Talmud - sveta knjiga Jevreja

RepublikaSrpska

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
126
Ne mogu da nadjem nijedne teme specificno usmjerene na Talmud. Sto me od sagovornika od kojih sam mnogo naucio (Slaven777, Lekizan i ostali) pomalo cudi. Da se razumijemo, nisam rasista. Mrzim one koji dokazano mene mrze. Sa te tacke gledista, znajuci vise stranih jezika, vidjevsi usput i svijeta, sa svoje 32god odgovorno tvrdim da su Jevreji upetljani u sve vaznije sfere zapadnog drustva. Zapadnog drustva koje za radnicku klasu predstavlja prosto robovlasnistvo. Da li je iko od vas prevodio, citao, sagledao Talmud? Koliko su istiniti dostupni citati iz Talmuda?

Poslednja izmena od moderatora:
mi smo radni ljudi i nedeljom volimo malo duze da spavamo, daj fore da se razbude forumasi. ;)

talmud nisam citao ali onako okvirno sam i upoznat, ali verujem da ce se naci neko ko se razume pa nek ti (nam) objasni malo opsirnije

ja licno mrzim jevreje jer oni nas mrze vise od svega,
mrzim ih jer su privilegovani i sveti.
mrzim jevreje jer su naj nacistickiji narod(rasa) od svih.
mrzim ih koliko i cigane...
odoh spavati

Не бих рекао да су привилеговани и свети. Прије ће бити марљиви и интелигентни. Упорни, трајни. Све то користе у наопаке сврхе, наравно. Јасно нам је то свима досад. Али ме ипак тај Талмуд запрепастио. До те мјере да ми звучи извучен из контекста фалшираним преводом. Немогуће је да је једна нација толико болесна...

Талмуд нема везе са Библијом.

Sjetila sam se pa sam korigovala, nema potrebe da citiraš nepostojeć post.

- - - - - - - - - -

Разумијем, само ово су списе прије Библије. Упуство искључиво за Јевреје које се како схватам и дан данас користи.

Samo naglašavam da je pljuvanje po čitavoj naciji nepotrebno.

Слажем се. Логично је да нисам искључив и апсолутан. Ниједна нација није комплетно лоша/добра. Повезивајући Талмуд са позицијама које Јевреји заузимају....и све то сагледавши у склопу данашњег свијета...слободно се може рећи да су већински смрадови од људи не?!

Не бих рекао да су привилеговани и свети. Прије ће бити марљиви и интелигентни. Упорни, трајни. Све то користе у наопаке сврхе, наравно. Јасно нам је то свима досад. Али ме ипак тај Талмуд запрепастио. До те мјере да ми звучи извучен из контекста фалшираним преводом. Немогуће је да је једна нација толико болесна...

Talmud je pisan daleko posle Biblije, to je Jevrejska zbirka knjiga koja se dugo prenosila samo usmenim putem da bi u odredjenom momentu istorije dobila i pisanu formu. Sadrzi jevrejsko pravo, obicaje, istoriju, etiku... Kao i sve nacije (u ono vreme narodi), tako su i Jevreji za sebe smatrali da su privilegovani narod, imali visoko misljenje o sebi i slicno. Kada citas Grcke spise uvek nailazis na heroje, decu izmedju bogova i ljudi (kojima je uvek jedan roditelj Grk). Dakle nista neobicno da neki narod uzdise sebe skoro do bozanskog nivoa.

Takodjer, koliko je meni poznato, Mojsije je Jevrejima dao dva zakona, pisani i usmeni, pisani zakon su pet mojsijevih knjiga ili Tora (Deo starog zaveta) i usmeni zakoni koji su posle duzeg vremenskog perioda zapisani i nazvani Talmud. Dakle, ti jevrejski zakoni dolaze preko samog Mojsija, proroka preko kog se bog obratio ljudima i dao im svoje zapovedi.

Napisao si da govoris strane jezike, pa ako te toliko interesuje Talmud i istina o njemu, ona na ovom linku mozes citati Talmud na Engleskom jeziku i sam utvrditi da li su tekstovi koje si ti citao u vezi Talmuda tacni ili su samo kelevete. http://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Babylonian Talmud.pdf

Talmud je pisan daleko posle Biblije, to je Jevrejska zbirka knjiga koja se dugo prenosila samo usmenim putem da bi u odredjenom momentu istorije dobila i pisanu formu. Sadrzi jevrejsko pravo, obicaje, istoriju, etiku... Kao i sve nacije (u ono vreme narodi), tako su i Jevreji za sebe smatrali da su privilegovani narod, imali visoko misljenje o sebi i slicno. Kada citas Grcke spise uvek nailazis na heroje, decu izmedju bogova i ljudi (kojima je uvek jedan roditelj Grk). Dakle nista neobicno da neki narod uzdise sebe skoro do bozanskog nivoa.

Takodjer, koliko je meni poznato, Mojsije je Jevrejima dao dva zakona, pisani i usmeni, pisani zakon su pet mojsijevih knjiga ili Tora (Deo starog zaveta) i usmeni zakoni koji su posle duzeg vremenskog perioda zapisani i nazvani Talmud. Dakle, ti jevrejski zakoni dolaze preko samog Mojsija, proroka preko kog se bog obratio ljudima i dao im svoje zapovedi.

Napisao si da govoris strane jezike, pa ako te toliko interesuje Talmud i istina o njemu, ona na ovom linku mozes citati Talmud na Engleskom jeziku i sam utvrditi da li su tekstovi koje si ti citao u vezi Talmuda tacni ili su samo kelevete. http://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Babylonian Talmud.pdf

Полако бато, полако. Логика предњачи у свему. Талмуд је далеко старији од Библије, исписан или не. Без обзира. Његова срж се не мијења исписивањем на хартију. И молићу лијепо, имаш посла са жидовски интелигентном особом. Родкинсон је Јевреј, и тај превод у линку је прегледао Јеврејски институт Охајо. Мсм...нисмо дошли овде да се вређамо:))) Течан ми је енглески, њемачки, шпански, руски, наглабам француски, ств имаш опција али...немој ми јеврејску невиност доказивати јеврејским пером.

Pa da, Amerikanci nas bombardovali i rasturili, Njemci nas drže kao pse kojima bace po koju kosku, a mi mrzimo Jevreje. Piši nam pamet...

Тако сам и ја размишљао до 2003-2004...док их нисам почео хватати у престижним позицијама у свакој јачој западној земљи.

Полако бато, полако. Логика предњачи у свему. Талмуд је далеко старији од Библије, исписан или не. Без обзира. Његова срж се не мијења исписивањем на хартију. И молићу лијепо, имаш посла са жидовски интелигентном особом. Родкинсон је Јевреј, и тај превод у линку је прегледао Јеврејски институт Охајо. Мсм...нисмо дошли овде да се вређамо:))) Течан ми је енглески, њемачки, шпански, руски, наглабам француски, ств имаш опција али...немој ми јеврејску невиност доказивати јеврејским пером.

O cemu mi ovde pricamo, da li se ti interesujes o istoriji Jevreja ili smo ovde da osudjujemo jedan narod. Ako si temu otvorio samo zbog ovog drugog onda ja nemam sta vise da kazem na ovu temu. Da li tvojom logikom treba da obezvredimo sve srpske istorijske knjige ako im je autor Srbin, kao sto ti radis u vezi ovog Jevreja? Koliko se meni cini, tebi ovaj prevod nije dobar samo zato jer se ne poklapa sa tvojim vec unapred prihvacenim stavom kako Talmud treba da izgleda?

O cemu mi ovde pricamo, da li se ti interesujes o istoriji Jevreja ili smo ovde da osudjujemo jedan narod. Ako si temu otvorio samo zbog ovog drugog onda ja nemam sta vise da kazem na ovu temu. Da li tvojom logikom treba da obezvredimo sve srpske istorijske knjige ako im je autor Srbin, kao sto ti radis u vezi ovog Jevreja? Koliko se meni cini, tebi ovaj prevod nije dobar samo zato jer se ne poklapa sa tvojim vec unapred prihvacenim stavom kako Talmud treba da izgleda?

Не. Нисмо овде да блатимо Јевреје. Они то чине сами врло добро. Овде смо да утврдимо легитимитет Талмуда. И наравно да требаш запоставити све српске историчаре. Ако имаш двије чисте у глави тј. Сви ће се они осврнути на овог Папу, оног државника, ондашњег историчара, тадашњег војсковођу. А то ће већином бити странци. Треба ја сад да вјерујем Србину Србиновићу на вјеродостојности у преводу страних списа, изјава, извјештаја? .да подвучем дакле, у вези ове теме не прихватам јеврејске и палестинске изворе.

Poslednja izmena od moderatora:
Ni jedna video igrica se ne igra 70 godina...

Наравно да се игра. Буди софистицирана. Не можеш тако, насуво. Како би то изгледало да они "ослободе" Газу? Што би био чист геноцид јер војне силе тамо нема. Дакле геноцидисан народ, сада извршава геноцид над другима? Нема логике и да је Газа организована АП а камоли овако.

“Prema tome, mi ne možemo očistiti, niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu...to je, ljudi, genocid” Ratko Mladic

Ја мсм да су наши генерали учили појам геноцид, много детаљније од бс-википедије, сложићеш се. Иначе, википедије се мани, ако могу да те посавјетујем.

“Prema tome, mi ne možemo očistiti, niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu...to je, ljudi, genocid” Ratko Mladic

Ја мсм да су наши генерали учили појам геноцид, много детаљније од бс-википедије, сложићеш се. Иначе, википедије се мани, ако могу да те посавјетујем.

А ти се мани цитирања Младића, који није меродаван низашта, па ни за војну стратегију и тактику. Иначе му не би Хрвати дошли до Бања Луке, па морали Амери да им кажу "сад је доста".

Ако ћемо том логиком, о хришћанству би морали да се информишемо из нехришћанских извора, јер извор писани хришћанским пером нису меродавни. Рецимо, хришћански извори кажу да је у Александрији спањена библиотека безбожних књига и убијена вештица од стране верног народа подстакнутог духом светим, док нехришћански извори кажу да је побеснела руља растргла на комаде једну учену жену и спалила библиотеку која је садржала сво знање и мудрост старог света, нахушкана од стране попова који су знали да само неуки и неписмени могу да поверују у њихове преваре. Коме веровати?

Back