................za to vreme sam bila u jugi..................citavo bombardovanje................i ne vidim svoj plus u svemu tome...................svejedno je gde se nalazis.................to je uvek tvoja zemlja....

kosmopolit:
ako je tvoja onda bi ti trebalo da budes "na njoj" a ne u nekoj drugoj zemlji ...

eh kosmo, mislila sam da mnogo zrelije razmisljas.................

ja sam ovde dosla kao dete, sa roditeljima....................i nije mi zao, a moja zemlja je juga................i to ona stara....................i tako ce ostati zauvek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prvo, ako imas prijatelje, oni ce te voleti i na drugom kraju sveta, ako su ti pravi prijatelji, tako da o reintegraciji necu ni da razmisljam uopste. Drugo, zao mi je, ako je Kosmo stariji covek, sto moram nesto da kazem, ali moram, jer me nervira mnogo, a to je da nisam procitao na jednom mestu toliko gluposti i pakosti odavno. Svako bira svoj zivotni put, i zbog toga nema razloga sipati toliko otrova. Nije rec o kajanju zbog odlaska, jer covek uvek moze da se vrati, zato nema ni razloga za kajanje. Moze samo da se oseca nostalgija, jer je Domovina daleko. Svako je ovamo otisao ili da se skoluje, ili da zaradi pare, a niko zato sto vise voli da zivi sa strancima, nego sa sopstvenim narodom. A tebe, sto ces da radis negde za sto evra i ceo zivot da budes nezadovoljan, ne zalim uopste, jer pricas tako otrovno, i samo bih voleo da znam odakle tolika gorcina i zluradost u tvojim recima?! Jesi li ti nesposoban da nadjes nesto za odlazak, ili si kukavica, ili ...?!
Ova tema je postavljena sa drugim smislom, jer mene zanimaju reci pesme, i ne samo 5 strofa, jer je to samo zvanicna verzija, vec i sve ostale, jer za svako mesto,ili kraj, postoji jedna strofa, koju su spevali borci tog kraja. Ja imam to u Beogradu negde, ali sam mislio da mi mozda neko sad moze doturiti, ali ako ne moze, nema veze, uzecu je kasnije.
Stoga, dame i gospodo, drzite se teme.

kosmopolit:
kako ti znas kakva je bila stara Juga kad si ti odrasla tamo ?i nisi se igrala klisa i trule kobile i tako ....

jesam kosmo................i trule kobile...............klisa....................fudbala...................valjala se po blatu u selu kod bake.....................vozila bajs sa decacima..........ma kosmo, ne razumes ti to.......

Slične teme

Back